Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Ау какво посерување на Џокерот, секоја чест. Повисоко мислење имам за Fast & Furious глупостиве отколку ова срање од филм. Бев убеден дека не може да е толку лош, ама и те како е лош. Сум гледал секакви глупости, ама мило ми е што не потрошив пари за кино на филмов.
1731777448535.gif

Џокер 2 морав да го извртам последниот полсаат до крајот, не се трпеше веќе.

Гладијатор 2 е онака... ако се земе фантазија, просечен филм.

Стандардите во мртвава индустрија за добар филм се веќе прениски.
24 филмови во 2024 се приквел, сиквел кои не ни имаат потреба да постојат, апсолутна културна стагнација на секое поле.

Последно уредено:
Vcera go gledav jas. Ne deka ochekuvav deka kje bide na nivo na kecot (nevozmozhno e), ama ne mi se dopadna prikaznata i ishodite.
Imashe kvalitetni sceni, ama ochekuvav povekje.
Za mene e nekade 7-8/10
Не знам дали е во ред тука да го дискутираме со спојлери, ама за мене приказната беше супер, одлично надоврзување од кецот. За исходите, и јас бев разочаран ама кога ќе размислам и логичен епилог имаше.

Не знам дали е во ред тука да го дискутираме со спојлери, ама за мене приказната беше супер, одлично надоврзување од кецот. За исходите, и јас бев разочаран ама кога ќе размислам и логичен епилог имаше.
isto neznam ni jas, ne sum mnogu na ovoj podforum, ne najdov tema za filmot ili nekoja tema za istoriski / akciski filmovi, a ne sakam da otvaram "kratki temi".
kje ostavam nedela dve, pa posle toa ako ima nekoja druga tema ili tuka kje pisham podetalno moe viduvanje na filmov.

The Wild Robot преубав! :love: Дефинитивно треба да го земе Оскарот наместо Inside Out 2. Барав дали Dreamworks некогаш зеле Оскар, и да, имаат 2 - за Wallace and Gromit и Shrek; но никогаш во трка со голем филм на Дизни/Пиксар. Е па годинава време е да ги победат!

Каков лош филм е Gladiator II.

Сосема непотребно продолжение, со очајни визуелни ефекти, лоша глума и огромни нелогичности во приказната. Кога ќе ми текне на сцената со ајкулите :facepalm:

Glavni @Zlatikevichius kako e temava, za komentiranje detali, i spojleri za filmovi od skoro? Ne najdov nishto na prviot post za temata.

Primer za Gladiator II da se diskutira tuka so spojleri?

Glavni @Zlatikevichius kako e temava, za komentiranje detali, i spojleri za filmovi od skoro? Ne najdov nishto na prviot post za temata.

Primer za Gladiator II da se diskutira tuka so spojleri?

Тука обично се води дискусија за актуелни филмови.

Новиот Северус Снајп:

Па добро, Слидеринец напраиле црнец, ако. :D Само да не им текне Мекгонагл да ја глуми Виола Дејвис. :pos:
Автоматски споено мислење:

Инаку, темата за Оскарите е отворена, па повелете: https://forum.kajgana.com/threads/97-американски-филмски-награди-Оскари-2024.120600/

IMG_1025.png

Иначе го гледав новиот Џокер, го ставија на HBO. Навистина сакав да ми се допадне и не ми сметаше пеењето ама немаше ич месо, само коска за глодење.

1 од 5, штета, имаше шанса да ми се допадне и за да се караме денес околу тоа.

Последни добри што ми оставија впечаток се на јапанската страна. Го гледав анимираниот Whisper of the Heart. Постар е и од Гибли мислам, но е убавини. Другиот е Yudo: The Way of the Bath oд 2023. Интересен и инсајтфул за нивната култура, со хумор, со порака. Филм кој би го предложил во филмскиот клуб, ако бев одговорен и конзистентен и ги гледав предлозите. Dogtooth гледам иде моментално, ми се гледа ми се плаче, ама нешто се сјеба стремиото и иако @Zlatikevichius стави линк за поправање низ темите, мрзата иде пакет со крајот на годината… вие гледавте нешто крисмаси? Рано е за магија? Излезе нешто вредно по апликациите?

Документарец може, ама серија и игран филм како ќе го изведат појма немам. Како прво никој не може да го долови ликот на Тоше, нешто што го гледавме во филмот за Тома пример.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom