Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
da barav takvi filmoj gledam najcesto ama od sive ovie 2 ne mi se po vkus.. od tojava lista ne mi se gledani the man from earth,jacobs ladder,identity i vanila sky

Која е поентата да гледаш филмови со твист кога знаеш дека ќе има твист?

Колку е мизерен The Cabin in the Woods... но сепак не е помизерен од фактот дека едно време имаше 8 оценка на imdb... среќа се опаметил народов колку толку и падната му е 7.4. Ама ни тоа не заслужува, 6 најмногу.

Ми го кажуваше psy колку е мизерен ама си викам ај ќе му даам шанса... се зезнав.

Која е поентата да гледаш филмови со твист кога знаеш дека ќе има твист?

Ne prashuvaj go prashanjevo... Pred 2-3 godini prashav isto, budala me pravea <3
--- надополнето: 5 септември 2012 во 10:56 ---
Колку е мизерен The Cabin in the Woods... но сепак не е помизерен од фактот дека едно време имаше 8 оценка на imdb... среќа се опаметил народов колку толку и падната му е 7.4. Ама ни тоа не заслужува, 6 најмногу.

Ми го кажуваше psy колку е мизерен ама си викам ај ќе му даам шанса... се зезнав.

Ti si mizeren :icon_lol:

Демек ти се свиѓаше?
Убаво за тебе, можеш да си изнагледаш милион такви филмови и да ти бидат интересни.
Ти завидувам на стандардот.

http://www.imdb.com/title/tt1748122/
уше ~1 месец... излези веќе по ѓаволите
>dat cast
>dat director
>dat cinematography

Не знам како ми прошол под радар филмов. Го стаив во watch list. Edward Norton yay!

Dark Shadows само мене ми беше едвај просек???

Не го догледав, но бев разочаран од тоа и што видов. Кога првпат беше најавен филмов во режија на Бартон бев заинтригиран бајаги. Човекот со години наназад ја има спомувано серијата по која е базиран филмов и вампирот Барнабас како инспирација за повеќето негови филмови по интервјуа. И затоа ми е чудно како е испаднат филмов. Не знам дали главушите на студиото имаат замешано прсти или пак Бартон едноставно сакал да се издува ама не е тоа што очекував. Ама барем научив дека goth и boogie не идат заедно :confused:

Eве промо од римејкот на серијата од 1991. Не е ништо посебно, успеав само првата епизода да ја најдам и да ја погледнам пред неколку години ама сепак атмосферата е подобра. А и Бен Крос, неверојатно подценет актер.

Мене не ми се допадна нешто Dark Shadows, можеби ја имаше онаа вообичаена атмосфера која ја гради Бартон години наназад во сите негови филмови, но приказната ми беше премногу едноставна и досадна за следење. Да бидам искрен едвај го догледав, можеби потајно очекував некој интересен момент, пресврт ама џабе, на крај рс рс се исколија и то :)

Кога сеуште постоеа видеотеки филмов ми беше на постојано изнајмување. Мамето му го ебав на видеото премотувајки кон одредени сцени.
Ме пресмеа:pos:
Инаку во врска со Dark Shadows стварно атмосферата беше таа, навикнати сме на таа атмосера Бартон кога режира, ама некако многу глупава приказна и многу неискористен потенцијал мислам дека имало во филмов....слаба петка ради Ева Грин и Хелена Бонам Картер, Џони Деп си е стандард.

Zombieland epten tapa film bil..
Spored trejlerot mi izgledase interesno ama epten tapa. I baska na IMDb ima 7.8 rejting :eek::eek::eek: stvarno ne znam od kaj mu izvadile 7.8

Zombieland epten tapa film bil..
Spored trejlerot mi izgledase interesno ama epten tapa. I baska na IMDb ima 7.8 rejting :eek::eek::eek: stvarno ne znam od kaj mu izvadile 7.8
Зомбиленд беше освежување на еден изумрен жанр - комедија хорор.
Мене многу ми се свиѓаше и сум го гледал неколку пати.
А оваа сцена ја чувам во фејворитс на јутуб затоа што често знам да ја премотам. Зомби кил оф д вик (y)

Супер си е бе Зомбиленд, и да го гледаш неколку пати не е досаден. Исто ептен ми се допадна предлогот од VLJ на една тема, што е во делов хорор - комедија, Tucker and Dale vs Evil , ептен добар :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom