Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479
Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Не ја сфаќам поентата на филмови како The Grey.

Потребата да се иде на The Perfect Storm ending овде нема поента, бидејќи целиот филм тогаш нема смисла.
Малце јадење бурек за Господ, пичкање низ цел филм и на крај непокажување на финалната битка. Ако сакам да гледам ТОЛКАВА реалност, си имам Дискавери канал.
Зашто у курац во трејлерот го покажуваат Лиам во елемент, за во филмот да биде нешто сосема друго?

Не е ни чудо што јаде толкав хејт на IMDB, тотално на погрешна публика целеше филмот. Го зимаш Лиам и правиш пичкарски филм на крај. Што испадна со "ќе ги убиваме еден по еден волциве"?

Убаво си го земале Бредли Купер на почеток, вака само мачкаат очи безвезе...

Член од
2 октомври 2008
Мислења
3.434
Поени од реакции
7.286
Време за хејтање? Досадно ми е де...
Дали постојат три вида на левела во филмовитe?
Првиот левел - Тие што повеќето ги нарекуваат глупи или со испрани мозоци. Тие што бараат експлозии, цицки, БУУМ и женски гради во филмовите. Не одат тие по форуми и не коментираат на YouTube каде што кажуваат колку филмот бил добар и колку денешнава генерација е отидена у курац, пошто они се таа генерација. А и кога би оделе тие на форум, би читале во Љубов и секс и би се палеле на форумџики што пишуваат за нивното сексуално искуство.
Вториот левел - Тие што мислат дека се филмомани и тро паметни. Фајт клуб, шатер ајленд, инсепшн. Демек тешки за сфаќање филмови. Првиот левел можат да ги сфатат само мислат дека во ваквите филмови нема секс и насилство. Е баш повеќе има отколку во блокбастерите, но најверојатно досаден би им бил филмот од досадните дијалози. Наиделе на филмови како Primer, Lost Highway, не ги сфатиле и си продолжиле да гледаат филмови од вторил левел. (па после тоа дошле на форум да хејтаат) Плус, овој левел не гледаат филмови постари од 90-тите, а во тие години има повеќе филмови по нивни вкус.
Третиот левел - 1nb4 lvl. Ги изгледале сите „класици“ па наиделе на филмови како Primer, Lost Highway и продолжиле да гледаат такви филмови. Ги изгледале и тие па преминале на европска кинематографија и ептен стари црно-бели филмови. Бидејќи нив им е битен дијалогот и глумата, без разлика дали снимката е срање.

Иако можеби постојат повеќе левела, пак сите филмови се за сите. Сите можат да го изгледаат филмот и сите можат да го сфатат (или со помош на гугл можат пак да ги сфатат филмовите од трети левел) но се е прашање на вкус. Не постои филм што не е за некого :)

VLJ

Член од
14 ноември 2011
Мислења
2.277
Поени од реакции
4.314
Добро изгледа филмов. А очигледно некој се спрема за Оскар.

Болиглава

A cold fact
Член од
16 јуни 2007
Мислења
4.701
Поени од реакции
2.353
Првиот левел - Тие што повеќето ги нарекуваат глупи или со испрани мозоци. Тие што бараат експлозии, цицки, БУУМ и женски гради во филмовите. Не одат тие по форуми и не коментираат на YouTube каде што кажуваат колку филмот бил добар и колку денешнава генерација е отидена у курац, пошто они се таа генерација. А и кога би оделе тие на форум, би читале во Љубов и секс и би се палеле на форумџики што пишуваат за нивното сексуално искуство.
Вториот левел - Тие што мислат дека се филмомани и тро паметни. Фајт клуб, шатер ајленд, инсепшн. Демек тешки за сфаќање филмови. Првиот левел можат да ги сфатат само мислат дека во ваквите филмови нема секс и насилство. Е баш повеќе има отколку во блокбастерите, но најверојатно досаден би им бил филмот од досадните дијалози. Наиделе на филмови како Primer, Lost Highway, не ги сфатиле и си продолжиле да гледаат филмови од вторил левел. (па после тоа дошле на форум да хејтаат) Плус, овој левел не гледаат филмови постари од 90-тите, а во тие години има повеќе филмови по нивни вкус.
Третиот левел - 1nb4 lvl. Ги изгледале сите „класици“ па наиделе на филмови како Primer, Lost Highway и продолжиле да гледаат такви филмови. Ги изгледале и тие па преминале на европска кинематографија и ептен стари црно-бели филмови. Бидејќи нив им е битен дијалогот и глумата, без разлика дали снимката е срање.

Иако можеби постојат повеќе левела, пак сите филмови се за сите. Сите можат да го изгледаат филмот и сите можат да го сфатат (или со помош на гугл можат пак да ги сфатат филмовите од трети левел) но се е прашање на вкус. Не постои филм што не е за некого :)
А има и такви ко тебе кои се на некое повисоко просветлено ниво, достојно за да правиш класификации ко демек на шала... Гив ми а брејк. Кога хејташ, хејтај со малце повеќе стил... вака е многу лејм.

И сега ај да слушнам: Бууухууу Болиглава се пронајде во постов, левел 2, бла бла.... :D

Член од
2 октомври 2008
Мислења
3.434
Поени од реакции
7.286
А има и такви ко тебе кои се на некое повисоко просветлено ниво, достојно за да правиш класификации ко демек на шала... Гив ми а брејк. Кога хејташ, хејтај со малце повеќе стил... вака е многу лејм.

И сега ај да слушнам: Бууухууу Болиглава се пронајде во постов, левел 2, бла бла.... :D
Не сум над никој бе :D Ова за мене е кул па затоа и го правам :)

А и ја сум левел 2, а гледам филмови и од левел 1 :D

sonne

војвода
Член од
26 мај 2006
Мислења
2.664
Поени од реакции
123

Да пукниш ме изнасема , како само во категории слатко си опишал .
Сите можат да го изгледаат филмот и сите можат да го сфатат..но се е прашање на вкус. .“ - Апсолутно се согласувам со тебе ова е муабет на место .
Афилмски типови ? Или 4 левел ?

Сега очекувам одговор немој да ме разочаруваш .

¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин
Jas sum lvl nula: michael bay poveke od arararowsky (toj na filmot so balet kao demek znachenjeto na zhivotot, dali treba da si losh ili dobar za da bidesh balerina :D)

Kajgana Shop

На врв Bottom