Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Член од
23 декември 2011
Мислења
980
Поени од реакции
1.365
Jас го имам гледано и првиот дел, и за попладне, како блокбастер, си тера.
Визуелно е добар, друго и не очекувај. Блокбастер нели.
Тапа беше. Оригиналот 30 години претоа снимен се уште е подобар. А за визуелност и за приказна и за кастинг подобар беше Immortals, не знам зашто на тој не направат продолжение.

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.958
Тапа беше. Оригиналот 30 години претоа снимен се уште е подобар. А за визуелност и за приказна и за кастинг подобар беше Immortals, не знам зашто на тој не направат продолжение.
Не ми е гледан оригиналот, ама Clash of the Titans ми беше добар, што вика wot за едно попладне, да пуштиш мозок на пасење и да гледаш ефекти 2 саата, ама пак ќе кажам барем се потрдуиле малку околу сценариото. Во вториов дел ми делува како да нема сценарио.....барем според трејлерот.

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.716
Поени од реакции
34.264
Гледан ми е и оригиналот и се согласувам. Ги имаме дискутирано Обично потенцирам, не се фалам како што изгледа во случајов, кога давам шанса на вакви ефтини (иронично што чинат богатство) филмови т.е блокбастери. Инаку, кај мене обратно, костимографијата кај Immortals беше едвај скала над.. Thor! Штитовите им беа памучни, тие на гради, а направени да изгледат како железни. И се друго ми беше пластично. Clash of the Titans повеќе ми се допадна, шознам..

Член од
23 декември 2011
Мислења
980
Поени од реакции
1.365
Гледан ми е и оригиналот и се согласувам. Ги имаме дискутирано Обично потенцирам, не се фалам како што изгледа во случајов, кога давам шанса на вакви ефтини (иронично што чинат богатство) филмови т.е блокбастери. Инаку, кај мене обратно, костимографијата кај Immortals беше едвај скала над.. Thor! Штитовите им беа памучни, тие на гради, а направени да изгледат како железни. И се друго ми беше пластично. Clash of the Titans повеќе ми се допадна, шознам..
Не ти го ни прочитав мислењето како фалење, баш убаво си имаше напишано. Инаку и јас уживам гледајки блокбастери каде што ке си го пуштиш мозокот на пасење и гледаш во убавите бои два саати само што Titans не можев да го "сварам", од што ми беше досаден го гледав со паузи. А Immortals имав среќа да го гледам во кино во странство, на пропорен голем екран и ме воодушеви искрено. Немам приметено за оклопите, ама визуелноста беше маестрална по мое мислење. Еден од поубавите филмови од визуелен аспект барем излезени во последно време.Ти го препорачувам, доколку го немаш гледано, да го изгледаш The Fall од истиот режисерот.

Не ми е гледан оригиналот, ама Clash of the Titans ми беше добар, што вика wot за едно попладне, да пуштиш мозок на пасење и да гледаш ефекти 2 саата, ама пак ќе кажам барем се потрдуиле малку околу сценариото. Во вториов дел ми делува како да нема сценарио.....барем според трејлерот.
Мене искрено ме израдува што Вортингтон во трејлерот го видов со коса. Умпрофорката на нерви почна да ми иде веќе. Во секој филм е со иста фризура.

• Ми се допаѓа
Reactions: VLJ

VLJ

Член од
14 ноември 2011
Мислења
2.277
Поени од реакции
4.314
И јас се придружувам до препораката за The Fall. Еден од најубавите филмови што сум ги гледал. Не велам еден од најдобрите, туку најубавите. Во текот на филмот се чувствував како да сум на изложба на некои арт инсталации. Сепак, извонредните сцени не го одземаат вниманието на гледачот, туку ја дополнуваат добрата приказна. А приказната, микс помеѓу реалност, фантазија и авантура. Филмот не е многу познат, ама заслужува да биде.

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.716
Поени од реакции
34.264
Едно време ваквите филмови ако не ги рецензираш прво, дека ти се гледани, се немаше пристап до форум. Правила имаше тогаш, што си мислите, само блокбастери се гледало? :icon_lol: Имаше тема, "специјална" за поредовните посетители овде во филм, каде си предложувавме вакви филмчиња. Се отвори некаде после Mr. Nobody, кој беше инстант хит овде. Не ми текнува на името. Тема за ентузијасти беше некако.

Имаше предлози како The Fountain.. познати нешто, ама имаше и од стилот на Enter the Void, Chasing Amy, Persona (тогаш дознав кој е режисер, иако имав неколку изгледано од Бергман и ми отиде некаде топ5 режисери). Не сум староседелец, туку ја препорачувам темава за поновиве како VLJ и Gache, па би ја вратиле некаде меѓу првите страни, оти последен гледан филм и предлог за филм обично се сведеа на последните филмови по торенти..

VLJ

Член од
14 ноември 2011
Мислења
2.277
Поени од реакции
4.314
Прв пат слушам за таква тема, изгледа се немам раскопано доволно во постарите теми од подфорумот.

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.437
Поени од реакции
25.358
Едно време ваквите филмови ако не ги рецензираш прво, дека ти се гледани, се немаше пристап до форум. Правила имаше тогаш, што си мислите, само блокбастери се гледало? :icon_lol: Имаше тема, "специјална" за поредовните посетители овде во филм, каде си предложувавме вакви филмчиња. Се отвори некаде после Mr. Nobody, кој беше инстант хит овде. Не ми текнува на името. Тема за ентузијасти беше некако.

Имаше предлози како The Fountain.. познати нешто, ама имаше и од стилот на Enter the Void, Chasing Amy, Persona (тогаш дознав кој е режисер, иако имав неколку изгледано од Бергман и ми отиде некаде топ5 режисери). Не сум староседелец, туку ја препорачувам темава за поновиве како VLJ и Gache, па би ја вратиле некаде меѓу првите страни, оти последен гледан филм и предлог за филм обично се сведеа на последните филмови по торенти..
+ 1 во предлогот за The Fall. Преубав филм, еднаш го рецензирав ама рецензијата којзнае каде е, одамна беше, не е битно.

Вот, еве ја темата.
http://forum.kajgana.com/threads/За-филмски-ентузијасти.44534/
Feel free to post. Обично таму предлозите ги вреднувам повеќе. :D

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.716
Поени од реакции
34.264
+ 1 во предлогот за The Fall. Преубав филм, еднаш го рецензирав ама рецензијата којзнае каде е, одамна беше, не е битно.

Вот, еве ја темата.
http://forum.kajgana.com/threads/За-филмски-ентузијасти.44534/
Feel free to post. Обично таму предлозите ги вреднувам повеќе. :D
Ja видов одпосле, ме мрзеше да едитирам.. го имам гледано, мислев го имаме таму дискутирано, тогаш со Io ако го немам дискутирано, дури би отишол до таму.. со Јонзе дискутирано? :O Убав филм, инаку сум ја испофалил темата, а ништо не сум напишал, повеќе читам само изгледа.. јас и кајгана, нефункционална врска. Само ја искористувам. :oops:

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.437
Поени од реакции
25.358
Ja видов одпосле, ме мрзеше да едитирам.. го имам гледано, мислев го имаме таму дискутирано, тогаш со Io ако го немам дискутирано, дури би отишол до таму.. со Јонзе дискутирано? :O Убав филм, инаку сум ја испофалил темата, а ништо не сум напишал, повеќе читам само изгледа.. јас и кајгана, нефункционална врска. Само ја искористувам. :oops:
:icon_lol:
Не знам, не се сеќавам на дискусијата, а сигурно не сум се вклучил во неа затоа што како што гледаш во последно ептен пасивно, само читам а асална рецензија не сум направил одамна (shame on me) ама мислам дека ако имаш правено муабет за филмов тоа е со Srcee затоа што таа прва го предложи филмот и од кај нејзе го украдов. Меморијата барем за тоа добро ме служи. :D

¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин
wot me ima na Fb neka frli oko na moite favourite movies, polno ima vakvi :)

ustvari go brishav wot, deka ne mi mesteshe edna ubava devojka :D, eve ke pastiram od FB:

edit: ne moze da se pastira upm, aj ke pisam nekolku

willow
re-animator
the princess bride
save the green planet
time bandits
momo
interstate 60 (moze da se reche deka mi e vo listata na top10 all time favs)
matando cabos
dogma

• Ми се допаѓа
Reactions: wot

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.716
Поени од реакции
34.264
Сериозно, ти го имам кажано ова, имам подобар избор на фејсбук, од тебе. :D
Значи, одам инфо првите 5 кои ги покажува ми се: Doctor Strangelove, Inland Empire, Ed Wood, Pulp Fiction и Fight Club.

Не пак да ги отвориш. Незнам зошто се трудиш, поголем ми е, аман, get over it. :icon_lol:
Туку, го имаше предложувано некаде на Io. Добар е, и колку? http://www.imdb.com/title/tt0244316/

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.704
Поени од реакции
59.926
Io не памти вчера што ручаше, а не пак некакви YI YI YO YO филмови...

Шо ве глеам за никаде :)

• Ми се допаѓа
Reactions: wot

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.716
Поени од реакции
34.264
Не ме разбравте..

ТИ му го имаше ПРЕДЛОЖУВАНО некаде на ИО.

ИО, добредојде назад. :D

Kajgana Shop

На врв Bottom