Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Болиглава

A cold fact
Член од
16 јуни 2007
Мислења
4.701
Поени од реакции
2.353
Vo posledno vreme stanav mnogu perbirliv so filmovive pa ako moze nekoj da mi predlozi dobri komedii kako : Scary Movies,Malibu Most Wanted,Just Go With It , Hangover . :se_ molam :)
Богами, истенчен вкус имаш. Би ти го препорачал Airplane, ама можда ќе згрешам.

penkaloto

......
Член од
17 април 2010
Мислења
412
Поени од реакции
269
The Three Of Life ја доби главната награда во Кан. Можат да викаат уа колку сакаат, жирито на чело со Роберт Де Ниро го одбра победникот.
Значи и со овој филм Малик покажува дека нема утка , пет филма фантастично примени од критиката но и публиката , заслужува респект :cuc: Уште само поамбициозен да беше ...

Н

'Никола'

Гостин
Пиративе четвртиот, четврт филм во историјата со најмногу зарабоувачка во првиот викенд. :icon_lol:

Член од
6 септември 2008
Мислења
1.049
Поени од реакции
367
Добро што е финтата со заработувачката, ма нема везе ова секој нов филм што излегува, кога му е премиерата ги полнат салите достигнуват некоја цена и исто така за следниот нов филм нов рекорд бла бла....

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.668
Поени од реакции
34.123
Ќе го чекаме како квалитетна снимка. Серијалот е доста интересен, иновативен, динамичен. А Деп е феноменален актер. Еден за кој малку пишувам а многу го респектирам. Секоја му чест за флексибилноста.

--- надополнето ---

Aбе Пит имал нов имиџ. Не го познав од прва. :) Него честитки за неговиот филм на Кан.

"Оh, hipster Brad, you so silly"

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.624
Поени од реакции
59.477
Ќе го чекаме како квалитетна снимка. Серијалот е доста интересен, иновативен, динамичен. А Деп е феноменален актер. Еден за кој малку пишувам а многу го респектирам. Секоја му чест за флексибилноста.

--- надополнето ---

Aбе Пит имал нов имиџ. Не го познав од прва. :) Него честитки за неговиот филм на Кан.

"Оh, hipster Brad, you so silly"
Само јас го видов ова?

Гарант има слика од истиот агол како онаа на Бред...

Vlatko_Gjorce

Ѓубре
Член од
17 април 2009
Мислења
2.561
Поени од реакции
2.524
Муабетиве за имиџот на Бред Пит..:icon_conf

Не ја гледате Анѓа како се исушила, ко Викторија Бекам станала :icon_eek:

• Ми се допаѓа
Reactions: wot

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
IOsonoINTERISTA напиша:
Ај сега да шкрапнам еден есеј и онака немам попаметна работа:

Ова е според мене д' ултимејт супер хироу муви, баш затоа што не е типичен супер хироу муви. Што напишав сега? Филмовите за супер херои од стриповите вообичаено имаат нешто заедничко: глупави се до бесвест! Те некого го каснал пајак па се пентари по ѕидови, те на некој му вградиле тон железо па полетал, или пак му излегуваат ножеви од рацете, и се така... Супер хероите се безгрешни, има некои лоши дечки што ги бркаат ама ништо што не може да се истепа, по неколку пати... Филмовите за супер хероите немаат никакво пошироко значење, и генерално се сведуваат на една поука: бидете добри, зошто доброто секогаш победува.

Тоа ме израдува кога го изгледав за прв пат V for Vendetta. Конечно еден филм со супер херој во центарот, но без моронско сценарио, туку со идеја. А идеите се отпорни на куршуми. Тука, имаме супер јунак чија единствена цел и задача која сам си ја поставил, е да сруши една диктаторска, фашистичка влада, и да покаже дека поединецот и тоа како може да направи разлика. Кога сум тука, ова е веројатно најдобриот филм од овој тип на филмови со замислени диктаторски режими, но да не заборавам да ви дадам домашно: Nineteen Eighty-Four (1984), култниот филм според делото на Орвел, Equilibrium (2002), акциона верзија на предходниот, Children of Men (2006) , уште еден британски филм на слична тема, Mother Night (1996) , одлична драма со Nick Nolte и алтернативниот крај на WWII, Logan's Run (1976)...

Назад на филмот: визуелно прекрасен, со еден тон добри цитати, одлична глума, динамично дејство... Се што треба...

Знам доста луѓе (не форумџии) што се разочарани од филмот и сите имаат едно заедничко: сите сакаат удри-мавај филмови и очекувале подобри тепачки и екстра карактеристики на V, на пример ако прдне во радиус од 100 метри да паѓаат во несвест луѓето... Ни еден од нив не разбира дека V е сериозен филм со сериозни пораки за сериозни времиња. Штета за нив...

Сори што ви одзедов време со моиве рандом нафрлени ем дезорганизирани мисли...
Се надевам сега им се разјасни на некои хејтери, зашто Iosono е модератор на филм подфорумот, пријатно!

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.668
Поени од реакции
34.123
Iosono да смени луѓето што ги знае. Мислам хелоу, ја не би се дружел со некој ако е разочаран од Fight Club.
Ако се разочарани од Vendetta, со кои си правиш муабет4иња за филм4иња. Te жалам пер! Ја би те дружел. <3

LOST SERIJATA 4 EVERR!!

Kajgana Shop

На врв Bottom