Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

karlovic

имам срце ама имам и фрижидер
Член од
5 ноември 2010
Мислења
616
Поени од реакции
161
Благодарам за информацијата..ама сепак позабавна е дискусијата за негативците “Џокер“по што тие се импресионирачки,бетмен како херој лично мене и не ме импресионира.Тој е богат дечко,се крије ко пичка под кошула,не е талентиран и има големи уши.

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479
Благодарам за информацијата..ама сепак позабавна е дискусијата за негативците “Џокер“по што тие се импресионирачки,бетмен како херој лично мене и не ме импресионира.Тој е богат дечко,се крије ко пичка под кошула,не е талентиран и има големи уши.
Kako може Бетмен да биде помалку кул од Џокер?

Дали Џокер го може ова?

Nonteizam

Полихистор
Член од
13 декември 2008
Мислења
1.132
Поени од реакции
801
Се додека на Кристијан Бејл не почнат да му излагаат BAM, BOM, POW, KAPOOM, ZWING, URKK додека се тепа Адам Вест ќе остане најмадафака Бетмен на сите времиња... точка! ;)

AceCaleb

Деспот на Адот
Член од
31 декември 2007
Мислења
5.923
Поени од реакции
11.301
Станува збор за актери кои мислиме дека се спремни да ја одиграат улогата на џокерот?
http://www.youtube.com/watch?v=PS9AbiE9prk

Иако мислам дека Џек Николсон беше најдобар досега. Леџер се внесе добро во улогата, према мене недоволно.
Конечно еден од малиот процент на мои истомисленици по ова прашање. Секоја чест за Леџер, но Николсон е дефинитивно најдобриот Џокер до сега. Погоре прочитав за изјавата на Нолан дека Џони Деп би можел да го помине Леџер и тотално верувам и се согласувам :)

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.481
Поени од реакции
31.023
Остајте го Бетмен да дише малце, еве го новиот Спајдермен
Here we go again.
Режисеров е голем фан на Mirror's Edge :D

Z

zmej gorjanin

Гостин
Here we go again.
Ова кој по ред римејк е, пардон реадаптација? Ти се посерам во Холивуд.

Член од
6 јуни 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
445
Ова кој по ред римејк е, пардон реадаптација? Ти се посерам во Холивуд.
Reboot :D само во поклошжарска, gay/douche верзија.

Here we go again.
How Blatantly Does the New Spider-Man Trailer Rip Off Mirror’s Edge?
Ова е од тие моментите кога не го сакам Холивуд.

Eddard Stark

Lord Snow
Член од
25 ноември 2009
Мислења
1.220
Поени од реакции
2.540
Всушност, филмот официјално е prequel. Сепак, на IMDb има разни расправии за тоа дали е навистина prequel, и многумина тврдат дека е remake, па и reboot.

Srcee

Unforgettable
Член од
29 април 2008
Мислења
5.275
Поени од реакции
3.496
Прво и второ продолжение. Филм кој го одбележа крајот на една ера. 10 години Хари Потер. Реално гледано, како не голем фан на Роулинг, изборот за крај на сериалот ми делува прилично многу едноставен и веќе виден... Финалната борба со Лорд Волдеморт е напната, има возбудливи моменти, но крајот е премногу едноставен... Режисерот, а воедно и авторката, не успеваат да допрат до емоциите на гледачот/читателот... Ова е мој личен впечаток! Можеби и овој суд го носам зошто сосема поинаку сакав да заврши сериалот...
7/10

Џ К Роулинг баш допира до срцата на читателите. Него, како сакаше ти да заврши?--- надополнето: Jul 22, 2011 2:57 PM ---

Јас никогаш не сфатив зошто Бетмен е уствари суперхерој. Ни лета, ни рипа од зграда на зграда, ни ништо. Да му го земеш бетмобилот ништо од него нема да остане.

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479
@Srcee:Секој со своето,иако од моја страна Batman takes the cake.Многу подобро разработен како лик,за разлика од повеќето суперхеројски "фати го негативецот and you're done with it",Готам сити развалува со мрачната атмосфера за разлика од Метрополис со принципиелните борци на вистината и правдата и Daily bugle како некорумпираниот весник,и секако лошите момци-немам ништо против Лекс Лутор,но не може да се мери со Џокер и Жената мачка.

Eddard Stark

Lord Snow
Член од
25 ноември 2009
Мислења
1.220
Поени од реакции
2.540
Па не мора да значи дека суперхерој е само оној кој поседува некои надчовечки моќи. Самото тоа што го ризикува својот живот за да се бори против криминалот (а не е полицаец нели), носи костим за да го прикрие својот идентитет, физички е доста моќен и агилен, а и боречките вештини не му се баш непознати....тој недостиг на супермоќи го надокнадува со сето она што му е достапно, и секако повеќе се потпира на својата интелигенција и на логиката.
Затоа целосно го заслужува називот суперхерој, а токму тоа што е поинаков од другите го прави еден од најинтересните, барем за мене.

Kajgana Shop

На врв Bottom