Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
НОЕМ. 29
Научна фантастика на платно
Организирано од Makedonska Filharmonija

Музика од најдобрите научно-фантастични филмови на сите времиња:

R. Strauss: 2001: A Space Odyssey (Also sprach Zarathustra)
J. Horner: Apollo 13 (Theme)
J. Horner: Avatar (Suite)
A. Silvestri: Back To The Future (Main Title)
J. Williams: E.T. (Suite)
A. Courage, M. Giacchino, J. Goldsmith, L. Rosenman, J. Horner: Star Trek (Extended Suite)
J. Goldsmith, J. Horner: Aliens (Suite)
H. Zimmer: Inception (Suite)
D. Arnold: Independence Day (Suite)
J. Williams: Star Wars (Extended Suite)
– Main Title, Anakins Theme and Love Theme, Duel of the Fates, Luke and Leia, The Imperial March (Darth Vader's Theme), Yoda's Theme, Finale, Throne Room & End Title
H. Zimmer: Interstellar (Suite)
Можно е да имам бесплатна карта за ова, кој сака нека пише пп. Тој шо најмногу ми се свиѓа ќе ја добие, ако ја добијам и ја :D

Може јас да ја добијам картата?
Строго пп.
Мада ти не ми се свиѓаш многу затоа што глумиш селебрити и често знаеш да не враќаш на пп (не зборам за последново, пецкасто ми беше, делумно разбирам :D).
Али ако нема други... наградната игра трае до недела.

Неможам никако да го најдам филмов,така да ќе го опишам како што можам најдобро.
Се работеше за жена (witch) што пробуваше да си ја пронајде ќерката,и имаше куќа блиску до работ на морето,како провалија.Во филмо се сеќавам машкото бркаше како дух на девојче,и на крајот мислам дека ќе појди во опседната куќа и ќе се соочи со жената.На крајот куќата гори,и ''the witch'' се обединува со ќерката,двете се духови.
Вака некако ми текнува случки...Знам неубо опишано ама то е се што ми текнува.Ако го знае некој филмот нека го пиши[DOUBLEPOST=1542807362][/DOUBLEPOST]Lady in white,го најдов

Searching (y)(y)

Фино овака кога ќе налеташ на некој филм и ќе биде овака добро скоцкан и изненадувачки добар.

Последно уредено:
Го глеав вчера Крејзи Рич Ејжнс и мислам дека на Санденс ќе освои Главна.
Не знаев дека овој глумецов од филмов бил мисионер. Го убија вчера-завчера. RIP

Многу фама се крена за Widows.
Некако недовршен филм, хаос цел концепт, лошо пренесена приказна.
Сепак изгледаше стилски многу добар, убава музика и кинематографија.

Ме потсеќаше на момент како да гледам трилер од Финчер.

7-ка од мене.

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
Девојчево од The Miracle Worker ако не добило оскар тоа е грабежжжжжжж.
Страхотен филм, патем, 9/10, thanks @whatto мислам дека ради тебе ми бил симнат.

На летербокс мислам видов листа (movies you must watch before you die) така некако беше, но имаше околу 1000 филмови, може пократка миста од вас ако не ве мрзи

На летербокс мислам видов листа (movies you must watch before you die) така некако беше, но имаше околу 1000 филмови, може пократка миста од вас ако не ве мрзи

Еве ти како за старт.

Многу фама се крена за Widows.
Некако недовршен филм, хаос цел концепт, лошо пренесена приказна.
Сепак изгледаше стилски многу добар, убава музика и кинематографија.

Ме потсеќаше на момент како да гледам трилер од Финчер.

7-ка од мене.
7-ка е многу за филмов, премногу дупки во приказната, градење на ликовите 0, да не влегувам во спојлери. Штета за актерската екипа, очекував многу повеќе. Чист доказ колку се нереални рејтинзите на интернет посебно за филм во кој се застапени женското и црнечкото лоби.

Доле во коментари може да прочитате како многумина посакуват да го видат Питерсон као дава изјави за филмови,бидејќи е интересен за слушање.Многу добро што ја спомна сцената за парите,погледнете го секој филм на планетава секаде е таа темата пари,еве за пример денеска односно веќе е нов ден на 01.12.2018 ја гледав ноирката Too Late for Tears,каде што ја обработува ова тема,ете како се погоди гледате баш пишувам и филмов и интервјуво се е некако ускладено,И она што го спомна и во интервјуто кога ги запали пари,кога реши да отиде еден чекор понапред,кога сфаќаме дека не е обичен криминалец,i wanna make art of pain,или како го надмаши ѓаволот,страдањето кое го приложи,навистина многу пријатен разговор и многу длабок,без разлика дали се согласувате или не мислам тоа е најамлку важно во овој случај,ама начинот,размислувањето,перцепирањето,анализирањето,у пичку матер.

Друго што ми лежи на срце да ова сакав да го пишав.
Додека пишував еден пост во Дк пред одреден период,а воедно е цитат од филмот Taxi Driver наидов на доста интересен коментар.Мислев дека ја сум едини фрик за вакви нешто ама за среќа имало и други а тоа е:

gotim1 year ago
Look at those eye expressions from 1:11 to 1:13 when someone jumps suddenly in the way of car and Travis honks a horn. Damn natural. Amazing the ways he puts life into his roles. Unbelievable. Looks so natural to viewer. Purest form of acting.

Интересно така?

Ајде пак се враќаме на темата Бетмен го пуштив на Тв Тхе дарк книгхт рисес,ова беше незнам малку поодамничка,го пуштам светат тоа кадрите,карпите,зеленилото у Шкотска на почетокот,абе мераци,скокаме малку,влага стариот на овој дел малку поназад некој 30-40 секунди ја целиот возбуден,ова сцена додуша мене нема шо не ми се свиѓа у филмов битките ми се епски,на еден неверојатен стадиум и гледа,гледа се задржува и слушаш:Aiii go skrsi stubot,и си отиде,а ја возбуден како мало дете за на коледе цупам по дома.Маме му ебам додека го пишував ова морав ме понесе атмосферата да прелистам некој сцени од филмов стварно бе ќе се потвори ли вакво нешто бе?
6dibC.gif

Спремајте се наскоро идат текстови кој ги содржат следниве клучни зборови:Дами и господа,издание,реноме,новогодишен филмски фестивал и чувајте се како јаготката на шлагот.

Моментот со Такси драјвер ме доведе да ви го поставам следново прашање дали сте фан на нетипични сцени,или не толку изразени како нешто големо,а сепак со малку подлабока анализа,или репризирање на истото успевате да изрезбате некој навистина допдлииви,и не толку упадливи сцени?

Лека ноќ.
-whatto

дали сте фан на нетипични сцени,или не толку изразени како нешто големо,а сепак со малку подлабока анализа,или репризирање на истото успевате да изрезбате некој навистина допдлииви,и не толку упадливи сцени?
Не
Напротив, фан сум на драстично изразени сцени

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom