го глеав ради шо морав, у женско друштво, разбрале-слушнале нешо А, У, Анистон и Батлер у филмско дуо и ај:nesvest::tv:Го гледаше ли некој Bounty Hunter ?
да да, јако!Случајно преска во винамп листава ја најдов For Whom the Bell Tolls и ме потсети на ова.
Еден од најдобрите opening sequences што сум ги видел.
:smir:Napisav referat ,no tolku za David Lynch zasega od mene.Inaku za mene Best living director !
Хм па не би се сложил баш со тебе, јас па се чудам што толку интересно виде ти во филмов. Јас отидов да гледам бајка а уствари видов евтина холивудска епска прикаска од типот на The Chronicles of Narnia, каде доброто кое долго време е угнетувано се обединува и го победува лошото. Инаку ок си се и Бартон и Џони Дип, еве на пример Свини Тод е филм мјузикл кој што ми направи ептен ќеиф.Дали можиш подетално да напишиш зошто е досадно до бол? Има милион подосадни филмови баш од овој.
Сите филмови на Бартон се горе долу слични. Гледам и на имдб многу му се нафрлиле на филмов, не знам што се очекувало толку премногу. Овој римејк е доста солиден, + глумата на Џони Деп е извонредна. Изгледа луѓето очекуваат филмов да се држел до книгата/цртаниот на Дизни, ама е далеку од тоа. Секој режисер си одлучува според тоа како тој сака да се одвива филмот. И Оливер Стоун го направи Александар Грк во филмот за Александар Македонски. Секој како што сака го прави делото, а не какво што тоа и навистина е. И многу "вистинити" приказни се извртени за да бидат поспектакуларни. Така да, и Бартон си поиграл со Алиса па од вообичаениот почеток што го имаше филмот, направил нешто сосема друго на крајот.
Не е ни ремек дело филмот, и можеби еден од послабите на Бартон, ама за 2 да се оценит овај филм е...греота.
Не знам овој каков е ама “28 дена подоцна“ беше најлошиот филм што сум го гледал некогаш. :nenene:28 Weeks Later
Филмов го гледав пред малце и можам да кажам дека е еден од НАЈДОБРИТЕ што сум ги гледал...
Се појавува опасен вирус во Англија и умираат сите жители. Доагаат американците, го чистат местото и донесуваат доселеници кои "спасиле гз" во 1 дел од Лондон кој го сметаат за чист. Другото гледајте си :pos2:
Горе долу ист е и овој ...Не знам овој каков е ама “28 дена подоцна“ беше најлошиот филм што сум го гледал некогаш. :nenene:
Епа си отишол да гледаш бајка. Разликата е што си ги помешал работите. Хрониките на Нарнија може да се каже дека е бајка. Алиса на Тим Бартон не. Затоа си се досадувал. Да очекуваш "бајка" од Бартон еХм па не би се сложил баш со тебе, јас па се чудам што толку интересно виде ти во филмов. Јас отидов да гледам бајка а уствари видов евтина холивудска епска прикаска од типот на The Chronicles of Narnia, каде доброто кое долго време е угнетувано се обединува и го победува лошото. Инаку ок си се и Бартон и Џони Дип, еве на пример Свини Тод е филм мјузикл кој што ми направи ептен ќеиф.
Не знам овој каков е ама “28 дена подоцна“ беше најлошиот филм што сум го гледал некогаш. :nenene:
Дечки ви ги префрлив мислењата овде, ако сакате да дискутирате, да ги оставиме чисти темите Предлог и Последен гледан, да цитираме овде.Горе долу ист е и овој ...
Чисто од љубопитност... Кои елементи не ти се допаднаја во филмот?Не знам овој каков е ама “28 дена подоцна“ беше најлошиот филм што сум го гледал некогаш. :nenene:
Еден од моите најомилени глумци за сите времиња,инаку е син на познат глумец од бившите Ју простори.:smir:
Срџан Тодоровиќ е попознат како Дуле Пацов во серијата Врати че се роде или како ѓаволот во Ми нисмо анџели или како имењакот мој во Апсолутних сто. Покрај тоа што е одличен актер кој што еднакво импресивно ги прикажува и мрачните и комично лесните ликови па тоа го прави одличен кандидат за комбинација помеѓу тие два спротивни карактери, човекот не поседува телевизор па поради тоа често го посетувал театарот, има доста за него ама сега за сега доста е.
Tocno e toa !Глумецот од Лост хајвеј, што е на сликата (Роберт Блејк) т.е мистери мен е у уствари човек кој во реалниот живот си ја има убиено жена му верувале или не !
П.С.
ЗАКОН!
Druze, David Lynch sakase dodeka trae serijata Twin Peaks da ne se znae koj e ubiecot na Laura Palmer,no posle pritiskanjata od ABC ubiecot se otkri vo 16 epizoda.,a Lynch recisi cela 2 sezona mislam posle otkrivanjeto na ubiecoi ne bese vklucen poveke vo souto kako prethodno.....A za Mulholland Dr mozam da ti kazam ako ne znaese deka e sniman kako pilot za nova serija,no od ABC,mislele deka ne e za TV i deka Naomi Wats i Laura Haring se stari za TV zvezdi............Posle toa Lynch dosnomil nekoi sceni i go vklopil se vo edno prekrasno remek delo, bese i nominiran za Oscar za najdobar reziser za istiot film.............A za Inland Empare mozam da ti kazam deka otkako ke go izgledas ke vidis zosto e vo mojata trioogija.:smir:
За се' се слагам. Јас уште не го имам гледано Inland empire и Eraserhead (овој го имам дома се канам со години да му седнам, ама никако да седнам да го гледам. Мора деновиве да го завршам и овој). Јас според мојата т.н. "трилогија" ги наоѓам заеднички Blue Velvet, Lost Highway i Mulholland Dr.
Она што особено ме фасцинира е што филмовите се секогаш изработени до детали. Како што на пр. Кјубрик ги спремал со години своите филмови кои нормално биле пред своето време, сите до еден. Мислам, да се снима филм како Одисеја 2001 во годината во која е сниман можам да замислам какви биле тогаш реакциите.
Од друга страна, да го довршам замисленото - перфекцијата на филмовите на Линч е во тоа што и секоја на прв поглед "незначајна" сцена после станува значајна. Тоа се случува во Mulholland Dr. (сцената со сонот во кафичот), после, сличен таков кафич има и во Blue Velvet, кога Кајл Меклахлан го има првиот "состанок". Мене се' тоа некако ми изгледа поврзано. На пример, истите црвени завеси во сиве овие три филма ги има. Буквално во сите три, + Твин Пикс.
За Твин Пикс можам да кажам дека е една од најдобрите серии некогаш направени. Првата сезона ја изгледав во еден здив (добро, не се многу епизоди, само 8), ама тоа што се случува во тие 8 епизоди е направено неверојатно добро. Втората сезона негде кон средината има мал пад, ама тоа не се должи на Линч, туку втората сезона колку што знам ја имаат режирано сосема други режисери, додека Линч ја режира само последната епизода од втората сезона која беше врв, нешто незаборавно! Уште се ежам од црвените завеси. Некако ми се врежани во умов од тогаш, не знам зошто.
За тоа дека Линч разработува се' до најмал детаљ говори и куќата каде се снима Lost Highway. Барав на google слики од ентериерот на куќата и за жал не успеав да најдам. Целата куќа, мебелот, е поставен на начин да го вознемирува на гледачот.
Немам време да пишам и за другите филмови, а има многу за пишување. Само да ја ставам фацава од Mistery Man овде. Негде прочитав дека името на актерот не го ни кажале се' до завршувањето на премиерата на филмот.
![]()
Човекот не само што е актер туку е и музичар односно тапанар во Екатерина Велика:Еден од моите најомилени глумци за сите времиња,инаку е син на познат глумец од бившите Ју простори.:smir: