Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.629
Поени од реакции
34.014
Фала, до недела тука сум :) Дајте некој предлог за филм да ставам во watchlist...
Perfect Sense. Малку гледан на форум, а преполн со потенцијал, како за дискусија, така и за размислување. А те знам, сакаш вакви филмови. Инаку ни imdb не отварај. :)

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.619
Поени од реакции
59.423
Perfect Sense. Малку гледан на форум, а преполн со потенцијал, како за дискусија, така и за размислување. А те знам, сакаш вакви филмови. Инаку ни imdb не отварај. :)
Го почнав, го прекинав.
Не викај сега, од немање време и концентрација, не од друго :) И кога ги гледам прекинатите од почеток до крај ги гледам, не од каде што сум застанал првиот пат. Чисто да појаснам :)

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.629
Поени од реакции
34.014
Го почнав, го прекинав.
Не викај сега, од немање време и концентрација, не од друго :) И кога ги гледам прекинатите од почеток до крај ги гледам, не од каде што сум застанал првиот пат. Чисто да појаснам :)
Хех.. ќе те карев, ама добар си. Барем одново ги почнуваш. Јас, ретко гасам.. ама кога, не го продолжувам, никогаш.
Последно вака со Extremely Loud and Incredibly Close.

Ако има да сподели некој убави зборови, ќе му дадам шанса некогаш.. ако не, следното чистење на хард - лета. :)

stormspeaker

Бекрија
Член од
4 октомври 2008
Мислења
1.858
Поени од реакции
1.343
Одлични филмови има во темата за “ентузијастите“, само не ја разбирам поделбата од обичната дискусија за филмови...

Член од
23 декември 2011
Мислења
980
Поени од реакции
1.365
Имам пријтел Ирец кој е на филмска академија и често пати се допишуваме, збориме за филмскиот свет. Последниот пат што се слушнавме ми кажа нешто што ме изнасмеа до солзи. ''Во Ирска не те сметаат за квалитетен режисер доколку не снимиш филм за свештеник педофил или пак филм за наркомани. Филмската култура ни се своди на стари педофили и наркоманија.'' :pos:

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.619
Поени од реакции
59.423
Имам пријтел Ирец кој е на филмска академија и често пати се допишуваме, збориме за филмскиот свет. Последниот пат што се слушнавме ми кажа нешто што ме изнасмеа до солзи. ''Во Ирска не те сметаат за квалитетен режисер доколку не снимиш филм за свештеник педофил или пак филм за наркомани. Филмската култура ни се своди на стари педофили и наркоманија.'' :pos:
Овде се сведува на филмови за Ромите и пејсажи од рурална Македонија :)

Член од
23 декември 2011
Мислења
980
Поени од реакции
1.365
Овде се сведува на филмови за Ромите и пејсажи од рурална Македонија :)
Па барем ке се изнагледаш циганчиќи како ке се распеваат, разиграат и запуштените викендици и трошни стари куќи со покриви од лепешки. Идила. И она дрвцено што е само на поле на патот спрема Скопје-Св. Николе што во секој патопис, филм, документарец го има. Секогаш кога сум одел натака и сум го здогледувал дрвото сум ја има истата реакција;Од кај ми е познато дрвово?

А и денешнава младина нема да порасне на Ју филмови како Брача по матер, Вариола Вера и слични на нив кои кога и да се прикажуваа имаше зголемена купувачка на жилети и отров за глувци.

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479
Римејкот на Тотален отповик нема да се случува на Марс туку ќе биде цело време на земјата каде Нов Шангај е во војна со Евроамерика.

*insert facepalm pic here*

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.619
Поени од реакции
59.423
Brothers (2009)

Блонди, рецензија е едно, раскажување е друго. Ништо не остана, уште крајот да го кажеше. Ставив нешто во спојлер а требаше многу повеќе, само немам време сега. Пробај да ги заинтересираш другите за филмот, а не да им го расипеш.

Инаку одличен филм, вреди да се гледа.

Член од
19 март 2011
Мислења
1.432
Поени од реакции
2.543
Блонди, рецензија е едно, раскажување е друго. Ништо не остана, уште крајот да го кажеше. Ставив нешто во спојлер а требаше многу повеќе, само немам време сега. Пробај да ги заинтересираш другите за филмот, а не да им го расипеш.

Инаку одличен филм, вреди да се гледа.
Ок може со раскажувањето претерав овој пат, ама па она главното мислам дека не го кажав и затоа поставив неколку прашања...Ок - како и да е... :)

Член од
6 јуни 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
445
Римејкот на Тотален отповик нема да се случува на Марс туку ќе биде цело време на земјата каде Нов Шангај е во војна со Евроамерика.

*insert facepalm pic here*
Па подобро е така, глупаво ќе биди од А до Ш да го преработат. Тогаш ќе биди копија, а не преработка.

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479
Па подобро е така, глупаво ќе биди од А до Ш да го преработат. Тогаш ќе биди копија, а не преработка.
За на крајот да излезе како Конановиот римејк-да падне во сенката на оригиналот.

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Па барем ке се изнагледаш циганчиќи како ке се распеваат, разиграат и запуштените викендици и трошни стари куќи со покриви од лепешки. Идила. И она дрвцено што е само на поле на патот спрема Скопје-Св. Николе што во секој патопис, филм, документарец го има. Секогаш кога сум одел натака и сум го здогледувал дрвото сум ја има истата реакција;Од кај ми е познато дрвово?
.
Штавица или Мал Холивуд

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Адам Сендлер ги собра сите златни малини. Талент:pos:
Е овој момак го сметате за смешен. Ал Пачино дури си доби златна малина заради него како колатерална штета. Сендлер е кадарен на сите да им ја уништи кариерата, само треба да му се даде прилика. Јас не знам што чека Николас Кејџ?:sneaky:

Kajgana Shop

На врв Bottom