Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

F

Frankie Yale

Гостин
Абе Волдеморт си е Волдеморт, никогаш нема да го заборавам неговото легендарно НИЕЕЕЈЈЈЈАААХ во петтиот дел...
Моментот е 1:40, дури и кога ќе попуштам до максимум пак не е тоа тоа, не се споредува со првиот пат кога го погледнав во кино, тогаш цел се наежив. Навистина epic epic epic!

Член од
5 јуни 2008
Мислења
3.632
Поени од реакции
5.724
Него, како сакаше ти да заврши?
Јасно е дека Роулинг сакаше со последниот дел да направи невозможна мисија за некој друг да го продолжи сериалот. Може зошто беше последен дел очекував повеќе, филмот многу малку допре до мене. Единствено моментите поврзани со Северус Снејп беа превртувачки за целото дејство во филмот. Го гледав во кино и спојлери фрчеа од дечурланата што беше наоколу. Тоа дополнително ги уништува сите моменти кога дури и цитати од филмот слушав пред актерите да ги изговорат...
Јас како би го завршил филмот:
Хари, бидејќи носеше дел од душата на Волдеморт, подобро ќе беше да умреше заедно со него. Моментот кога го зграпчува Лорд Волдеморт и се фрлаат од висините требаше да биде кулминација на филмот. Жртвата на Хари ќе беше победа на доброто, а воедно и најшокантен и најнеочекуван крај на еден сериал. Филмот можеше да заврши со конечната средба на Хари со родителите, Сириус Блек и Северу Снејп.
Доколку не идеме во екстреми, и се држиме до сценариото, 5-те последни минути од филмот беа глупост а и веќе видена приказна. Немаше потреба од прикажување на нова генерација волшебници... Љубовните сцени беа крајно извештачени и без посебни емоции....
А да, фамилијата Малфој. Требаше да погинат... а не кукавички да побегнат. Тоа доволно би ме исполнило со оглед на тоа што ми беа најомразени и најпатетични ликови.
А замилете Снејп да беше таткото на Хари... која кулминција на емоции ќе беше тоа.

Еве видео со цитат кој требаше да допре до сите, но дечурланата во кино го виде како многу смешен. Снејп го одбележа крајот на оваа ера, а не Потер.

Вондерфул

Chemical love
Член од
2 јуни 2008
Мислења
251
Поени од реакции
157
Спојлери за Хари Потер? Стварно?

Нели помисливте дека Снејп ќе испадни да му е татко? Иако знаев дека не му е, така го имаја напраено тој дел шо во секој момент чекав то да се открие и да си речам њтф, ова не беше во книгите!

Иначеее еден од подобрите цитати шо го вметнаја и во филмот

“Tell me one last thing,” said Harry. “Is this real? Or has this been happening inside my head?”
“Of course it is happening inside your head, Harry, but why on earth should that mean that it is not real?”

F

Frankie Yale

Гостин
Спојлери за Хари Потер? Стварно?

Нели помисливте дека Снејп ќе испадни да му е татко? Иако знаев дека не му е, така го имаја напраено тој дел шо во секој момент чекав то да се открие и да си речам њтф, ова не беше во книгите!

Иначеее еден од подобрите цитати шо го вметнаја и во филмот

“Tell me one last thing,” said Harry. “Is this real? Or has this been happening inside my head?”
“Of course it is happening inside your head, Harry, but why on earth should that mean that it is not real?”
Спојлери зошто не сите го имаат гледано последниот дел, додека не излезе двдрип снимка само ние ќе можеме да бидеме smug about it :D
Иначе, знаев дека нема шанси Снејп да му е татко на Хари иако ги немам прочитано сите книги, сепак не станува збор за сапунска серија. Јас сакав и Хари да умре на крај, дури и си изработив свое сценарио. Хари не оди во шумата да се жртвува туку останува во замокот, хи-ху-маст-нот-би-нејмд го напаѓа Хогворст, и следува епик битка меѓу доброто и злото проследено со климаксот - дуел меѓу Хари и Волдеморт... Де Дарк Лорд е нормално подобриот волшебник и нормално триумфира над Хари, но во меѓувреме како и во филмот неговата змија Нагини е убиена од Рон и со тоа е уништен и претпоследниот хоркрукс, Волди пошто нели не знае дека лузната на Хари е осмиот хоркрукс го убива Хари со авара кедавра и веднаш потоа умира со него Ромео ен Џулиет стајл. Со тоа би се избегнала непотребната 19 години подоцна сцена, каде Џини изгледа како курвица. :D Мое мислење, кое нема врска со твоето цитирано ама тоа е, немам со кого да дискутирам Хари Потер, they all think i'm crazy...

Д

Дамјан_Amstaff

Гостин
Остај те го Хари има ли некој занимливи информации за The Hobbit: An Unexpected Journey ? По интернет нема многу ,сепак е рано но....

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479
За Хобитот има само слики и неколку клипови од сетовите на снимањето.Уште е рано за првиот тизер трејлер.

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.480
Поени од реакции
31.023
Новиот трејлер за Шерлок Холмс.
Се надевам дека ќе биде добар како првиот.

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Новиот трејлер за Шерлок Холмс.
Се надевам дека ќе биде добар како првиот.
Добар? ДОБАР?! Сериозна си?

Полош филм неам гледано, субјективно кажано. Приказната немаше везе со вистинскиот Шерлок. Можеле кои било други ликови да измислеке но ете го избрале името кое е познато. Ефекти аум акција ау, ама џабе ми е...

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.700
Поени од реакции
59.915
Добар? ДОБАР?! Сериозна си?

Полош филм неам гледано, субјективно кажано. Приказната немаше везе со вистинскиот Шерлок. Можеле кои било други ликови да измислеке но ете го избрале името кое е познато. Ефекти аум акција ау, ама џабе ми е...
Мене ми беше добар, ама не беше Шерлок Холмс... нешто ко Шерлок Холмс на стероиди :)
Најепик ќе биде кога ќе излезе новиот „Тројцата Мускетари“. Тек тогаш ќе гледате чуда... :)

Kajgana Shop

На врв Bottom