Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Leo Bonnie

Кад се врате скитнице
Член од
20 декември 2008
Мислења
4.482
Поени од реакции
5.576
Прв harry potter and the philosopher's stone, последен The Gentlemen мислам. Една од предностите на Битола е киното, за 100-150 денари сите нови филмови во 2Д ги имаме. Последните неколку години не бев излезен од таму.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.134
Поени од реакции
83.771
Прва насловна на Елиот Пејџ откако го смени името :D

Изгледа како да е спремен за римејк на "Killing of a sacred deer"

lol
Пошто не памтам имиња и глупости од таков тип, само ги ѕирнав сликиве и си реков, овој ме потсеќа на една глумица.
Автоматски споено мислење:

леле кои ви биле првите филмови у кино на сите

не знаев дека сите имате 12-14 години овде
абе завчера излегоа тие филмови...

Стјуарт Литл, Годзила...

Ко ќе ми текне дека како мал идев на секоја претстава у кино Кисела Вода, два пати неделно (на толку се мењаше).
И најинтересно е, што даваа секакви филмови. Буквално. А осумдести богами какви филмови се правеа...
Тоа се филмови кои денес не можат ни на торент да се најдат. Филмови кои не дека не се за деца, него не се за никого. Gore-sexploitation-trash fest. Неверојатно е од денешна перспектива дека се снимале уопште такви филмови, а уште поневеројатно е, како некој у Југославија таму ги одобрувал и пуштал да идат по кината.

Последно уредено:
Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.828
Поени од реакции
36.861
не знаев дека сите имате 12-14 години овде
абе завчера излегоа тие филмови...
Хајде да се волимо завчера? :D
Автоматски споено мислење:

BTW, ако некому му значи, еве ја мојата топ листа на сите филмови од 2020 (и оние од 2019 и 2021 што де факто треба во 2020 да се сместат) - https://letterboxd.com/zlatikevichius/list/my-2020-ranked/

1615977260240.png
1615977320580.png

остатокот во листата.

Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.530
Поени од реакции
29.058
Spy Kids 3D првиот филм у 2003, и тоа роденден беше кај некој другар. :pos:
2011 почнав да собирам кино карти, последен пат кога ги броев беше бројката околу 310, можно е да има плус уште 10-15 карти. Немам податоци за претходните години и последнава година 2 пати бев од кој еднаш за Тенет.

Дефинитивно најдобар впечаток имам од Аватар и Warcraft, а на вториов неколку главни сцени имав чест да ги работам (roto, paint и matchmove). :love:

Corvus

Latrodectus
Член од
24 јануари 2011
Мислења
4.002
Поени од реакции
15.328
И мене Spy Kids 3D ми беше прв филм во кино кое веќе мислам дека не постои. Зашто имав само 9 години, бев со татко ми и супер си поминав, башка што 3D тогаш беше нечуено, уште памтам како рандом предмети излегуваа од екран и бев каo woah. Мислам дека тоа беше единствен пат што сум била во кино со татко ми, и не знам кој беше похајпнат од нас за филмот со оглед на тоа што првите два дела ги имавме изгледано сто пати.

Freddy Krueger

The Dream Master
Член од
18 март 2009
Мислења
2.236
Поени од реакции
2.028
Star Wars: Episode I - The Phantom Menace (1999) за мене. Оргиналите ги имав прегледано на ТВ по 100 пати, кога испадна овој, па и гледање на кино, фантазија човече. На сите им викав дека кога ќе пораснам ќе бидам џедај. :ROFLMAO:

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.736
Поени од реакции
27.727
нели на 18-ти искача
Ете, свашта се дешава.
Некогаш факап ќе направи некој north HBO on demand сектор и ќе го пушти по грешка порано, некогаш ќе им влезат у систем... баш ме интересира како го собрал/е овој/ие WORM.
7.3гб за 4 саати филм веројатно нема да биде со одличен квалитет, ја би почекал до асален рилис утре.

Последно уредено:

Византиецот

Codename Duchess
Член од
14 март 2021
Мислења
2.822
Поени од реакции
6.415
Lilly collins одсекогаш беше мех, ама сега со новиов проект emily in paris и официјално стана yikes.
Дури и името и е dull.

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.742
Поени од реакции
52.694
Имаше луѓе (прес) кои завчера го гледаа. Претпоставувам така е ликнато.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.805
Поени од реакции
42.437
Трето Полувреме таму у 2012та. Дете од село кога прв пат иде у град, купив специјално карта само за мене да го изгледам

Член од
6 септември 2007
Мислења
8.193
Поени од реакции
8.277
да им еб.м мат.р па ова има делови од предходниот филм и вметнат во овој затоа 4 саати трае

ова ке биде тешко срање

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.134
Поени од реакции
83.771
А што е разликата у контекстов, идеш у кино и таму у голема сала ти проектираат филм, или се собирате дома и у голема соба гледате проекција на филм? Пошто ако и второво се рачуна за гледање кино, тогаш кој знае кој ми е прв филм.

Kajgana Shop

На врв Bottom