- Член од
- 17 октомври 2011
- Мислења
- 15.510
- Поени од реакции
- 38.717
Јас па најмногу се израдував на номинацијата на Catch 22. Дека за ЕМИ извиси.Ме радува што Тод Филипс доби номинација за режија
Јас па најмногу се израдував на номинацијата на Catch 22. Дека за ЕМИ извиси.Ме радува што Тод Филипс доби номинација за режија
па тоа е Тарантино, тоа што за Скорсезе е Њујорк, италијанците во америка и мафијата тоа за Тарантино е Холивуд и шпагети вестерни, они го живеат тоа, не можеш да очекуваш да праат филмови за суперхерои рецимо. Deal with it, или заобиколи ги.Ги имам гледано сите филмови на Тарантино вклучувајќи ги и оние што ги има само напишано, а не режирано (True Romance и др) и сите филмови имаат голема сличност, бидејќи си има свој трејдмарк и кажав дека ми е океј до некаде, бидејќи и јас сум фан на Тарантино и ми се допаѓа атмосферата во неговите филмови, филмовите му се артистички, но нема импровизации, како одминува времето секој нареден филм му е сличен на претходниот, затоа и не ме импресионира нешто многу новиов филм. Немам ништо против тоа што си се држи до својот трејдмарк, ама треба малку да прави некои промени во неговите филмови, да излезе малце од комфорт зоната.
Друга работа, не знам како заклучи дека гледам суперхеројски филмови, ама си голема грешка, да е до мене јас би ги забранил, срам за филмската уметност и стварно не можам да разберам како магариња од 30 години гледаат такви филмови.
Кај реков јас дека Тарантино е лош режисер, ги читате постовите или само колку во муабет да се најдете. Јас сум фан на Тарантино и ми се допаѓа неговиот трејдмарк и кажав дека немам проблем со тоа што си се држи до неговите специфични елемнти коишто го прават Тарантино тоа што е, но мора да прави промени од време на време, бидејќи во последно време ептен се води по шаблон и имам впечаток дека веќе сум го гледал филмот.
И како е различно форсирање на супер херои и форсирање на мафија и гангстери?па тоа е Тарантино, тоа што за Скорсезе е Њујорк, италијанците во америка и мафијата тоа за Тарантино е Холивуд и шпагети вестерни, они го живеат тоа, не можеш да очекуваш да праат филмови за суперхерои рецимо. Deal with it, или заобиколи ги.
Форсање? Он у цела кариера има извадено 5-6 филма со мафијаши, а суперхеројските ги штанцаат како палачинки.И како е различно форсирање на супер херои и форсирање на мафија и гангстери?
Значи споредуваш цел жанр со режисер. А и некако ко слабо да ти оди разграничувањево работи. Друго, филмови за вистински настани и личности се викаат документарци, не високо буџетни филмови.Форсање? Он у цела кариера има извадено 5-6 филма со мафијаши, а суперхеројските ги штанцаат како палачинки.
Разграничи ги малце работите, инако се работи за мафијашки филмови тие се за вистински луѓе, не за ентмен кој влага у чмарот на Танос да го спаси универзумот. Затоа и Џокерот е толку популарен зошто е поблизок до публиката и може да разбуди емоции кај гледачот за разлика од тие цртани ликови кои се како ботови и ги праат истите работи у секој филм. Тоа и скорсезе го збореше thats not cinema.
Па ти почна прв форсање суперхеројски со мафијашки па помислев за него збориш. Ја тоа смече у иста група го ставам иначе нема дц марвел за мене.Значи споредуваш цел жанр со режисер. А и некако ко слабо да ти оди разграничувањево работи. Друго, филмови за вистински настани и личности се викаат документарци, не високо буџетни филмови.
А кој спомна дц/марвел? Оти трипаш?Па ти почна прв форсање суперхеројски со мафијашки па помислев за него збориш. Ја тоа смече у иста група го ставам иначе нема дц марвел за мене.
Ти не ја сфати поентата на постот а тоа е дека режисерите праат филмови со теми што се блиски до нив сфаќаш сеа?
Pulp Fiction можда, ама Кучињана не се подобри од Hateful Eight.Вие што пишувате дека Hateful Eight или Џанго биле најдобри филмови на Тарантино, имате слушнато за Pulp Fiction и Reservoir Dogs?
Автоматски споено мислење:
Љубители на документарни серии, Confession Killer, Netflix, 5 епизоди. Ќе ми се заблагодарите подоцна.
Среќна Нова '49-та. Мора да се репризира скоро.„Извини Пиги, морално беше!“ од кој филм беше?
Така и си мислев.Среќна Нова '49-та. Мора да се репризира скоро.
Тарантино снимал шпагети вестернпа тоа е Тарантино, тоа што за Скорсезе е Њујорк, италијанците во америка и мафијата тоа за Тарантино е Холивуд и шпагети вестерни, они го живеат тоа, не можеш да очекуваш да праат филмови за суперхерои рецимо. Deal with it, или заобиколи ги.