Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
последно гледан филм ми е "Enemy at the Gates" невораватно нешто моќно незнам во мене влезе филмот барам и други вакви филмчина предлози??

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
Е ова е филмчиште http://www.imdb.com/title/tt0289765/
Ми беше гледан многу одамна па и скоро го заборавив добро ми дојде рефрешот од почеток имајќи предвид дека сигурно ретко кој не го гледал и првиот дел воедно и прв сниман the silence of the lambs

Е ова е филмчиште http://www.imdb.com/title/tt0289765/
Ми беше гледан многу одамна па и скоро го заборавив добро ми дојде рефрешот од почеток имајќи предвид дека сигурно ретко кој не го гледал и првиот дел воедно и прв сниман the silence of the lambs

Silence of the Lambs
Hannibal
Red Dragon
Hannibal Rising

Вака е редоследот. И одлични се за маратонче. Четвртиот веќе е без Хопкинс така да губи дел од тензичната и морбидна атмосфера. Ама вреди да се погледне колку за комплетирање на приказната. :)

Silence of the Lambs
Hannibal
Red Dragon
Hannibal Rising

Вака е редоследот. И одлични се за маратонче. Четвртиот веќе е без Хопкинс така да губи дел од тензичната и морбидна атмосфера. Ама вреди да се погледне колку за комплетирање на приказната. :)

Значи јасно е како е распоредот али Red Dragon е сценарио пред The Silence of the Lambs односно пред да се појави женската детектив пред да го затворат Ханибал. А овој последниот не ми е гледан мислам дека само ја расипува трилогијата.

Значи јасно е како е распоредот али Red Dragon е сценарио пред The Silence of the Lambs односно пред да се појави женската детектив пред да го затворат Ханибал. А овој последниот не ми е гледан мислам дека само ја расипува трилогијата.

Sequel, prequel.. и такви ствари. Небитно, интересно е гледање како што се излезени. Јас така ги гледав.
Инаку, не ти препорачувам и јас последниот дел. Ќе те фасцинираше колку толку ако ги гледаше заедно или барем еден па овој. Вака како stand-alone не е ништо спектакуларно.

Silence of the Lambs
Hannibal
Red Dragon
Hannibal Rising

Го заборави првиот филм , сепак е основата во овој маратон , го нема Хопкинс , ама не се пропушта ова.

Red Dragon e римејк на Manhunter

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
Убава вест за сите фанови на The Shining. Стивен Кинг објави продолжение..:)
Да видиме што ќе излезе на крајот, дали ќе се најде нов Кјубрик....:)
Што се однесува до Кинг, оптимист сум, иако не е истиот оној од пред десет години.

Интересна новост за Оскарите. Пошто досега заслужено ги биеше глас дека се синоним за поткуп преку храна, пијалак, забави и што ли уште не, организаторите им забранија на академиците да присуствуваат на бесплатните проекции на кандидатите за Оскар каде се служи храна и пијалак. Звучи троа малку смешно..:)

Friends with Benefits филмот кој не го гледал под итно да го симне филмот ке ве насмее 100% и обавезно гледање во друштво :) !

Интересна новост за Оскарите. Пошто досега заслужено ги биеше глас дека се синоним за поткуп преку храна, пијалак, забави и што ли уште не, организаторите им забранија на академиците да присуствуваат на бесплатните проекции на кандидатите за Оскар каде се служи храна и пијалак. Звучи троа малку смешно..:)
Не баш, ова е всушност скриена порака до кандидатите за Оскар дека цената за глас повеќе нема да биде кока-кола и сендвич. :)

reelsteelstill.jpg

...до кое дереџе стигнаа филмовите. :tapp:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom