Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Добро што е финтата со заработувачката, ма нема везе ова секој нов филм што излегува, кога му е премиерата ги полнат салите достигнуват некоја цена и исто така за следниот нов филм нов рекорд бла бла....

Ќе го чекаме како квалитетна снимка. Серијалот е доста интересен, иновативен, динамичен. А Деп е феноменален актер. Еден за кој малку пишувам а многу го респектирам. Секоја му чест за флексибилноста.

--- надополнето ---

Aбе Пит имал нов имиџ. Не го познав од прва. :) Него честитки за неговиот филм на Кан.

04.jpg

"Оh, hipster Brad, you so silly"

Ќе го чекаме како квалитетна снимка. Серијалот е доста интересен, иновативен, динамичен. А Деп е феноменален актер. Еден за кој малку пишувам а многу го респектирам. Секоја му чест за флексибилноста.

--- надополнето ---

Aбе Пит имал нов имиџ. Не го познав од прва. :) Него честитки за неговиот филм на Кан.

04.jpg

"Оh, hipster Brad, you so silly"

Само јас го видов ова?

images

Гарант има слика од истиот агол како онаа на Бред...

Муабетиве за имиџот на Бред Пит..:icon_conf

Не ја гледате Анѓа како се исушила, ко Викторија Бекам станала :icon_eek:

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
IOsonoINTERISTA напиша:
Ај сега да шкрапнам еден есеј и онака немам попаметна работа:

Ова е според мене д' ултимејт супер хироу муви, баш затоа што не е типичен супер хироу муви. Што напишав сега? Филмовите за супер херои од стриповите вообичаено имаат нешто заедничко: глупави се до бесвест! Те некого го каснал пајак па се пентари по ѕидови, те на некој му вградиле тон железо па полетал, или пак му излегуваат ножеви од рацете, и се така... Супер хероите се безгрешни, има некои лоши дечки што ги бркаат ама ништо што не може да се истепа, по неколку пати... Филмовите за супер хероите немаат никакво пошироко значење, и генерално се сведуваат на една поука: бидете добри, зошто доброто секогаш победува.

Тоа ме израдува кога го изгледав за прв пат V for Vendetta. Конечно еден филм со супер херој во центарот, но без моронско сценарио, туку со идеја. А идеите се отпорни на куршуми. Тука, имаме супер јунак чија единствена цел и задача која сам си ја поставил, е да сруши една диктаторска, фашистичка влада, и да покаже дека поединецот и тоа како може да направи разлика. Кога сум тука, ова е веројатно најдобриот филм од овој тип на филмови со замислени диктаторски режими, но да не заборавам да ви дадам домашно: Nineteen Eighty-Four (1984), култниот филм според делото на Орвел, Equilibrium (2002), акциона верзија на предходниот, Children of Men (2006) , уште еден британски филм на слична тема, Mother Night (1996) , одлична драма со Nick Nolte и алтернативниот крај на WWII, Logan's Run (1976)...

Назад на филмот: визуелно прекрасен, со еден тон добри цитати, одлична глума, динамично дејство... Се што треба...

Знам доста луѓе (не форумџии) што се разочарани од филмот и сите имаат едно заедничко: сите сакаат удри-мавај филмови и очекувале подобри тепачки и екстра карактеристики на V, на пример ако прдне во радиус од 100 метри да паѓаат во несвест луѓето... Ни еден од нив не разбира дека V е сериозен филм со сериозни пораки за сериозни времиња. Штета за нив...

Сори што ви одзедов време со моиве рандом нафрлени ем дезорганизирани мисли...

Се надевам сега им се разјасни на некои хејтери, зашто Iosono е модератор на филм подфорумот, пријатно!

Iosono да смени луѓето што ги знае. Мислам хелоу, ја не би се дружел со некој ако е разочаран од Fight Club.
Ако се разочарани од Vendetta, со кои си правиш муабет4иња за филм4иња. Te жалам пер! Ја би те дружел. <3

LOST SERIJATA 4 EVERR!!

хаха... не бе нема гајле, секогаш кога некој ми го критикува V, Ми кажува како во LOST само трчале горе-долу, како HIMYM била боље од Friends... се осеќам како mastermind... :)

V е топ 5 филмови ever.
End of discussion.

V е топ 5 филмови ever.
End of discussion.

Јас имам 100000000 филмови кои ги обожам. Освен фајкла неможам другите да ги рејтнам топ5, топ15 и такви топови натаму. Ама дијалози-wise, можам и имам. Топ 3 само. Фајкла, V и Pulp Fiction. Без редослед. <3

Се надевам сега им се разјасни на некои хејтери, зашто Iosono е модератор на филм подфорумот, пријатно!

Не знам со што мислењево разјасни некои работи. Тоа е индивидуално гледање на работите. Можеби за разлика од тебе и иоСоно, некој (guilty!) уште како помал читал стрипови и воопшто не му е глупо како тоа од каснување од пајак стана Спајчо, па како ова од тоа, итн инт.

А тоа колку В фор Вендета е добар филм, пак ке речам све е тоа индивидуална работа. Да почнам јас да кажувам филмови кои мене ми се омилени: 1. ке ме сметате за еден од тие кој не ги “сфаќаат“ филмовите како Блек Суан (здраво Дарлинг, арна?), 2. Тотално глуп, 3. Умира по rom-coms, итн итн. Затоа што ако одиме според логикава на ИоСоно од тоа што го пиша за Вендета и истата логика на која ти му симна капа, филмови како Star-motherfuckin-Wars или Lord of the Rings, се нешто најидиотско направено евер. Затоа што во нив има змејови, еден прстен кој ако го пикаш во к*рот ја менува големината, едни мечеви кои светат и ако е темно ти помагаат, едно непосмено зелено џуџе кое не знае една реченица да сврзе како што треба и еден манијак кој дише ептен гласно. А мислам дека греота е Вендета со Star Wars да го споредиш, пошто едниот е филм кој има фанови кои другите ги сметаат за луѓе без вкус и не разбираат, а другиот е ебана религија.

Не сум нити разочаран од филмот, нити којзнае што, едноставно за мене филмот е кретенски и глуп. Крај. Сеа ти ке речеш дека не го сфатив, океј, твое право, ама попрво 10000 пати би го гледал Трансформери филмот или Ајронмен, него еднаш Вендета пак, значи на крај доаѓаме на тоа дека се е до вкусот, а не дека штета што не го сфаќаме/сакаме филмот.

А вие што сте ја сфатиле поентата на животот и за вас хероите се све само не од тоа како ги опиша ИоСоно, навистина за вас ми е жал.

Не знам со што мислењево разјасни некои работи. Тоа е индивидуално гледање на работите. Можеби за разлика од тебе и иоСоно, некој (guilty!) уште како помал читал стрипови и воопшто не му е глупо како тоа од каснување од пајак стана Спајчо, па како ова од тоа, итн инт.

А тоа колку В фор Вендета е добар филм, пак ке речам све е тоа индивидуална работа. Да почнам јас да кажувам филмови кои мене ми се омилени: 1. ке ме сметате за еден од тие кој не ги “сфаќаат“ филмовите како Блек Суан (здраво Дарлинг, арна?), 2. Тотално глуп, 3. Умира по rom-coms, итн итн. Затоа што ако одиме според логикава на ИоСоно од тоа што го пиша за Вендета и истата логика на која ти му симна капа, филмови како Star-motherfuckin-Wars или Lord of the Rings, се нешто најидиотско направено евер. Затоа што во нив има змејови, еден прстен кој ако го пикаш во к*рот ја менува големината, едни мечеви кои светат и ако е темно ти помагаат, едно непосмено зелено џуџе кое не знае една реченица да сврзе како што треба и еден манијак кој дише ептен гласно. А мислам дека греота е Вендета со Star Wars да го споредиш, пошто едниот е филм кој има фанови кои другите ги сметаат за луѓе без вкус и не разбираат, а другиот е ебана религија.

Не сум нити разочаран од филмот, нити којзнае што, едноставно за мене филмот е кретенски и глуп. Крај. Сеа ти ке речеш дека не го сфатив, океј, твое право, ама попрво 10000 пати би го гледал Трансформери филмот или Ајронмен, него еднаш Вендета пак, значи на крај доаѓаме на тоа дека се е до вкусот, а не дека штета што не го сфаќаме/сакаме филмот.

А вие што сте ја сфатиле поентата на животот и за вас хероите се све само не од тоа како ги опиша ИоСоно, навистина за вас ми е жал.

И шо напрај сега?

1. Кажа дека ИоСоно чим не го сака спајдермен, не го сака ни старворс.
2. Кажа дека е греота В да го споредиш со старворс.
3. ИоСоно вика дека старворс е глуп, уа Иосоно...

ај не си прај ментална гимнатстика со умот моља ти се... :)

Ио Соно нема ништо против Фантази филмови, напротив, ужива во нив, и во LOTR, и во StarWars, и во Star Trek... еден од омилените филмови му е Crouching Tiger Hidden Dragon итн...

Не влегувај во генерализации, мислев ќе ме разбериш како другите: дојде време на мас-фабрикација на супер херои, онака пошто е во мода. Да речеме Iron Man. Поглупо, здравје. Во 80-тите правеа такви филмови - отвори го човекот, наполни го со празна слама, и работи! Супермен секогаш ќе биде кул, ама тој е од друга планета. Бетмен беше кул, сега само вози мотор. Kick ass, anyone...

Преку глава од идиотски склопени новопечени јунаци, колку да се заработи нешто. Ако ви беше малку, сега ќе излезе верзија од Тројцата мускетари која ќе биде да не речам Sci-fi, уште ракета им фали на луѓето. Значењето на таквите филмови: нема значење. Ама има пари. Многу пари.

V e нешто друго. V е паметен филм, со паметни пораки. По тоа се разликува од идиотските сценарија на Iron Man, Vakov Man, Takov Man.

А она што е добро во fantasy филмовите, добро е, никој не го спори.

May the force be with you...

--- надополнето ---

Јас имам 100000000 филмови кои ги обожам. Освен фајкла неможам другите да ги рејтнам топ5, топ15 и такви топови натаму. Ама дијалози-wise, можам и имам. Топ 3 само. Фајкла, V и Pulp Fiction. Без редослед. <3

Се ова оди и кај мене, + Monty Python's Life of Brian, тој го знам на памет :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom