Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
еве и првиот квартал пројде, а фаворит е Clash of the Titans.

How to Train Your Dragon - забавно анимирано дело.

Што очекуваше повеќе да го ебам... филмов е во врвот ако не и самиот врв во неговиот жанр...или очекуваше овие да се испопуцаат со калашникови и слични ствари па затоа не ти се допадна е јебига не е акција филмов...

Ај ако бидете мирни ќе ви кажам уште некој добар филм...:)

еве и првиот квартал пројде, а фаворит е Clash of the Titans.

How to Train Your Dragon - забавно анимирано дело.

Веќе неколку дена има 98% рејтинг на RottenTomatoes, ме изненадува.

Ај ако бидете мирни ќе ви кажам уште некој добар филм...:)

Мамо овде е супер,вчера не пуштија да скокаме во базенот и ако сме мирни ке ни го наполнат со вода .:pos2:

се извињавам за офтопиков ама морав.

туку што да гледам попрво вечерва :) -

After Hours (1985)

Moon (2009)

A Clockwork Orange (1971)

Мамо овде е супер,вчера не пуштија да скокаме во базенот и ако сме мирни ке ни го наполнат со вода .:pos2:

се извињавам за офтопиков ама морав.

туку што да гледам попрво вечерва :) -

After Hours (1985)

Moon (2009)

A Clockwork Orange (1971)

Гледај го Moon барем ќе кажеш дали е добар :pos2:

И на два линка го имаш Moon така да потсвесно веќе си се определил :pos:

Гледај го Moon барем ќе кажеш дали е добар :pos2:

И на два линка го имаш Moon така да потсвесно веќе си се определил :pos:
не е могуче ова со линковиве:nesum::pos2:.
Ајде ке го гледам и ке пишам импресии или депресии :)

пс-ги средив :pipi:

Мене ми е гледан Moon и за мене е еден од најдобрите за 2009. Ме мрзи сега некој рецензии да пишам, а и не треба многу да ми верваш. Не сум имал добар вкус за филм ми велат:) Баш Moon го гледав во друштво и на 80% од друштвото му бил досаден филмот. Можи и во право да се.

И сега незнам ни зошто го напишав ова, на никој не му поможив:) Ај некој друг ако го има изгледано филмот нека пиши како му се виде...

не е могуче ова со линковиве:nesum::pos2:.
Ајде ке го гледам и ке пишам импресии или депресии :)

пс-ги средив :pipi:
Clockwork да го гледаш првин. Уствари, Велигден е:). Не го глеај тој. Гледај нешо порасположливо. Уствари, глеај го Клокворк, must see филм е.

Clockwork да го гледаш првин. Уствари, Велигден е:). Не го глеај тој. Гледај нешо порасположливо. Уствари, глеај го Клокворк, must see филм е.

Докторе, во последно време многу се двоумам... Или не?

:pos:

Ако стигнам сите ке ги гледам :)...aма ако...

Еф од мене да се потсетиме на ова одвреме навреме. Сега е време, пошо стваро е ова mad world.
:back:

Еф од мене да се потсетиме на ова одвреме навреме. Сега е време, пошо стваро е ова mad world.

:back:

Многу јака мистерија! Чекај малце реков многу? мислев, многуууууууу! :vozbud:

P.S. Тhat rabbits freaked me out !!

Alice in Wonderland - досадно до бол
2 од 10
вредат само ефектите
Дали можиш подетално да напишиш зошто е досадно до бол? Има милион подосадни филмови баш од овој.
Сите филмови на Бартон се горе долу слични. Гледам и на имдб многу му се нафрлиле на филмов, не знам што се очекувало толку премногу. Овој римејк е доста солиден, + глумата на Џони Деп е извонредна. Изгледа луѓето очекуваат филмов да се држел до книгата/цртаниот на Дизни, ама е далеку од тоа. Секој режисер си одлучува според тоа како тој сака да се одвива филмот. И Оливер Стоун го направи Александар Грк во филмот за Александар Македонски. Секој како што сака го прави делото, а не какво што тоа и навистина е. И многу "вистинити" приказни се извртени за да бидат поспектакуларни. Така да, и Бартон си поиграл со Алиса па од вообичаениот почеток што го имаше филмот, направил нешто сосема друго на крајот.
Не е ни ремек дело филмот, и можеби еден од послабите на Бартон, ама за 2 да се оценит овај филм е...греота.

Сите филмови на Бартон се горе долу слични.

Овај не е. Pee-wee's Big Adventure :tv: Добро можда малце личи на „Чарли и фабриката за чоколада“. Односно „Чарли...“ личи малце на овај оти овај е постар.
Иначе потценет на имдб. Спред мене треба да има нешто околу 7,5.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom