Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Член од
5 декември 2009
Мислења
439
Поени од реакции
66
Можеби не е баш за овде прашањево али ајде.
Дали можи некој точно да ми кажи што ќе има на репертоарот во Рамстор киното на 3.4.2010 (Сабота) ?
Благодарност однапред. Побрзо по можност.

_The Great_

Il Genio
Член од
18 јуни 2008
Мислења
5.955
Поени од реакции
3.318
Можеби не е баш за овде прашањево али ајде.
Дали можи некој точно да ми кажи што ќе има на репертоарот во Рамстор киното на 3.4.2010 (Сабота) ?
Благодарност однапред. Побрзо по можност.
Кога бев последен пат два ударни филмови беа Shutter Island и Alice in Wonderland и тие сигурно ќе играат во наредниов период. На другите не се сеќавам.

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.437
Поени од реакции
6.085
Го гледав вчера филмот ..
ништо посебно ..
на овој глумецот такви улоги не му лежат .. дури смешен ми беше вчера така го гледав како плаче .. на него само акшн мувис како 300 или Робин Худ ..
црнецот лош за гледање , глума 0 ..
приказната како приказна е супер ..
филмот просечен како секој 2 филм .
ја му давам 5/10
позз
Зошто пишуваш во предлог а му даваш 5/10?

и сори за офтопиков али морав-

bRutal savaGe

ಠ_ಠ
Член од
10 јули 2009
Мислења
4.213
Поени од реакции
88
"Edge of Darkness" (1985) (TV mini-series)

Британска мини серија од 6 епизоди (секоја епизода трае по 50 минути), според која е снимен римејк филмот со Мел Гибсон Edge of Darkness (2010) (кој го немам гледано).

На еден полициски инспектор ќе му ја утепаат ќерката и овој наместо да одмара од шокот, започнува истрага.

Ме излажа високата оцена на IMDB и некои рецензии што ги прочитав, демек ''серијава била пред своето време'' ??. Свашта.
Серијава е - ТАПА. Успеав да изгледам некако 2 епизоди у кои ништо посебно не се случи, дејството е тооолку споро, глумата просечна, посебно главниот лик, нема ништо интерeсно у серијава поради што би ја гледал. Ја препорачувам само ако патите од несоница...
нејќеш да го глеаш филмот,
Тејкен вол. 2.0
, заедно со "од Парис со љубов" најтапа трилер-акции за 10-та

многу мувчиња се насобрале овие 10-15 дена откако го изедов цел нет, ќе иам бааги работа.. :tv:

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.738
Поени од реакции
18.484
MY GOD!!!!!!!!!:vozbud::vozbud::vozbud::vozbud:

Ќе се снима продолжение на Ејлиен!!

Т.Е prequel !

http://www.guardian.co.uk/film/2009/jul/31/ridley-scott-alien-prequel

Филмот ќе биде снимам во 3D и ќе биде режиран од (ГОЛЕМИОТ) Ридли Скот :vozbud: Мојот омилен серијал повторно во акција!! Се надевам дека Ридли нема да ме разочара (до сега сите филмови му биле перфекција)

P.S. In Space no one can hear you SCREAM!

FUCK YEAH!!

CANT WAIT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

bRutal savaGe

ಠ_ಠ
Член од
10 јули 2009
Мислења
4.213
Поени од реакции
88
Апо, не ги лажи луѓето :pos2:
за малце и ја ќе се котнев во првоаприлските говнарии :tv:

Аватар изглеа ја чека Алиса да излезе во хаде 1080п па за и он да излезе... срамота, 4 месеци, абер нема.

Vlatko_Gjorce

Ѓубре
Член од
17 април 2009
Мислења
2.560
Поени од реакции
2.524
Бајги стара вест :) Знам дека лани кажуваа некој друг требаше да режира ама од студиото го убедија после на Ридли Скот, т.е. го уценија, нема да го одобрат филмот ако он не режира....
Не знам дали знаеш, пред да се појави кросоверон AvP, Ридли Скот, Џејмс Камерон и Сигурни Вивер работеле заедно на Alien 5, ама некој идиот од студиото им рекол да прекинат, затоа што добил ''супер сценарио'' за кросовер - AvP :tapp:...

Иначе за филмски вести/трачеви, најбољи е овој сајт, секој ден го апдејтуваат :

http://www.worstpreviews.com/

Член од
27 април 2009
Мислења
2.482
Поени од реакции
1.669
Абер немав кај да го поставам прашањево, па ако не е за овде поставете го кај шо требит. :)

Го спуштив на Scarface (1983) и сега кога ќе го пуштам на VLC Player, не се немат звук од тоа шо го зборвет. Има звук во позадина, ама шо ми е тој звук ко немат то најважното. :)

Инаку на Windows Media Playerot се слуша ликовите како разговараат. Чудно, а? :smir:

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.620
Поени од реакции
59.444
Абер немав кај да го поставам прашањево, па ако не е за овде поставете го кај шо требит. :)

Го спуштив на Scarface (1983) и сега кога ќе го пуштам на VLC Player, не се немат звук од тоа шо го зборвет. Има звук во позадина, ама шо ми е тој звук ко немат то најважното. :)

Инаку на Windows Media Playerot се слуша ликовите како разговараат. Чудно, а? :smir:
ОК е, ама кој има одговори нека прати на профил или по ПП.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.738
Поени од реакции
18.484
Бајги стара вест :) Знам дека лани кажуваа некој друг требаше да режира ама од студиото го убедија после на Ридли Скот, т.е. го уценија, нема да го одобрат филмот ако он не режира....
Не знам дали знаеш, пред да се појави кросоверон AvP, Ридли Скот, Џејмс Камерон и Сигурни Вивер работеле заедно на Alien 5, ама некој идиот од студиото им рекол да прекинат, затоа што добил ''супер сценарио'' за кросовер - AvP :tapp:...

Иначе за филмски вести/трачеви, најбољи е овој сајт, секој ден го апдејтуваат :

http://www.worstpreviews.com/
Не знам за сајтот али знам дека ќе цркнам од чекање до2012, за кога се очекува да биде готово филмов. Пораснав со Елиен и Ејлиенс ова сум ги гледал по најмалце 20 пати! За мене ова се неверојатно добри вести! па уште и Ридли Скот како режисер!

"COME ON EARTH! You can spin faster then this ! :pos2:

БТЊ, Каков идиот е тој што се свртел кон AVP наместо Ејлиенс нема да сватам сега а ни после 100 години. (ИДИОТИШТЕ)

Vlatko_Gjorce

Ѓубре
Член од
17 април 2009
Мислења
2.560
Поени од реакции
2.524
БТЊ, Каков идиот е тој што се свртел кон AVP наместо Ејлиенс нема да сватам сега а ни после 100 години. (ИДИОТИШТЕ)
Еве ја изјавата на Џејмс Камерон :

Both Ridley Scott, who created the first Alien, and Cameron, responsible for the second, had expressed interest in continuing the series. So what went wrong? In an interview with AICN, Cameron explains that it was 20th Century Fox's bright idea for an Alien-Predator crossover film that soured his interest in making Alien 5. In fact, he abandoned the work he'd already begun on it when he heard about AVP.

"Ridley [Scott] and I talked about doing another Alien film, and I said to 20th Century Fox that I would develop a 5th Alien film. I started working on a story, I was working with another writer and Fox came back to me and said, 'We've got this really good script for Alien vs Predator,' and I got pretty upset. I said, 'You do that you're going to kill the validity of the franchise in my mind,' because to me, that was Frankenstein Meets Werewolf. It was Universal just taking their assets and starting to play them off against each other.

"So, I stopped work. Then I saw Alien vs Predator and it was actually pretty good. (laughs) I think of the 5 [sic] Alien films, I'd rate it 3rd."

Член од
5 декември 2009
Мислења
439
Поени од реакции
66
Го гледав Sev7en филмо со Бред Пит и Морган Фримен.
Видов дека многумина го пофалија на форумов, и решив да го изгледам.
Супер филм (иако имам чуство дека очекував повеќе поради многуте рецензии и пофалби на форумов) , баш е тип на филм какви што сакам да гледам - Трилер, Мистерија, Криминал.

Е сега малку ме збуни крајо.
Особено од ко че го штава К.Спејси, има уште една сцена-две и готово. А двете жртви беа К.Спејси и женската на Бред Пит ?

Модератор: АМАН БЕ!
зошто е ставено кај другите копчиња? Крајот па крајот... ставајте спојлери зошто ќе почнам со картони.

Болиглава

A cold fact
Член од
16 јуни 2007
Мислења
4.701
Поени од реакции
2.353
Особено од ко че го штава К.Спејси, има уште една сцена-две и готово. А двете жртви беа К.Спејси и женската на Бред Пит ?

Модератор: АМАН БЕ!
зошто е ставено кај другите копчиња? Крајот па крајот... ставајте спојлери зошто ќе почнам со картони.
НЕ ЧЕПКАЈ СПОЈЛЕР АКО НЕ ТИ Е ГЛЕДАН ФИЛМОВ! (Se7en)

Последните 2 жртви се женската од Бред Пит и нероденото бебе. Со тоа што Бред го уби Спејси, помогна неговиот генијален план да успее. Затоа беа сите тие преколнувања на Фримен да не го убива. Се надевам дек ти е појасно малце.

zzi4

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.437
Поени од реакции
6.085
Го гледав Sev7en филмо со Бред Пит и Морган Фримен.
Видов дека многумина го пофалија на форумов, и решив да го изгледам.
Супер филм (иако имам чуство дека очекував повеќе поради многуте рецензии и пофалби на форумов) , баш е тип на филм какви што сакам да гледам - Трилер, Мистерија, Криминал.

Што очекуваше повеќе да го ебам... филмов е во врвот ако не и самиот врв во неговиот жанр...или очекуваше овие да се испопуцаат со калашникови и слични ствари па затоа не ти се допадна е јебига не е акција филмов...

Kajgana Shop

На врв Bottom