Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Член од
25 февруари 2014
Мислења
139
Поени од реакции
9
Screenshot_2018-11-16-17-39-23.png здраво
Дали некој знае кој филм е ова?
Неможев видео да ставам само ова успеав. ??

grande-juve

е ај да плачеме сега
Член од
20 ноември 2017
Мислења
1.482
Поени од реакции
7.305
НОЕМ. 29
Научна фантастика на платно
Организирано од Makedonska Filharmonija

Музика од најдобрите научно-фантастични филмови на сите времиња:

R. Strauss: 2001: A Space Odyssey (Also sprach Zarathustra)
J. Horner: Apollo 13 (Theme)
J. Horner: Avatar (Suite)
A. Silvestri: Back To The Future (Main Title)
J. Williams: E.T. (Suite)
A. Courage, M. Giacchino, J. Goldsmith, L. Rosenman, J. Horner: Star Trek (Extended Suite)
J. Goldsmith, J. Horner: Aliens (Suite)
H. Zimmer: Inception (Suite)
D. Arnold: Independence Day (Suite)
J. Williams: Star Wars (Extended Suite)
– Main Title, Anakins Theme and Love Theme, Duel of the Fates, Luke and Leia, The Imperial March (Darth Vader's Theme), Yoda's Theme, Finale, Throne Room & End Title
H. Zimmer: Interstellar (Suite)

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.635
Поени од реакции
34.032
Sto dobro sme napravile kako forum zaednica za da go zasluzime Mandy? Mu dolzime na univerzumot sea fuckers.

Intro: king crimsons starless sviri dodeka, kako so miluva dzimay, gospodinot nicolas cage sece drvo i ne poglednuva nazad koga paga kako sto kul momcite ne gledaat nazad vo eksplozii.

A toa ne bese ni vrvot na nadrealizmot, momentot koga placese i se derese u tesna soba sto potseka na lynch set...

Oof.

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.392
Поени од реакции
25.198
Sto dobro sme napravile kako forum zaednica za da go zasluzime Mandy? Mu dolzime na univerzumot sea fuckers.

Intro: king crimsons starless sviri dodeka, kako so miluva dzimay, gospodinot nicolas cage sece drvo i ne poglednuva nazad koga paga kako sto kul momcite ne gledaat nazad vo eksplozii.

A toa ne bese ni vrvot na nadrealizmot, momentot koga placese i se derese u tesna soba sto potseka na lynch set...

Oof.
Лани читав за филмов и го чекав да излезе :D во меѓувреме ептен сум за'рѓал и само собирам филмови за гледање :D Николас Кејџ ми е еден од омилените глумци, летнати му се буквално сите чафки, мој човек, јебо факич :angel:

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.635
Поени од реакции
34.032
Лани читав за филмов и го чекав да излезе :D во меѓувреме ептен сум за'рѓал и само собирам филмови за гледање :D Николас Кејџ ми е еден од омилените глумци, летнати му се буквално сите чафки, мој човек, јебо факич :angel:
90 filmovi ne moze da se soberat megu dvajcata izgledani godinava... A se filmame demek neso moderatori.. :D

Dzirni go koga ke mozes, nisto seriozno, harmless fun, cisto radi gospodinot. :D

Член од
26 јуни 2013
Мислења
3.597
Поени од реакции
14.641

Oof.
eden od najdobrite momenti koa bese u kujnata i ja otvori teglata
Filmov e zasluzuva vrakanje vo vremeto 70,80s mnogu onaka toj level go jade,ama nemase da ja ima filmografskata masinerija za nazad u vremeto ili soz anam fak u odiseja ti teknuva 6i kusuru nekoja vadi efeketi do jada ne proekt ko mandy ke projde jako u p..m
ke pracvime muabet spremam rec ama ide nekoja nedela hehee

Член од
26 јуни 2013
Мислења
3.597
Поени од реакции
14.641
Шо сакав да кажам инаку.
За филмов сум пата пата она ми мириса на некој 70,80с ама од друга страна мислам дека ќе ја немале техничката подршка на овој проект,шо од друга страна ме ебе истата ствар дека као у стил види го Одисеја каов е а е 68 год така да ќе можеле да го склопат НО пак идеме контра аргументи сеа сме 2019 и е ера на експерименти,инди,мали буџети,поголеми визи,отварање порти,капи,хоризонти со мали пари,Кејџ после еден тон промашени улоги доаѓа на вистински коњ,јава као да е у Хиподром.Спремам рецензија со недели ама ме мрзи да и направам паблик он.

Ова беше сцената,ама од филмот не е само ова за издвојување има купишта материјал,секоја чест.
И да и анимаците беа супер,и да и музика,и мислам дека имаше перверзија на бои,и крајот беше хистерија.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
29.969
Поени од реакции
45.252
Сме ги дискутирале овие работи на форум многу пати. Од документарец очекувам да е што попрецизен и објективен. Филм е друга работа, може да си земе повеќе слобода, да драматизира или измислува настани што не се случиле, ликови што не постојат итн...
Кога сме кај ликови што не постојат.

Моментот со Реј Фостер во филмот, глумен од Мајк Маерс, кога за bohemian кажа ова е песна која ниеден тинејџер не би ја пуштил во кола а токму тоа он го праеше во wayne's world. Да, свесен сум дека све тоа е намерно направено за да се повлече и таа паралела, and i liked it.

Филмот едноставно не е направен за критиката, туку за фановите, и за било кој што можеби и не е фан на нивната музика или па не е доволно запознаен со истата, гарантирам дека 95% од луѓето што го изледаа филмов, после истиот у прва прилика на јутуб го гледале концертот од Вембли.
И must see филм е за секој фан на Queen, до мене имаше една стара госпоѓа која беше дојдена со својата внука, и објасни дека ова е бендот од нејзината младост и уживала у нивната музика a фреди е најдобриот вокал на сите времиња, и у последните 10-15 мин се утепа од плачење што доволно говори колку овој филм допира до фан на Квин и Фреди.
Да не живеевме во ера на геј лоби, феминистичко лоби или црнечко лоби, сеедно, филмов ќе имаше бум и кај критиката, зашто е ебано добар, не фантастичен и најдобар на сите времиња, башка што имаа проблеми со сингер кој беше сменет од режисерското место а филмот не беше комплетиран, али на крајот производот што е сервиран е одличен со оглед и на тие околности. Солидна 8ца, накај 9, ради крајот и фактот што тотално го изигнорираа геј лобито, нешто што е нетипично за денешните филмови кои сакаат да се шлепаат на истото.

Најдоброто кино искуство до сеа у секој случај, oдете не му ја мислите многу дур сеуште си седи проекцијава у cineplexx.

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.733
Поени од реакции
27.720
НОЕМ. 29
Научна фантастика на платно
Организирано од Makedonska Filharmonija

Музика од најдобрите научно-фантастични филмови на сите времиња:

R. Strauss: 2001: A Space Odyssey (Also sprach Zarathustra)
J. Horner: Apollo 13 (Theme)
J. Horner: Avatar (Suite)
A. Silvestri: Back To The Future (Main Title)
J. Williams: E.T. (Suite)
A. Courage, M. Giacchino, J. Goldsmith, L. Rosenman, J. Horner: Star Trek (Extended Suite)
J. Goldsmith, J. Horner: Aliens (Suite)
H. Zimmer: Inception (Suite)
D. Arnold: Independence Day (Suite)
J. Williams: Star Wars (Extended Suite)
– Main Title, Anakins Theme and Love Theme, Duel of the Fates, Luke and Leia, The Imperial March (Darth Vader's Theme), Yoda's Theme, Finale, Throne Room & End Title
H. Zimmer: Interstellar (Suite)
Можно е да имам бесплатна карта за ова, кој сака нека пише пп. Тој шо најмногу ми се свиѓа ќе ја добие, ако ја добијам и ја :D

Член од
26 јуни 2013
Мислења
3.597
Поени од реакции
14.641
Можно е да имам бесплатна карта за ова, кој сака нека пише пп. Тој шо најмногу ми се свиѓа ќе ја добие, ако ја добијам и ја :D
Може јас да ја добијам картата?

Kajgana Shop

На врв Bottom