Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959
Го изгледав и јас Project X.....интересно филмче, забавно, на неколку пати и ме насмеа.
Now that`s one hell of a party :)

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.619
Поени од реакции
59.432
iksi_str , dragonsky , муабети во Предлог за филм и Последен гледан филм не.
На кој не му се пишува рецензија слободно овде може да си отвори муабет за филм.

Член од
25 јули 2010
Мислења
7.382
Поени од реакции
2.398
Сака некој да гледа филмче каде што повторно умира Осама Бин Ладен? :pos:
Намерно го пишав во Хорор филмови,ама никој рецка не ми мавна :cautious:

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479
Io Sono Interista Немаше потреба да ја затвориш темата за Прометеј.Сега кога и официјално е излезен филмот и така навелико ќе се прави дискусија за се во врска со филмот.Освен ако намерата ти е да оставиш тука да се води дебатата.

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.619
Поени од реакции
59.432
Io Sono Interista Немаше потреба да ја затвориш темата за Прометеј.Сега кога и официјално е излезен филмот и така навелико ќе се прави дискусија за се во врска со филмот.Освен ако намерата ти е да оставиш тука да се води дебатата.
Го има на саглам снимка? Пошто во кино и да го има во Скопје не ни е достапно на сите. За нас другите ќе останат спојлерите.

Дискутирајте тука ама за спојлери без таг ќе има опомени. Темата не е избришана, штом ќе има DVD rip ќе ја отворам.

Член од
4 мај 2009
Мислења
2.476
Поени од реакции
5.545
Хавиер Бардем. Мужиште. Глумчина. Ги немам гледано сите негови филмови но според мене Бардем остава печат на секој негов филм без разлика на големината на улогата. Ќе издвојам три.​
1. The Sea Inside (Mar adentro) на Алехандро Аменабар.Бардем игра улога на квадриплегичар кој се бори за правото да биде евтаназиран. Може да се спори дека приказната (инаку вистинита) има елементи на мелодрама и политички спин. Сепак, според мене, Бардем маестрално го игра ликот на Рамон Сампедро.​
2. No Country for Old Men на браќата Коен. Бардем игра споредна улога на платен убиец со уникатна фризура и уште поуникатно оружје: пневматски „пиштол“. Актерското мајсторство на Бардем се гледа во неговата способност да ја долови улогата на психопатски убиец со минимални реплики – во филмот не изговара повеќе од три реченици.​
3. Biutiful на Алехандро Ињариту. Кој бил во Барселона тешко да ќе поверува дека филмот е снимен во еден од најубавите градови на светот. Бардем го игра ликот на Усбал, разведен татко на две деца, губитник, заболен од рак кој од петни жили се обидува да обезбеди нормален живот за своите деца. Повеќеслоен филм кој Бардем го носи на своте плеќи. Негово најдобро остварување.​

Член од
4 мај 2009
Мислења
2.476
Поени од реакции
5.545
Хавиер Бардем. Мужиште. Глумчина. Ги немам гледано сите негови филмови но според мене Бардем остава печат на секој негов филм без разлика на големината на улогата. Ќе издвојам три.​
1. The Sea Inside (Mar adentro) на Алехандро Аменабар.Бардем игра улога на квадриплегичар кој се бори за правото да биде евтаназиран. Може да се спори дека приказната (инаку вистинита) има елементи на мелодрама и политички спин. Сепак, според мене, Бардем маестрално го игра ликот на Рамон Сампедро.​
2. No Country for Old Men на браќата Коен. Бардем игра споредна улога на платен убиец со уникатна фризура и уште поуникатно оружје: пневматски „пиштол“. Актерското мајсторство на Бардем се гледа во неговата способност да ја долови улогата на психопатски убиец со минимални реплики – во филмот не изговара повеќе од три реченици.​
3. Biutiful на Алехандро Ињариту. Кој бил во Барселона тешко да ќе поверува дека филмот е снимен во еден од најубавите градови на светот. Бардем го игра ликот на Усбал, разведен татко на две деца, губитник, заболен од рак кој од петни жили се обидува да обезбеди нормален живот за своите деца. Повеќеслоен филм кој Бардем го носи на своте плеќи. Негово најдобро остварување.​
Заборавив да додадам уште еден тотално европски, нискобуџетен инди филм каде Бардем брилјира. Се вика Mondays in the Sun (Los Lunes al Sol) -- една спора, спокојно и едноставно раскажана приказна за неколку другари, работници на бродоградилиште кои остануваат без работа. Бардем и тука го носи целиот филм.

Член од
28 мај 2009
Мислења
3.361
Поени од реакции
3.963
master master ...damn you...want to kill me....jako e ona sto orginalnite glasovi im idat podolgo od angliskiot :D go obozavam filmovive i zvucnite efekti se mnogu jaki :pos:
--- надополнето: 11 јуни 2012 во 22:47 ---

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Кога темата е затворена тогаш овде. Го немам гледано филмот, ако е спојлер не викајте.

http://9gag.com/gag/4430817

T

Tetro

Гостин

Warner Bros’ adaptation of the classic Stephen King novel It has a director and writer.

Cary Fukunaga, the hot-shot filmmaker behind last year’s adaptation of Jane Eyre, is boarding the project as director and will co-write the script with Chase Palmer, who previously adapted Frank Herbert’s Dune for Paramount
http://www.hollywoodreporter.com/heat-vision/stephen-kings-be-adapted-by-334899

Се надевам дека нема да го усе*ат и овој.

--------------------

п.с. кај отиде темата за филмски вести?
(или немаше таква а јас трипам) :/

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.619
Поени од реакции
59.432
The holiday

Романтична комедија за релаксација. Кејт Винслент и Камерон Дијаз во главни улоги, несреќни во љубовта ги заменуваат своите домови. Филмов веројатно би требало да се изгледа некаде пред Божик или во кој било период од зимата, но јас го трефнав сега па може се изгуби малце од магијата. Во секој случај, интересна приказна, ни малку патетична. Идилична слика за начинот на којшто треба да се доживее љубовта, спонтано, едноставно и без многу дилеми и размислувања. Нема поуки, нема филозофски прашања за кои би требало да се размислува, има чиста љубов која треба да ги премине сите пречки.

Суптилно се вметнати сцени во кои се слави филмската уметност, носталгијата по некое не толку дамнешно филмско време, можностите што денес ги имаме и квалитетот којшто сепак преовладува и владее над сè останато.

Гледајте го.

П.С. Jude Law е преубав. (y)
Одлично филмче, едно од подобрите од овој жанр.

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479

Пред некој ден излезе и БР/ДВД верзија.

Според мене најдобриот акционен филм на сите времиња.Ќе пишам рецензија само да завршам со правосудниот.

Vlatko_Gjorce

Ѓубре
Член од
17 април 2009
Мислења
2.559
Поени од реакции
2.524
Го има на саглам снимка? Пошто во кино и да го има во Скопје не ни е достапно на сите. За нас другите ќе останат спојлерите.

Дискутирајте тука ама за спојлери без таг ќе има опомени. Темата не е избришана, штом ќе има DVD rip ќе ја отворам.
значи - у октомври... :coffee:

Прометеус.
Не да не го оправдува хајпот...приказната полна дупки/нелогичности...ликовите неинтересни, лошо направени...ни за глума не би можел да издвојам некого...втората половина од филмот како што рече Max Legend; е хаос...од тензија ни К...
Можам да го пофалам само за визуелниот дел, ефектите...ама не е таков тип на филм само тоа да е доволно.
Мех...

ЛИНКОВ Е СПОЈЛЕР
објаснувања за некои од дупките
http://www.worstpreviews.com/headline.php?id=25119&count=33

ГОЛЕМ СПОЈЛЕР ЗА ПРОМЕТЕУС
и тоа многу глупо објаснување би рекол
Исус бил вонземјанин и за неговото распнување сега не казнуваат вонземјаниве.... кои го потикнувале и прателе нашиот развој (2001 Oдисеја wannabe). Затоа и филмов се случува(л) на Божиќ ајојјјј :facepalm:
Аман со тие религиозни глупости, со кои ги заебаа на крај и на Лост и на Галактика.

овде збори за продолжението у кој правец би иделе
http://www.worstpreviews.com/headline.php?id=25128&count=0

Kajgana Shop

На врв Bottom