Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Tegla

Interista
Член од
20 февруари 2012
Мислења
5.111
Поени од реакции
9.051
Демек ти се свиѓаше?
Убаво за тебе, можеш да си изнагледаш милион такви филмови и да ти бидат интересни.
Ти завидувам на стандардот.

http://www.imdb.com/title/tt1748122/
уше ~1 месец... излези веќе по ѓаволите
>dat cast
>dat director
>dat cinematography
Не знам како ми прошол под радар филмов. Го стаив во watch list. Edward Norton yay!

Член од
23 декември 2011
Мислења
980
Поени од реакции
1.365
Dark Shadows само мене ми беше едвај просек???
Не го догледав, но бев разочаран од тоа и што видов. Кога првпат беше најавен филмов во режија на Бартон бев заинтригиран бајаги. Човекот со години наназад ја има спомувано серијата по која е базиран филмов и вампирот Барнабас како инспирација за повеќето негови филмови по интервјуа. И затоа ми е чудно како е испаднат филмов. Не знам дали главушите на студиото имаат замешано прсти или пак Бартон едноставно сакал да се издува ама не е тоа што очекував. Ама барем научив дека goth и boogie не идат заедно :confused:

Eве промо од римејкот на серијата од 1991. Не е ништо посебно, успеав само првата епизода да ја најдам и да ја погледнам пред неколку години ама сепак атмосферата е подобра. А и Бен Крос, неверојатно подценет актер.

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.631
Поени од реакции
31.841
Мене не ми се допадна нешто Dark Shadows, можеби ја имаше онаа вообичаена атмосфера која ја гради Бартон години наназад во сите негови филмови, но приказната ми беше премногу едноставна и досадна за следење. Да бидам искрен едвај го догледав, можеби потајно очекував некој интересен момент, пресврт ама џабе, на крај рс рс се исколија и то :)

Член од
23 декември 2011
Мислења
980
Поени од реакции
1.365

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959
Кога сеуште постоеа видеотеки филмов ми беше на постојано изнајмување. Мамето му го ебав на видеото премотувајки кон одредени сцени.
Ме пресмеа:pos:
Инаку во врска со Dark Shadows стварно атмосферата беше таа, навикнати сме на таа атмосера Бартон кога режира, ама некако многу глупава приказна и многу неискористен потенцијал мислам дека имало во филмов....слаба петка ради Ева Грин и Хелена Бонам Картер, Џони Деп си е стандард.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.399
Поени од реакции
85.351
Zombieland epten tapa film bil..
Spored trejlerot mi izgledase interesno ama epten tapa. I baska na IMDb ima 7.8 rejting :eek::eek::eek: stvarno ne znam od kaj mu izvadile 7.8

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.392
Поени од реакции
25.200
Zombieland epten tapa film bil..
Spored trejlerot mi izgledase interesno ama epten tapa. I baska na IMDb ima 7.8 rejting :eek::eek::eek: stvarno ne znam od kaj mu izvadile 7.8
Зомбиленд беше освежување на еден изумрен жанр - комедија хорор.
Мене многу ми се свиѓаше и сум го гледал неколку пати.
А оваа сцена ја чувам во фејворитс на јутуб затоа што често знам да ја премотам. Зомби кил оф д вик (y)

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.499
Супер си е бе Зомбиленд, и да го гледаш неколку пати не е досаден. Исто ептен ми се допадна предлогот од VLJ на една тема, што е во делов хорор - комедија, Tucker and Dale vs Evil , ептен добар :)

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.631
Поени од реакции
31.841
Meне Shaun of the Dead од нив ми е најдобар без конкуренција.
Инаку супер си е и Zombieland , не е хорор хорор да те исплаши. Онака забавно филмче за релаксација со интересни моменти и хумор.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.738
Поени од реакции
18.484

Kajgana Shop

На врв Bottom