Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Manga

Golem alat
Член од
21 април 2006
Мислења
7.770
Поени од реакции
5.077
Silence of the Lambs
Hannibal
Red Dragon
Hannibal Rising

Вака е редоследот. И одлични се за маратонче. Четвртиот веќе е без Хопкинс така да губи дел од тензичната и морбидна атмосфера. Ама вреди да се погледне колку за комплетирање на приказната. :)
Го заборави првиот филм , сепак е основата во овој маратон , го нема Хопкинс , ама не се пропушта ова.

Red Dragon e римејк на Manhunter

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
Член од
17 јануари 2009
Мислења
2.814
Поени од реакции
4.666
Убава вест за сите фанови на The Shining. Стивен Кинг објави продолжение..:)
Да видиме што ќе излезе на крајот, дали ќе се најде нов Кјубрик....:)
Што се однесува до Кинг, оптимист сум, иако не е истиот оној од пред десет години.

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Интересна новост за Оскарите. Пошто досега заслужено ги биеше глас дека се синоним за поткуп преку храна, пијалак, забави и што ли уште не, организаторите им забранија на академиците да присуствуваат на бесплатните проекции на кандидатите за Оскар каде се служи храна и пијалак. Звучи троа малку смешно..:)

Член од
16 мај 2010
Мислења
6.335
Поени од реакции
5.706
Friends with Benefits филмот кој не го гледал под итно да го симне филмот ке ве насмее 100% и обавезно гледање во друштво :) !

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.626
Поени од реакции
59.485
Интересна новост за Оскарите. Пошто досега заслужено ги биеше глас дека се синоним за поткуп преку храна, пијалак, забави и што ли уште не, организаторите им забранија на академиците да присуствуваат на бесплатните проекции на кандидатите за Оскар каде се служи храна и пијалак. Звучи троа малку смешно..:)
Не баш, ова е всушност скриена порака до кандидатите за Оскар дека цената за глас повеќе нема да биде кока-кола и сендвич. :)

stormspeaker

Бекрија
Член од
4 октомври 2008
Мислења
1.858
Поени од реакции
1.343
^ Старо ама добро. Само не се согласувам со тоа дека вториот дел од Кум е подобар од првиот, во најмала рака се на исто ниво. Ама ај ќе се опрости, tough call e :)

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.626
Поени од реакции
59.485
^ Старо ама добро. Само не се согласувам со тоа дека вториот дел од Кум е подобар од првиот, во најмала рака се на исто ниво. Ама ај ќе се опрости, tough call e :)
Да, тоа е повторувано многу пати и прифатено како вистина, дека вториот дел е подобар. Исто и T2. Според мене се на исто ниво и едните и другите. Т1 има полоши ефекти заради буџетот ама приказната е врв.

Според мене, и Back to the Future 2 и 3 имаат малку вода во резервоарот :) Die Hard 3 е подобар од 2, Batman 1 е многу подобар од другите. Но сепак, ова е само листа, идејата е многу добра :)

Ме интересира што мислеле со она Star Trek 1, 2, 3... на серијалите или на филмовите, пошто 11 филмови има...

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.326
Поени од реакции
15.581
Да, тоа е повторувано многу пати и прифатено како вистина, дека вториот дел е подобар. Исто и T2. Според мене се на исто ниво и едните и другите. Т1 има полоши ефекти заради буџетот ама приказната е врв.

Според мене, и Back to the Future 2 и 3 имаат малку вода во резервоарот :) Die Hard 3 е подобар од 2, Batman 1 е многу подобар од другите. Но сепак, ова е само листа, идејата е многу добра :)

Ме интересира што мислеле со она Star Trek 1, 2, 3... на серијалите или на филмовите, пошто 11 филмови има...
На филмовите мислеле ;)

Vlatko_Gjorce

Ѓубре
Член од
17 април 2009
Мислења
2.561
Поени од реакции
2.524
Т1 има полоши ефекти заради буџетот ама приказната е врв.
Само што ја има онаа дупкана со Кaјл Рис и Џон Кoнор, овој се враќа во минатотo и го "прави" другар му со кој се борат заедно во иднината. :)

Според мене, и Back to the Future 2 и 3 имаат малку вода во резервоарот
+1
Земекис имаше изјавено дека никогаш не планирале продолженија...

Би им ги сменил "водите" на Матрикс 2 и 3. :) Двојkaта беше "блабла матриксот е ова, она блабла", тапа акциони сцени и Моника Белучи како му плаче на Кијану "никој не мe сака, бакни ме Нео, бакни меееееее" ...., а у тројката (колку и да се подеднакво катастрофални двата филма), барем борбата на крајот беше добра кога се борат со "медузине".

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.626
Поени од реакции
59.485
Првото е временски парадокс не може без тоа :) Среќа што Камерон инсистирал на последните сцени инаку Терминатор 1 ќе имаше оцена 5.0 а Т2 никогаш немаше да го дочекаме.

Vlatko_Gjorce

Ѓубре
Член од
17 април 2009
Мислења
2.561
Поени од реакции
2.524
Првото е временски парадокс не може без тоа :) Среќа што Камерон инсистирал на последните сцени инаку Терминатор 1 ќе имаше оцена 5.0 а Т2 никогаш немаше да го дочекаме.
Не знаев за ова за Т1. :) Ме потсети, пред некое време имаше дека Бред Пит се изборил за Se7en онака да заврши, сакале да го променат крајот. :tapp:

http://www.worstpreviews.com/headline.php?id=22873
Линков води кон спојлери за крајот на Se7en.

Kajgana Shop

На врв Bottom