Io Sono Interista
The original, one and only IoSono.
- Член од
- 21 декември 2007
- Мислења
- 28.619
- Поени од реакции
- 59.423
Фала, до недела тука сум Дајте некој предлог за филм да ставам во watchlist...ИО, добредојде назад.
Фала, до недела тука сум Дајте некој предлог за филм да ставам во watchlist...ИО, добредојде назад.
Perfect Sense. Малку гледан на форум, а преполн со потенцијал, како за дискусија, така и за размислување. А те знам, сакаш вакви филмови. Инаку ни imdb не отварај.Фала, до недела тука сум Дајте некој предлог за филм да ставам во watchlist...
Го почнав, го прекинав.Perfect Sense. Малку гледан на форум, а преполн со потенцијал, како за дискусија, така и за размислување. А те знам, сакаш вакви филмови. Инаку ни imdb не отварај.
Хех.. ќе те карев, ама добар си. Барем одново ги почнуваш. Јас, ретко гасам.. ама кога, не го продолжувам, никогаш.Го почнав, го прекинав.
Не викај сега, од немање време и концентрација, не од друго И кога ги гледам прекинатите од почеток до крај ги гледам, не од каде што сум застанал првиот пат. Чисто да појаснам
Овде се сведува на филмови за Ромите и пејсажи од рурална МакедонијаИмам пријтел Ирец кој е на филмска академија и често пати се допишуваме, збориме за филмскиот свет. Последниот пат што се слушнавме ми кажа нешто што ме изнасмеа до солзи. ''Во Ирска не те сметаат за квалитетен режисер доколку не снимиш филм за свештеник педофил или пак филм за наркомани. Филмската култура ни се своди на стари педофили и наркоманија.''
Па барем ке се изнагледаш циганчиќи како ке се распеваат, разиграат и запуштените викендици и трошни стари куќи со покриви од лепешки. Идила. И она дрвцено што е само на поле на патот спрема Скопје-Св. Николе што во секој патопис, филм, документарец го има. Секогаш кога сум одел натака и сум го здогледувал дрвото сум ја има истата реакција;Од кај ми е познато дрвово?Овде се сведува на филмови за Ромите и пејсажи од рурална Македонија
Блонди, рецензија е едно, раскажување е друго. Ништо не остана, уште крајот да го кажеше. Ставив нешто во спојлер а требаше многу повеќе, само немам време сега. Пробај да ги заинтересираш другите за филмот, а не да им го расипеш.Brothers (2009)
Ок може со раскажувањето претерав овој пат, ама па она главното мислам дека не го кажав и затоа поставив неколку прашања...Ок - како и да е...Блонди, рецензија е едно, раскажување е друго. Ништо не остана, уште крајот да го кажеше. Ставив нешто во спојлер а требаше многу повеќе, само немам време сега. Пробај да ги заинтересираш другите за филмот, а не да им го расипеш.
Инаку одличен филм, вреди да се гледа.
Па подобро е така, глупаво ќе биди од А до Ш да го преработат. Тогаш ќе биди копија, а не преработка.Римејкот на Тотален отповик нема да се случува на Марс туку ќе биде цело време на земјата каде Нов Шангај е во војна со Евроамерика.
*insert facepalm pic here*
За на крајот да излезе како Конановиот римејк-да падне во сенката на оригиналот.Па подобро е така, глупаво ќе биди од А до Ш да го преработат. Тогаш ќе биди копија, а не преработка.
Штавица или Мал ХоливудПа барем ке се изнагледаш циганчиќи како ке се распеваат, разиграат и запуштените викендици и трошни стари куќи со покриви од лепешки. Идила. И она дрвцено што е само на поле на патот спрема Скопје-Св. Николе што во секој патопис, филм, документарец го има. Секогаш кога сум одел натака и сум го здогледувал дрвото сум ја има истата реакција;Од кај ми е познато дрвово?
.