Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

JimmyHoFFa

NAVIGATOR
Член од
8 септември 2010
Мислења
1.196
Поени од реакции
482
Го гледав Unforgiven , оскар земал филмот за 92ра . Некако , очекував повеќе како филм со Оскар и за толку добра оцена на IMDB.
Филмот е профи тууу од кога не сум го гледал да му удрам некоја ѕвездичка на имдб и да видам во видеотека "торент" дали го имаат :)
Го гледав Swordsmen овојпат Дони Јен ми потфрли не ми се допадна воопшто филмот.

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Drive e одличен. Не знам како да го опишам моментално, ама ќе пробам. Атмосферата е ко во модерен филм на Кјубрик. Арт филм + филм noir + меланхолија + чуден(одличен) саундтрак и мадафака перформанс од Гослинг.
Го има по торенти?

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.681
Поени од реакции
34.172
107.. :pos: Оh IMDb, you so silly.
Не ми се пишува, преценет филм.

Член од
22 јануари 2009
Мислења
13
Поени од реакции
2
последно гледан филм ми е "Enemy at the Gates" невораватно нешто моќно незнам во мене влезе филмот барам и други вакви филмчина предлози??

• Ми се допаѓа
Reactions: wot

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.681
Поени од реакции
34.172
Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Е ова е филмчиште http://www.imdb.com/title/tt0289765/
Ми беше гледан многу одамна па и скоро го заборавив добро ми дојде рефрешот од почеток имајќи предвид дека сигурно ретко кој не го гледал и првиот дел воедно и прв сниман the silence of the lambs

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.681
Поени од реакции
34.172
Е ова е филмчиште http://www.imdb.com/title/tt0289765/
Ми беше гледан многу одамна па и скоро го заборавив добро ми дојде рефрешот од почеток имајќи предвид дека сигурно ретко кој не го гледал и првиот дел воедно и прв сниман the silence of the lambs
Silence of the Lambs
Hannibal
Red Dragon
Hannibal Rising

Вака е редоследот. И одлични се за маратонче. Четвртиот веќе е без Хопкинс така да губи дел од тензичната и морбидна атмосфера. Ама вреди да се погледне колку за комплетирање на приказната. :)

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Silence of the Lambs
Hannibal
Red Dragon
Hannibal Rising

Вака е редоследот. И одлични се за маратонче. Четвртиот веќе е без Хопкинс така да губи дел од тензичната и морбидна атмосфера. Ама вреди да се погледне колку за комплетирање на приказната. :)
Значи јасно е како е распоредот али Red Dragon е сценарио пред The Silence of the Lambs односно пред да се појави женската детектив пред да го затворат Ханибал. А овој последниот не ми е гледан мислам дека само ја расипува трилогијата.

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.681
Поени од реакции
34.172
Значи јасно е како е распоредот али Red Dragon е сценарио пред The Silence of the Lambs односно пред да се појави женската детектив пред да го затворат Ханибал. А овој последниот не ми е гледан мислам дека само ја расипува трилогијата.
Sequel, prequel.. и такви ствари. Небитно, интересно е гледање како што се излезени. Јас така ги гледав.
Инаку, не ти препорачувам и јас последниот дел. Ќе те фасцинираше колку толку ако ги гледаше заедно или барем еден па овој. Вака како stand-alone не е ништо спектакуларно.

Kajgana Shop

На врв Bottom