Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.443
Поени од реакции
6.116
Финтава демек не го знајме Срѓана ние па треба некој да ни го претстави:kesa:.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Ок, за следнава вест не сум возбуден, него се радувам како мало дете :vozbud:

http://www.imdb.com/title/tt1446714/

Ај да се смирам малце по ќе дадам подетален коментар..

Омгггггггг :back::back::back::back:

Manga

Golem alat
Член од
21 април 2006
Мислења
7.775
Поени од реакции
5.100
^ И тоа Ридли Скот режисер :vozbud::vozbud: уфффф има да биде јако а и редно време беше за уште едно продолжение :tv:

radica

never mind
Член од
21 октомври 2007
Мислења
599
Поени од реакции
36
Дали некој го гледал нашиот македонски филм Тетовирање?
Ве молам дадете свое мислење за филмов ако го имате гледано, дали вреди да го барам на нет.

Доколку сакате дадете свое мислење за македонскиот филм воопшто, некоја препорака за гледање, зошто не гледам ниедна рецензија за добри македонски филмови.А сигурно е дека ги има.:smir:

Manga

Golem alat
Член од
21 април 2006
Мислења
7.775
Поени од реакции
5.100
Дали некој го гледал нашиот македонски филм Тетовирање?
Ве молам дадете свое мислење за филмов ако го имате гледано, дали вреди да го барам на нет.

Доколку сакате дадете свое мислење за македонскиот филм воопшто, некоја препорака за гледање, зошто не гледам ниедна рецензија за добри македонски филмови.А сигурно е дека ги има.:smir:
ОБАВЕЗНО да се гледа Тетовирање - според мене најдобриот македонски филм .Го имам гледано едно 20 пати и секогаш ми е интересен повторно да го пуштам.
Трагикомедија ми изгледа Тетовирање - има многу хумористични сцени , цитати кој остануваат во глава засекогаш и убаво доловена поента за тоа време кога е сниман.Па може да кажам и еден од најдобрите филмови воопшто што сум ги гледал.
Глумата исто така е на највисоко ниво ... мора да се гледа филмов.

Исто така и Буре Барут би ти го препорачал од Мак.продукција.

radica

never mind
Член од
21 октомври 2007
Мислења
599
Поени од реакции
36
ОБАВЕЗНО да се гледа Тетовирање - според мене најдобриот македонски филм .Го имам гледано едно 20 пати и секогаш ми е интересен повторно да го пуштам.
Трагикомедија ми изгледа Тетовирање - има многу хумористични сцени , цитати кој остануваат во глава засекогаш и убаво доловена поента за тоа време кога е сниман.Па може да кажам и еден од најдобрите филмови воопшто што сум ги гледал.
Глумата исто така е на највисоко ниво ... мора да се гледа филмов.

Исто така и Буре Барут би ти го препорачал од Мак.продукција.
Добив премногу вакви препораки за овој филм, се разбира дека ќе го гледам. Освен легендарните Пред дождот и Прашина ништо не ми останало онака за паметење од македонските филмови.
Имаме талент, но немаме финансии за да ја воздигниме филмската уметност на ниво. Со толку обожаватели на филмови кај нас, мислам дека заслужува.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
ДА!

^ И тоа Ридли Скот режисер :vozbud::vozbud: уфффф има да биде јако а и редно време беше за уште едно продолжение :tv:
Па најмногу ради тоа се радувам,

1.Ridley Scot (режисер)
2.Dan O'Banon (сценарист)

Истите од Ејлин !! :vozbud::back:

bRutal savaGe

ಠ_ಠ
Член од
10 јули 2009
Мислења
4.213
Поени од реакции
88
некој да не има инфо кога ќе ја лупнат премиерата во Рамстор(или ако има превреме на друго место) на Клешот на Титаните :toe::tv:

го глеаше некој Одговорниот човек со Џуд :wtf:??

еми ја го глеав, футуристички надреалистички глуп филм, немилосрдни копиљиња се Џуд и Форест...

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.405
Поени од реакции
25.269
Добив премногу вакви препораки за овој филм, се разбира дека ќе го гледам. Освен легендарните Пред дождот и Прашина ништо не ми останало онака за паметење од македонските филмови.
Имаме талент, но немаме финансии за да ја воздигниме филмската уметност на ниво. Со толку обожаватели на филмови кај нас, мислам дека заслужува.
По Пред Дождот најдобар македонски филм е дефинитивно Збогум на 20тиот век. Филм кој секогаш наново се доживува колку пати и да го гледаш.

Член од
6 јуни 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
445
Нешто интересно забележав пред некој ден.

24 imdb - број на гласови 37,272

House MD imdb - 448 гласови

:pos:

И не е само Хаус, има и други вакви.

The Healer

Исцелителот
Член од
19 февруари 2009
Мислења
139
Поени од реакции
7
V for Vendetta

Е, па мислам дека е филм со длабока филозофија и може да се збори многу за него па затоа отворам нова тема, ако админите сметаат дека не треба нова тема за цел филм, тогаш нека ме приковаат некаде.

Инаку филмот е направен во 2005та година по стриповите на Алан Мур(За кои велат дека се многу подобри од филмот) и станува збор за дистописко општество предводено од тоталитарната власт на Англија (наследена по кралицата). Кој сака да читне еве ви линкови:

http://www.imdb.com/title/tt0434409/
http://en.wikipedia.org/wiki/V_for_vendetta_(film)

А еве и за стриповите:
http://en.wikipedia.org/wiki/V_for_Vendetta

Слободно пишувајте сè, мислам дека има многу да се збори :) Поздрав! :D

Член од
27 јануари 2009
Мислења
1.044
Поени од реакции
40
Go imam gledano filmov i mislam deka ima jaka sodrzina i go preporacuvam na site sto ne go gledale :)

nameleess

N/a
Член од
9 јануари 2010
Мислења
299
Поени од реакции
25
remember remember the 5th of november
the gunpowder the treason the plot
i dont know of any reason
for the gunpowder treason
to be forgot(нешто вака беше)

btw ги имаш прочитано правилата на подфорумов?

The Healer

Исцелителот
Член од
19 февруари 2009
Мислења
139
Поени од реакции
7
Искрено, не, не сум некој форумџија, затоа и така напишав на почетокот :)
Ако има нешто што грешам, или некое правило што го прекршувам - кажујте :)

Инаку, многу јак филм и добри поенти, пошто многу ги има... Само што се извадени повеќето анархистички филозофии што ги има напишано Алан Мур у стриповите - барем така викаат (пошто не сум ги читал :) ). Инаку и јас му го препорачувам на секој филмов. Одличен е. Добра акција плус :)

S

stefi

Гостин
Нели имаше една тема со една песна од филмов и беше нешо као на кој јазик е текстот, ако некој има линк нека ми прати по пп ве молам :pipi:

Kajgana Shop

На врв Bottom