Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.624
Поени од реакции
59.477
хаха... не бе нема гајле, секогаш кога некој ми го критикува V, Ми кажува како во LOST само трчале горе-долу, како HIMYM била боље од Friends... се осеќам како mastermind... :)

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
V е топ 5 филмови ever.
End of discussion.

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.668
Поени од реакции
34.123
V е топ 5 филмови ever.
End of discussion.
Јас имам 100000000 филмови кои ги обожам. Освен фајкла неможам другите да ги рејтнам топ5, топ15 и такви топови натаму. Ама дијалози-wise, можам и имам. Топ 3 само. Фајкла, V и Pulp Fiction. Без редослед. <3

¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин
Се надевам сега им се разјасни на некои хејтери, зашто Iosono е модератор на филм подфорумот, пријатно!

Не знам со што мислењево разјасни некои работи. Тоа е индивидуално гледање на работите. Можеби за разлика од тебе и иоСоно, некој (guilty!) уште како помал читал стрипови и воопшто не му е глупо како тоа од каснување од пајак стана Спајчо, па како ова од тоа, итн инт.

А тоа колку В фор Вендета е добар филм, пак ке речам све е тоа индивидуална работа. Да почнам јас да кажувам филмови кои мене ми се омилени: 1. ке ме сметате за еден од тие кој не ги “сфаќаат“ филмовите како Блек Суан (здраво Дарлинг, арна?), 2. Тотално глуп, 3. Умира по rom-coms, итн итн. Затоа што ако одиме според логикава на ИоСоно од тоа што го пиша за Вендета и истата логика на која ти му симна капа, филмови како Star-motherfuckin-Wars или Lord of the Rings, се нешто најидиотско направено евер. Затоа што во нив има змејови, еден прстен кој ако го пикаш во к*рот ја менува големината, едни мечеви кои светат и ако е темно ти помагаат, едно непосмено зелено џуџе кое не знае една реченица да сврзе како што треба и еден манијак кој дише ептен гласно. А мислам дека греота е Вендета со Star Wars да го споредиш, пошто едниот е филм кој има фанови кои другите ги сметаат за луѓе без вкус и не разбираат, а другиот е ебана религија.

Не сум нити разочаран од филмот, нити којзнае што, едноставно за мене филмот е кретенски и глуп. Крај. Сеа ти ке речеш дека не го сфатив, океј, твое право, ама попрво 10000 пати би го гледал Трансформери филмот или Ајронмен, него еднаш Вендета пак, значи на крај доаѓаме на тоа дека се е до вкусот, а не дека штета што не го сфаќаме/сакаме филмот.

А вие што сте ја сфатиле поентата на животот и за вас хероите се све само не од тоа како ги опиша ИоСоно, навистина за вас ми е жал.

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.624
Поени од реакции
59.477
Не знам со што мислењево разјасни некои работи. Тоа е индивидуално гледање на работите. Можеби за разлика од тебе и иоСоно, некој (guilty!) уште како помал читал стрипови и воопшто не му е глупо како тоа од каснување од пајак стана Спајчо, па како ова од тоа, итн инт.

А тоа колку В фор Вендета е добар филм, пак ке речам све е тоа индивидуална работа. Да почнам јас да кажувам филмови кои мене ми се омилени: 1. ке ме сметате за еден од тие кој не ги “сфаќаат“ филмовите како Блек Суан (здраво Дарлинг, арна?), 2. Тотално глуп, 3. Умира по rom-coms, итн итн. Затоа што ако одиме според логикава на ИоСоно од тоа што го пиша за Вендета и истата логика на која ти му симна капа, филмови како Star-motherfuckin-Wars или Lord of the Rings, се нешто најидиотско направено евер. Затоа што во нив има змејови, еден прстен кој ако го пикаш во к*рот ја менува големината, едни мечеви кои светат и ако е темно ти помагаат, едно непосмено зелено џуџе кое не знае една реченица да сврзе како што треба и еден манијак кој дише ептен гласно. А мислам дека греота е Вендета со Star Wars да го споредиш, пошто едниот е филм кој има фанови кои другите ги сметаат за луѓе без вкус и не разбираат, а другиот е ебана религија.

Не сум нити разочаран од филмот, нити којзнае што, едноставно за мене филмот е кретенски и глуп. Крај. Сеа ти ке речеш дека не го сфатив, океј, твое право, ама попрво 10000 пати би го гледал Трансформери филмот или Ајронмен, него еднаш Вендета пак, значи на крај доаѓаме на тоа дека се е до вкусот, а не дека штета што не го сфаќаме/сакаме филмот.

А вие што сте ја сфатиле поентата на животот и за вас хероите се све само не од тоа како ги опиша ИоСоно, навистина за вас ми е жал.
И шо напрај сега?

1. Кажа дека ИоСоно чим не го сака спајдермен, не го сака ни старворс.
2. Кажа дека е греота В да го споредиш со старворс.
3. ИоСоно вика дека старворс е глуп, уа Иосоно...

ај не си прај ментална гимнатстика со умот моља ти се... :)

Ио Соно нема ништо против Фантази филмови, напротив, ужива во нив, и во LOTR, и во StarWars, и во Star Trek... еден од омилените филмови му е Crouching Tiger Hidden Dragon итн...

Не влегувај во генерализации, мислев ќе ме разбериш како другите: дојде време на мас-фабрикација на супер херои, онака пошто е во мода. Да речеме Iron Man. Поглупо, здравје. Во 80-тите правеа такви филмови - отвори го човекот, наполни го со празна слама, и работи! Супермен секогаш ќе биде кул, ама тој е од друга планета. Бетмен беше кул, сега само вози мотор. Kick ass, anyone...

Преку глава од идиотски склопени новопечени јунаци, колку да се заработи нешто. Ако ви беше малку, сега ќе излезе верзија од Тројцата мускетари која ќе биде да не речам Sci-fi, уште ракета им фали на луѓето. Значењето на таквите филмови: нема значење. Ама има пари. Многу пари.

V e нешто друго. V е паметен филм, со паметни пораки. По тоа се разликува од идиотските сценарија на Iron Man, Vakov Man, Takov Man.

А она што е добро во fantasy филмовите, добро е, никој не го спори.

May the force be with you...

--- надополнето ---

Јас имам 100000000 филмови кои ги обожам. Освен фајкла неможам другите да ги рејтнам топ5, топ15 и такви топови натаму. Ама дијалози-wise, можам и имам. Топ 3 само. Фајкла, V и Pulp Fiction. Без редослед. <3
Се ова оди и кај мене, + Monty Python's Life of Brian, тој го знам на памет :)

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.668
Поени од реакции
34.123

Abe aj ne si go sfatil..

lol u mad?
Колку сериознo ни влезе, страв ми е да ти реплицирам.. :) Појол, морам да ти ја исхејтам компарацијата на серијал кој создаде една цела религија, идеологија по која многу луѓе се водат и ја практикуваат со ебено добра екранизација на скрипта или во случајов стрип. Не сум хаце јас, го немам читано стрипот, плус ти го сфаќам и револтот, дека и јас кога седнувам да гледам суперхерој, дека по такви стандарди сме навикнати, очекувам 40минути акција со грозно-добри ефекти и цицки. Јас лично незнаев ништо за филмот и го ставив да го гледам избран како рандом од неколку цедеа негледани филмови. Одтаму бев МIND BLOWN, дека немав никакви очекувања whatsoever. И обично "несфаќањето" на филмов е референца кон свести се АЛОО власта ова ни се случува. Воопшто не е битно дали ќе го "сфатиш" за да видиш дека филмот отскокнува од натпросечното. Дискутираме за лоши и добри филмови, за филмови кои се оценуваат од 1 до 10, не за филмови како ебените Star Wars или LOTR кои оценки не ги дират. Така ние овде, дисфункционално функционираме.

И шо би рекол Бада, тогаш дојдоа Трансформери 2 и пушеа курови. :icon_lol:

¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин
И шо напрај сега?

1. Кажа дека ИоСоно чим не го сака спајдермен, не го сака ни старворс.
2. Кажа дека е греота В да го споредиш со старворс.
3. ИоСоно вика дека старворс е глуп, уа Иосоно...

ај не си прај ментална гимнатстика со умот моља ти се... :)

Ио Соно нема ништо против Фантази филмови, напротив, ужива во нив, и во LOTR, и во StarWars, и во Star Trek... еден од омилените филмови му е Crouching Tiger Hidden Dragon итн...

Не влегувај во генерализации, мислев ќе ме разбериш како другите: дојде време на мас-фабрикација на супер херои, онака пошто е во мода. Да речеме Iron Man. Поглупо, здравје. Во 80-тите правеа такви филмови - отвори го човекот, наполни го со празна слама, и работи! Супермен секогаш ќе биде кул, ама тој е од друга планета. Бетмен беше кул, сега само вози мотор. Kick ass, anyone...

Преку глава од идиотски склопени новопечени јунаци, колку да се заработи нешто. Ако ви беше малку, сега ќе излезе верзија од Тројцата мускетари која ќе биде да не речам Sci-fi, уште ракета им фали на луѓето. Значењето на таквите филмови: нема значење. Ама има пари. Многу пари.

V e нешто друго. V е паметен филм, со паметни пораки. По тоа се разликува од идиотските сценарија на Iron Man, Vakov Man, Takov Man.

А она што е добро во fantasy филмовите, добро е, никој не го спори.

May the force be with you...
Тоа што го кажав јас е многу реципрочно на тоа што го кажа Псајсајд. Нели? Демек сите смеј хејтери на Иосоно кој е во право, а ние другите не сме во право така му доаѓа тоа.

Кажи ми според тебе како да го направеа Ајрон Мен вo 1970 или 1960? Освен како стрип? Ова како број уно. Дуе: Сај-ебан-фај, ти значи нешто? Зрем човек, т.е. личност и карактер како Тони Старк треба да те учи за живот? Зошто да не генерализирам кога ти се исплука на сите “модерни херои“ (не знам дали е за во загради ама ајде), и тоа како кршат кичми и како се силни и све тоа?

Што е поголемо кршење на кичма, борбата на Ајрон Мен против виланот од прв дел, или еден ебан човек позади маска да руши влада да го ебам и тоа диктаторска влада? Дај жити све кој фантазира во случајот повеќе тука? Е сега, ова В-то е направено на тој начин што 80% од гледачите (за филмот зборам) ги прави на своја страна дека демек пател, ама не пател на ист кул начин како тоа е прикажано во Ајрон Мен, него многу по даркерски. Трета работа (ако добро бројам) е што ни кај В-то не биле толку скромни креаторите:

He is well-versed in the arts of explosives, subterfuge, and computer hacking, and has a vast literary, cultural and philosophical intellect. V is the only survivor of an experiment in which four dozen prisoners were given injections of a compound called "Batch 5." The compound caused vast cellular anomalies that eventually killed all of the subjects except V, who developed advanced strength, reflexes, endurance and pain tolerance. Throughout the novel, V almost always wears his trademark Guy Fawkes mask, a shoulder-length wig of straight dark-brown hair and an outfit consisting of black gloves, tunic, trousers and boots. When not wearing the mask, his face is not shown. When outside the Shadow Gallery, he completes this ensemble with a circa-17th century conical hat and floor-length cloak. His weapons of choice include daggers, explosives and tear gas.
Ајрон Мен како ништо од Вендета е 10 пати подобар филм. Ако не се лажам и повеќе пари заработи од Вендета. :icon_lol:

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492

А по што заклучи дека за тебе е постот? дали некогаш сум те посочил во било каква тема, или пост, или пак сум рекол дека некој филм што ти се доапаѓа на тебе нечини? гледај си што сакаш, ми се допадна постот на Iosono, начинот на којшто ја анализираше серијата и ред други работи, тоа не значи дека ги хејтам филмовите со супер херои, нити дека те ставам тебе во таа група ан хејтери што ја спомнав, на крајот абсолутно мое право е да ми се допадне нечив став или пак не, само незнам како се најде ти навреден од постот :pos:

И да во V не е поентата дека човекот со маска сруши влада, и дека тоа треба да биде реален приказ, него борбата за независност и ултимативна (лична) слобода, солобода од сопствениот страв, и недоверба во себе, пред се.

¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин
Abe aj ne si go sfatil..
lol u mad?
Колку сериознo ни влезе, страв ми е да ти реплицирам.. :) Појол, морам да ти ја исхејтам компарацијата на серијал кој создаде една цела религија, идеологија по која многу луѓе се водат и ја практикуваат со ебено добра екранизација на скрипта или во случајов стрип. Не сум хаце јас, го немам читано стрипот, плус ти го сфаќам и револтот, дека и јас кога седнувам да гледам суперхерој, дека по такви стандарди сме навикнати, очекувам 40минути акција со грозно-добри ефекти и цицки. Јас лично незнаев ништо за филмот и го ставив да го гледам избран како рандом од неколку цедеа негледани филмови. Одтаму бев МIND BLOWN, дека немав никакви очекувања whatsoever. И обично "несфаќањето" на филмов е референца кон свести се АЛОО власта ова ни се случува. Воопшто не е битно дали ќе го "сфатиш" за да видиш дека филмот отскокнува од натпросечното. Дискутираме за лоши и добри филмови, за филмови кои се оценуваат од 1 до 10, не за филмови како ебените Star Wars или LOTR кои оценки не ги дират. Така ние овде, дисфункционално функционираме.

И шо би рекол Бада, тогаш дојдоа Трансформери 2 и пушеа курови. :icon_lol:
Ама за сериозно е работава :P

Ти знам дека имаш добар вукс донекаде, ама со ова В-то ме чудиш (или фајтклаб).

Јас В-то го очекував онака... ги броев деновите да излезе. Па Вачовски браќата го пишуваа сценаријото, сега веќе брат и сестра, а почни од тоа дека Матрикс ми е во првите 5 места во листата од топ 50 филма, ке видиш за што ти зборам. Не е револт верувај, не дека чекав низ врати да оди, ама едноставно не ми се допадна, нема тука што да се дискутира. Мене тоа ме вади од кожа демек, ете бе не си го разбрал, тоа е. Ете и ти почнуваш од тоа дека сум чекал слоу-моу моменти и цицки и многи CGI. Не, ни најмалку затоа што знаев кој е В пред тоа, ама вкус си е вкус, додуша за Вендета нема потреба за вкус, филмот не чини (е ова е хејтеризам) од исто ниво на тоа што го пиша ИоСоно за суперхероите. Сега смена, дека Супермен е кул ама од друга планета е (ЊТФ? што врска има тоа), Бетмен не му бил добар... Абе ајде...

--- надополнето ---

А по што заклучи дека за тебе е постот? дали некогаш сум те посочил во било каква тема, или пост, или пак сум рекол дека некој филм што ти се доапаѓа на тебе нечини? гледај си што сакаш, ми се допадна постот на Iosono, начинот на којшто ја анализираше серијата и ред други работи, тоа не значи дека ги хејтма филмовите со супер херои, нити дека те ставам тебе во таа група ан хејтери што ја спомнав, на крајот абсолутно мое право е да ми се допадне нечив став или пак не, само незнам како се најде ти навреден од постот :pos:
Хехехехехехе.

Каде реков дека е за мене? Само идеата дека “еве хејтери цицајте“, не ми се допадна, и делови од тоа на ИоСоно што го пиша, затоа што ако читаш убаво, многу малку за врска со тоа што ти го пиша реплицирав, после се надоврзав на постото на ИоСоно.

Навистина не знам каде виде дека си ме навредил? Само реплицирав, или и јас како тебе требаше моронско смајли без никаква поврзаност со постот да пишам? Уште се смееш? Дека такво смајли ставе, а не мислам дека смешен ми беше постот.

Хехехехехехе....:pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos:

Im so kewl.

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.624
Поени од реакции
59.477
Ајрон Мен како ништо од Вендета е 10 пати подобар филм. Ако не се лажам и повеќе пари заработи од Вендета. :icon_lol:
Со здравје да си ги трошат. Исто и Трансформерс 1 е бољи од Терминатор 1.

Нормално дека Iron Man го направиле како што го направиле во 60-тите, за стрип. Не морале идиотски да го екранизираат во 2000 и некоја. Времињата се менуваат, она што во 80-тите беше супер акционен филм, денес го гледаме како комедија, толку лоша што е добра.

V не е типичен супер-јунак филм, тоа во првата реченица го пишав. V е идеја. Филмот не е околу тоа дали V може да истепа повеќе луѓе истовремено, до бесвест. Пораките се многу посериозни од тоа.

За да ти доловам каде не се разбираме, еден пример со еден мој другар, со кој имаме дијаметрално спротивни вкусови за филм. Тој има невкус, што би рекол Псајд: го гледавме Матрикс 1 и на мое општо изненадување, и двајцата бевме воодушевени од филмот. Некое време не можев да сватам како то се случило да не бендиса ист филм. Деновите потоа јас неколку пати го прегледав Матрикс одново, со тоа што ги премотував акционите сцени, за да убрзам. Ми беше важна суштината, пораките, дијалозите... Еднаш наминав кај другар ми, и тој го гледаше одново, со премотување. Сватив дека тој ги премотува дијалозите, пораките... воодушевен бил... од тепачката.

А мене кога ми се гледа тепачка си го гледам Брус Ли...

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Значи од нормална дискусија, непотребно ја тераш во негативен правец, еве хејтери цицајте? прво тоа хејтери не беше насочено воопшто за темата (филмови со супер херои вс реални, не ни знам за што си дискутирал со Iosono, не сум многу активен во последно време, и не ја пратам баш дискусијата. Тоа хејтери беше за еден член којшто непотребно реплицираше во доста теми (тролаше) а во ниеден поглед за дебатата на "темата" Iron Man vs V for Vendeta.... моја грешка беше што ти реплицирав воопшто, Have a nice day.

¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин
Со здравје да си ги трошат. Исто и Трансформерс 1 е бољи од Терминатор 1.

Нормално дека Iron Man го направиле како што го направиле во 60-тите, за стрип. Не морале идиотски да го екранизираат во 2000 и некоја. Времињата се менуваат, она што во 80-тите беше супер акционен филм, денес го гледаме како комедија, толку лоша што е добра.

V не е типичен супер-јунак филм, тоа во првата реченица го пишав. V е идеја. Филмот не е околу тоа дали V може да истепа повеќе луѓе истовремено, до бесвест. Пораките се многу посериозни од тоа.

За да ти доловам каде не се разбираме, еден пример со еден мој другар, со кој имаме дијаметрално спротивни вкусови за филм. Тој има невкус, што би рекол Псајд: го гледавме Матрикс 1 и на мое општо изненадување, и двајцата бевме воодушевени од филмот. Некое време не можев да сватам како то се случило да не бендиса ист филм. Деновите потоа јас неколку пати го прегледав Матрикс одново, со тоа што ги премотував акционите сцени, за да убрзам. Ми беше важна суштината, пораките, дијалозите... Еднаш наминав кај другар ми, и тој го гледаше одново, со премотување. Сватив дека тој ги премотува дијалозите, пораките... воодушевен бил... од тепачката.

А мене кога ми се гледа тепачка си го гледам Брус Ли...
Рецесија. Друго било 1980 и некоја, друго е сега доларот.

Ајрон Мен е онака, како Guide како да се направи суперхеројски филм. Не знам што си чекал најискрено од Ајрон Мен, кога се знае каков тип е Тони Старк.
Од друга страна, В-то како што ти пастирав, а и си знаел и сам каков човек е, јас чекав да го прикажаат како модерен bad ass geek. Не како кловн. Сите филмови со супер јунаци имат една идеја, дали ке одат по short cut или the dark scary valley крајот е секогаш ист. Доброто победува. Кај не се најде некој ваков со ваква ИДЕЈА во времето на Хитлер, Садам или Обама...

Уште ова, Матрикс има ненормални fighting scenes, тие сцени го помрднаа развитокот на филмската индустрија, да не се лажеме тука. Иако да, све тоа на крај излезе дека било само шминка (ПРЕКРАСНА ШМИНКА, must say) за една ебана перфектна приказна.

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.624
Поени од реакции
59.477
Значи од нормална дискусија, непотребно ја тераш во негативен правец, еве хејтери цицајте? прво тоа хејтери не беше насочено воопшто за темата (филмови со супер херои вс реални, не ни знам за што си дискутриал со Iosono, не сум многу активен во последно време, тоа хејтери беше за еден член којшто непотрено реплицираше во доста теми (тролаше) а во ниеден поглед за дебатата на темата Iron Man vs V for Vendeta.... моја грешка беше што реплицирав воопшто, Have a nice day.
Појаснување: Tallahassee ми е wannabe хејтер, не е од сега работава... :) Ова по народната: кој си ја има мувата на капата... :)

¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин
Значи од нормална дискусија, непотребно ја тераш во негативен правец, еве хејтери цицајте? прво тоа хејтери не беше насочено воопшто за темата (филмови со супер херои вс реални, не ни знам за што си дискутирал со Iosono, не сум многу активен во последно време, и не ја пратам баш дискусијата. Тоа хејтери беше за еден член којшто непотребно реплицираше во доста теми (тролаше) а во ниеден поглед за дебатата на "темата" Iron Man vs V for Vendeta.... моја грешка беше што ти реплицирав воопшто, Have a nice day.
Ај ај не се лути сега. Нема да биде интересно сите да се согласуваме. Прашај го ИоСоно добар дечко сум јас :)

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.668
Поени од реакции
34.123
Ама за сериозно е работава :P

Ти знам дека имаш добар вукс донекаде, ама со ова В-то ме чудиш (или фајтклаб).

Јас В-то го очекував онака... ги броев деновите да излезе. Па Вачовски браќата го пишуваа сценаријото, сега веќе брат и сестра, а почни од тоа дека Матрикс ми е во првите 5 места во листата од топ 50 филма, ке видиш за што ти зборам. Не е револт верувај, не дека чекав низ врати да оди, ама едноставно не ми се допадна, нема тука што да се дискутира. Мене тоа ме вади од кожа демек, ете бе не си го разбрал, тоа е. Ете и ти почнуваш од тоа дека сум чекал слоу-моу моменти и цицки и многи CGI. Не, ни најмалку затоа што знаев кој е В пред тоа, ама вкус си е вкус, додуша за Вендета нема потреба за вкус, филмот не чини (е ова е хејтеризам) од исто ниво на тоа што го пиша ИоСоно за суперхероите. Сега смена, дека Супермен е кул ама од друга планета е (ЊТФ? што врска има тоа), Бетмен не му бил добар... Абе ајде...
Чек бе, онака симплифицирано <3 не ти се допаѓа како сај фај или воопшто како филм? Дека мислам те пробив.
Си го чекал со денови како сај фај, класификацијата ти ебнала стварите. Да не ти кажам колку пати сум се извозил ради различни очекувања. И на кои филмови! Муабетот ти велам кај мене е, му седнав ненамерно еден ден и одличната приказна скоцкана со добри дијалози и те како знае да ме придобие. Баш се сеќавам на крајот ми помина низ ум Марла со My god, I haven't been fucked like that since grade school. :pos:

Како stand-alone филм е ебачки. Е сега што е сиромашен од страна на сај фај делот, за кого како. Тука ми спомнувај играње на вкус карта.
А најмногу те сфаќам дека кога ќе кажам Бетмен е добар филм, ми реплицираат дека умре Хит Леџер нели? Без тој публицитет филмот немало да биде исто добар и слично. Ако веќе збориме за последниот Бетмет. Еквивалетно е на не си го сфатил. :)

PS извини за цицка муабетот, морав да ти вратам, ме повреди со првичниот пост. :D

Kajgana Shop

На врв Bottom