Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.760
Поени од реакции
36.663
За тие што не виделе: почнавме нов проект (игра) за да ги избереме најдобрите филмови на одредени теми. Првата тема е ЛЕТО - https://forum.kajgana.com/threads/ЛЕТО-kajgana-showdown-01.111823/

Пишете во темата до 10 наслови на филмови кои вас ве асоцираат на лето, на било кој начин. Колку повеќе учествуваат, толку подобри листи ќе направиме.

Член од
6 септември 2007
Мислења
8.182
Поени од реакции
8.260
Хајп имало за Кјубрик бе.:pos: Значи правиме муабет за таткото на модерниот филм и највлијателниот режисер на сите времиња, речиси сите популарни режисери се огледувале и попримале од неговиот стил и бил инспирација за нивната работа. Неговата работа имала влијание врз многу режисери, Скорсезе, Спилберг, Лукас, Камерон, Ридли Скот, Нолан и многу други, Кјубрик имал голем импакт во нивната работа. Без него филмската индустрија немаше да биде ваква каква што е денеска.
Да не имало и врз Пабло Ескобар пошто у тоа време е а ?
Автоматски споено мислење:

Full Metal Jacket првиот дел е оргазам бре. Како тоа крш бил. :(

После ко оди на бојно поле тој со цвиќерчињата, станува малце досадничок и губи темпо, али грев е помала од 3.5/5 да му пишеш.
не не едини филм ти е џакетот што не се дешава у џунгла а се работи за Виетнам

Член од
11 октомври 2010
Мислења
6.861
Поени од реакции
23.259
Yo bitches!
Два саати потрошив да ги оценам сите филмови на Letterboxd кои сум ги гледал во 2020 и 2021.
Профилот ми е стар 2 години и гледам дека дека ги имам заследено само @Anon @wot @moongoses @Джонтра Вохохолта @Corvus и Секула. Секула воопшто не ми текнува кој беше, се си мислам @Saladin ?!
Како и да е, тие што не сте тагнати тука а имате Letterboxd, you know what to do!

Последно уредено:
Член од
10 октомври 2011
Мислења
6.163
Поени од реакции
10.128
Да не имало и врз Пабло Ескобар пошто у тоа време е а ?
Автоматски споено мислење:

не не едини филм ти е џакетот што не се дешава у џунгла а се работи за Виетнам
А што, само у џунгла се бореле у Виетнам? Демек гледаат град Америве и си викаат не пукаме тука, деца има, жени има, ќе ги рендаме у џунглата? :LOL:

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Yo bitches!
Два саати потрошив да ги оценам сите филмови на Letterboxd кои сум ги гледал во 2020 и 2021.
Профилот ми е стар 2 години и гледам дека дека ги имам заследено само @Anon @wot @moongoses @Джонтра Вохохолта и Секула. Секула воопшто не ми текнува кој беше, се си мислам @Saladin ?!
Како и да е, тие што не сте тагнати тука а имате Letterboxd, you know what to do!

Оди сеа одмори малце, пуши една цигара, пиј кафенце и врати се назад, отвори имдб и почни да пребаруваш на сите начини што све имаш изгледано до сега у животот.

Се читаме околу 3 саат по полноќ со крвави очи, глаукома, потрес на мозок, мини мозечен удар, депресија, отечена вена на чело, падната коса, болка во забите и течење крв од нос.

Член од
11 октомври 2010
Мислења
6.861
Поени од реакции
23.259
Оди сеа одмори малце, пуши една цигара, пиј кафенце и врати се назад, отвори имдб и почни да пребаруваш на сите начини што све имаш изгледано до сега у животот.

Се читаме околу 3 саат по полноќ со крвави очи, глаукома, потрес на мозок, мини мозечен удар, депресија, отечена вена на чело, падната коса, болка во забите и течење крв од нос.
Јок, на работа сум до 10. Доста беше ескивирање за денес. Ова највеќе го направив затоа што имам план од сега да гледам филмови по режисери.
Колку ќе иам желба и време за ова ќе видиме, ама планирам да почнам со Сир Ридли Скот.
А и оценувањата пред 5 години и сега се многу различни. Мора сите тие филмови пак да ги гледам за да формирам оценка. На многу филмови кога видов сега што оценка сум им дал се фрапирав. Морав да намалувам на доста филмови зашто ме импресионирало нешто во филмот, бапете осмица. Сега со трејлери требаше да се потсетувам кој беше тој филм.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.028
Поени од реакции
83.458
Тоа е воедно и причината заради која го баталив летербокс одма, само што го направив акаунтот. Кој бре ќе ги бара сите ебани филмови?
Сум идел на секоја (нова) претстава у кино и сум ги гледал сите хорори од сите видеотеки у Скопје. Само тие две купчиња не можам ни 50% да ги опфатам, па камо ли остатокот.

Член од
10 октомври 2011
Мислења
6.163
Поени од реакции
10.128
Тоа е воедно и причината заради која го баталив летербокс одма, само што го направив акаунтот. Кој бре ќе ги бара сите ебани филмови?
Сум идел на секоја (нова) претстава у кино и сум ги гледал сите хорори од сите видеотеки у Скопје. Само тие две купчиња не можам ни 50% да ги опфатам, па камо ли остатокот.
Мачен процес, ама вреди. Немаш некоја тетратка од тоа време кај што си ги чкрткал насловите на филмовите?

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.028
Поени од реакции
83.458
Мачен процес, ама вреди. Немаш некоја тетратка од тоа време кај што си ги чкрткал насловите на филмовите?
Секако дека немам, ама можда некад ко ќе имам време ќе покушам.

Corvus

Latrodectus
Член од
24 јануари 2011
Мислења
4.002
Поени од реакции
15.328
Секако дека немам, ама можда некад ко ќе имам време ќе покушам.
Па можеш само тие тековно што ги гледаш да ги логнуваш, не мора да додаваш се што си гледал ако те мрзи.
Знам дека и јас таа активност долго време ја одложував, и на крај за да си го убрзам процесот одев по (сакам да кажам рандом ама не беа рандом, hand picked беа) профили и само mark watched правев на филмовите што ми беа гледани.

Член од
26 јануари 2020
Мислења
878
Поени од реакции
1.159
Многу хехенца и тажно, се усрамив. Би пробал повторно да побарам препорака за филмови некои комедии смешни, па и може по малку акција да има. Не мора The Rock да е во филмот. :D

Corvus

Latrodectus
Член од
24 јануари 2011
Мислења
4.002
Поени од реакции
15.328
Многу хехенца и тажно, се усрамив. Би пробал повторно да побарам препорака за филмови некои комедии смешни, па и може по малку акција да има. Не мора The Rock да е во филмот. :D
Од кого се срамиш, од овие џукели ли?

Гледај го The Hitman's Bodyguard

Kajgana Shop

На врв Bottom