Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Едно време ваквите филмови ако не ги рецензираш прво, дека ти се гледани, се немаше пристап до форум. Правила имаше тогаш, што си мислите, само блокбастери се гледало? :icon_lol: Имаше тема, "специјална" за поредовните посетители овде во филм, каде си предложувавме вакви филмчиња. Се отвори некаде после Mr. Nobody, кој беше инстант хит овде. Не ми текнува на името. Тема за ентузијасти беше некако.

Имаше предлози како The Fountain.. познати нешто, ама имаше и од стилот на Enter the Void, Chasing Amy, Persona (тогаш дознав кој е режисер, иако имав неколку изгледано од Бергман и ми отиде некаде топ5 режисери). Не сум староседелец, туку ја препорачувам темава за поновиве како VLJ и Gache, па би ја вратиле некаде меѓу првите страни, оти последен гледан филм и предлог за филм обично се сведеа на последните филмови по торенти..

Едно време ваквите филмови ако не ги рецензираш прво, дека ти се гледани, се немаше пристап до форум. Правила имаше тогаш, што си мислите, само блокбастери се гледало? :icon_lol: Имаше тема, "специјална" за поредовните посетители овде во филм, каде си предложувавме вакви филмчиња. Се отвори некаде после Mr. Nobody, кој беше инстант хит овде. Не ми текнува на името. Тема за ентузијасти беше некако.

Имаше предлози како The Fountain.. познати нешто, ама имаше и од стилот на Enter the Void, Chasing Amy, Persona (тогаш дознав кој е режисер, иако имав неколку изгледано од Бергман и ми отиде некаде топ5 режисери). Не сум староседелец, туку ја препорачувам темава за поновиве како VLJ и Gache, па би ја вратиле некаде меѓу првите страни, оти последен гледан филм и предлог за филм обично се сведеа на последните филмови по торенти..
+ 1 во предлогот за The Fall. Преубав филм, еднаш го рецензирав ама рецензијата којзнае каде е, одамна беше, не е битно.

Вот, еве ја темата.
http://forum.kajgana.com/threads/За-филмски-ентузијасти.44534/
Feel free to post. Обично таму предлозите ги вреднувам повеќе. :D

+ 1 во предлогот за The Fall. Преубав филм, еднаш го рецензирав ама рецензијата којзнае каде е, одамна беше, не е битно.

Вот, еве ја темата.
http://forum.kajgana.com/threads/За-филмски-ентузијасти.44534/
Feel free to post. Обично таму предлозите ги вреднувам повеќе. :D

Ja видов одпосле, ме мрзеше да едитирам.. го имам гледано, мислев го имаме таму дискутирано, тогаш со Io ако го немам дискутирано, дури би отишол до таму.. со Јонзе дискутирано? :O Убав филм, инаку сум ја испофалил темата, а ништо не сум напишал, повеќе читам само изгледа.. јас и кајгана, нефункционална врска. Само ја искористувам. :oops:

Ja видов одпосле, ме мрзеше да едитирам.. го имам гледано, мислев го имаме таму дискутирано, тогаш со Io ако го немам дискутирано, дури би отишол до таму.. со Јонзе дискутирано? :O Убав филм, инаку сум ја испофалил темата, а ништо не сум напишал, повеќе читам само изгледа.. јас и кајгана, нефункционална врска. Само ја искористувам. :oops:
:icon_lol:
Не знам, не се сеќавам на дискусијата, а сигурно не сум се вклучил во неа затоа што како што гледаш во последно ептен пасивно, само читам а асална рецензија не сум направил одамна (shame on me) ама мислам дека ако имаш правено муабет за филмов тоа е со Srcee затоа што таа прва го предложи филмот и од кај нејзе го украдов. Меморијата барем за тоа добро ме служи. :D

Сериозно, ти го имам кажано ова, имам подобар избор на фејсбук, од тебе. :D
Значи, одам инфо првите 5 кои ги покажува ми се: Doctor Strangelove, Inland Empire, Ed Wood, Pulp Fiction и Fight Club.

Не пак да ги отвориш. Незнам зошто се трудиш, поголем ми е, аман, get over it. :icon_lol:
Туку, го имаше предложувано некаде на Io. Добар е, и колку? http://www.imdb.com/title/tt0244316/

Io не памти вчера што ручаше, а не пак некакви YI YI YO YO филмови...

Шо ве глеам за никаде :)

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
Фала, до недела тука сум :) Дајте некој предлог за филм да ставам во watchlist...

Perfect Sense. Малку гледан на форум, а преполн со потенцијал, како за дискусија, така и за размислување. А те знам, сакаш вакви филмови. Инаку ни imdb не отварај. :)

Perfect Sense. Малку гледан на форум, а преполн со потенцијал, како за дискусија, така и за размислување. А те знам, сакаш вакви филмови. Инаку ни imdb не отварај. :)
Го почнав, го прекинав.
Не викај сега, од немање време и концентрација, не од друго :) И кога ги гледам прекинатите од почеток до крај ги гледам, не од каде што сум застанал првиот пат. Чисто да појаснам :)

Одлични филмови има во темата за “ентузијастите“, само не ја разбирам поделбата од обичната дискусија за филмови...

Имам пријтел Ирец кој е на филмска академија и често пати се допишуваме, збориме за филмскиот свет. Последниот пат што се слушнавме ми кажа нешто што ме изнасмеа до солзи. ''Во Ирска не те сметаат за квалитетен режисер доколку не снимиш филм за свештеник педофил или пак филм за наркомани. Филмската култура ни се своди на стари педофили и наркоманија.'' :pos:

Имам пријтел Ирец кој е на филмска академија и често пати се допишуваме, збориме за филмскиот свет. Последниот пат што се слушнавме ми кажа нешто што ме изнасмеа до солзи. ''Во Ирска не те сметаат за квалитетен режисер доколку не снимиш филм за свештеник педофил или пак филм за наркомани. Филмската култура ни се своди на стари педофили и наркоманија.'' :pos:
Овде се сведува на филмови за Ромите и пејсажи од рурална Македонија :)

Овде се сведува на филмови за Ромите и пејсажи од рурална Македонија :)

Па барем ке се изнагледаш циганчиќи како ке се распеваат, разиграат и запуштените викендици и трошни стари куќи со покриви од лепешки. Идила. И она дрвцено што е само на поле на патот спрема Скопје-Св. Николе што во секој патопис, филм, документарец го има. Секогаш кога сум одел натака и сум го здогледувал дрвото сум ја има истата реакција;Од кај ми е познато дрвово?

А и денешнава младина нема да порасне на Ју филмови како Брача по матер, Вариола Вера и слични на нив кои кога и да се прикажуваа имаше зголемена купувачка на жилети и отров за глувци.

Brothers (2009)

122209_1750_DownloadBro1.jpg
Блонди, рецензија е едно, раскажување е друго. Ништо не остана, уште крајот да го кажеше. Ставив нешто во спојлер а требаше многу повеќе, само немам време сега. Пробај да ги заинтересираш другите за филмот, а не да им го расипеш.

Инаку одличен филм, вреди да се гледа.

Блонди, рецензија е едно, раскажување е друго. Ништо не остана, уште крајот да го кажеше. Ставив нешто во спојлер а требаше многу повеќе, само немам време сега. Пробај да ги заинтересираш другите за филмот, а не да им го расипеш.

Инаку одличен филм, вреди да се гледа.

Ок може со раскажувањето претерав овој пат, ама па она главното мислам дека не го кажав и затоа поставив неколку прашања...Ок - како и да е... :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom