Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Ио ретко оди во кино, ама кога оди излегува задоволен. Еве еден предлог за Њот, зошто мака ми е да го читам како жали по парите што ги фрлил:

Bohemian Rhapsody (2018)

images

Трибјутот за Фреди ме воодушеви, иако очекував поинаков филм. Очекував да има помалку пеење а повеќе детали и измислени драматизирани сцени од приватниот живот на пејачот. Очекував биографска приказна во која дејствието тече побавно, како што сме навикнале кога гледаме биографски филмови. Во овој случај, филмот оди straight to the point, како авторот да вели: немам време за губење, ако објаснувам повеќе ќе треба да кратам на музиката. Така да од почеток до крај, филмот оди во брзо темпо, се задржува на поважните моменти и кулминира со настапот на Live Aid 1985 концертот на Вембли.

Не велам во никој случај дека филмот е мастерпис, но би рекол: this movie will rock you! Кастингот е прва лига, што може и да се очекува кога двајца од членовите на Queen се ко-продуценти. Да го слушаш Фреди на IMAX е бесценето, посебно поради делот со концертот ќе ми биде жал за сите оние кои ќе мораат да го гледаат дома и нема да ја почуствуваат грандиозноста.

Посебен дел заслужува Rami Malek кој претпоставувам си обезбеди номинација за Оскар со улогата. Човекот успеа да го долови Фреди не само на сцената како музичар, туку и надвор од неа. Ги усовршил неговите движења, гестикулации, манири... Повторно, не најдов ништо спектакуларно во улогата, би рекол дека добро си ја сработил домашната и може да очекува награди за тоа.

Мислев да пишам и повеќе но доволно е. Да завршам со тоа дека ова е единствен филм што сум го гледал на кино, во кој публиката не сакаше да стане и да си замине додека одеа кредитите. Еден ден кога ќе заборавам што точно се случуваше во филмот, тоа ќе ми остане во сеќавање.

8.5/10 од мене.
Браво Io. Не пишав ништо јас, пошто @Anon ме исмеваше кога излеговме од кино, ама мене ми беше чиста 10 филмот. Знам дека не е masterpiece, ама сепак, си ја заслужи оценката зашто последните 20 минути ме држеше наежен и со глупава насмевка на лицето која не можев никако да ја тргнам. Критиката се жалеше дека бил историски неточен и што ли знам јас уште зошто, ама screw them! Јас уживав во секоја секунда од филмот, како што не сум уживал во филм одамна. За мене, до сега, Bohemian Rhapsody е најдоброто што сум го гледал од 2018.

Уште една препорака за @wot . (y)

Сме ги дискутирале овие работи на форум многу пати. Од документарец очекувам да е што попрецизен и објективен. Филм е друга работа, може да си земе повеќе слобода, да драматизира или измислува настани што не се случиле, ликови што не постојат итн...

Браво Io. Не пишав ништо јас, пошто @Anon ме исмеваше кога излеговме од кино, ама мене ми беше чиста 10 филмот. Знам дека не е masterpiece, ама сепак, си ја заслужи оценката зашто последните 20 минути ме држеше наежен и со глупава насмевка на лицето која не можев никако да ја тргнам. Критиката се жалеше дека бил историски неточен и што ли знам јас уште зошто, ама screw them! Јас уживав во секоја секунда од филмот, како што не сум уживал во филм одамна. За мене, до сега, Bohemian Rhapsody е најдоброто што сум го гледал од 2018.

Уште една препорака за @wot . (y)
А беее, не те исмевав. Се насмеав кога ми рече дека ти е чиста 10ка. Објективно филмот е здрава осмица :D
Како што си пишал, тебе те понел ептен крајот (кој и јас ако би го оценувал само крајот би му дал 10) и затоа му даваш 10. Верувам да си го вратиш филмот наназад (pun intended) ќе забележиш дека и не е баш за 10.
Сепак, сите имаме различни критериуми за 10.
Друго, велиш „знам дека не е мастерпис“ дали сакаш да кажеш дека кога ставаш највисока оценка на филм, праиш разлика од десетка до десетка, некои ти се мастерпис и се 10ки други не ти се мастерпис ама сепак ти се супер-дупер и пак имаат 10ки?
Тоа ми е чудно.

Што се однесува до критиката, добро е ако си прочитал само критика за неговата историска неточност.
Пробај да прочиташ критика од баграта на @staycalm односно LGBT заедницата која вели дека поентите од филмот се:
1. ако си ЛГБТ ќе се хејташ себе си
2. ако си ЛГБТ заслужуваш СИДА
3. без твоите стрејт пријатели и фамилија си никој и ништо

Верувам да си го вратиш филмот наназад (pun intended) ќе забележиш дека и не е баш за 10.
Ја прескокна реченицата: "Уживав во секоја секунда"? BTW, и ти се смееше на Галилео и скарамуш. Плус, моментот кога ја смислија We Will Rock You. Кога Фреди свиреше со рацете наопаку... Не, не беа само последните 20 минути Аноне.
Друго, велиш „знам дека не е мастерпис“ дали сакаш да кажеш дека кога ставаш највисока оценка на филм, праиш разлика од десетка до десетка, некои ти се мастерпис и се 10ки други не ти се мастерпис ама сепак ти се супер-дупер и пак имаат 10ки?
Тоа ми е чудно.
Не. Ако не си сфатил до сега, сите мои оценки се според тоа колку мене лично ми оставиле впечаток филмовите, без разлика колку се фалени од критиката и колку се "објективно добри", доколку постои такво нешто. Затоа, да, меѓу десетките има и masterpieces, и не-masterpieces, ама на сите заедничко им е што успеале мене да ме воодушеват. ;)
Пробај да прочиташ критика од баграта на @staycalm односно LGBT заедницата која вели дека поентите од филмот се:
Screw them too!

Ја прескокна реченицата: "Уживав во секоја секунда"? BTW, и ти се смееше на Галилео и скарамуш. Плус, моментот кога ја смислија We Will Rock You. Кога Фреди свиреше со рацете наопаку... Не, не беа само последните 20 минути Аноне.
Без тие моменти 7ца :D

Не. ...
Затоа, да, ...
Океј :D

Screenshot_2018-11-16-17-39-23.png здраво
Дали некој знае кој филм е ова?
Неможев видео да ставам само ова успеав. ??

Ne pagjajte na Eftini stosovi rezirani od @vlavot i @mdeni, devojkive rabotat vo par .
Cobanov Ickova na IT e namerno...a ne "slucajno"....registriran vecerva(vcera) i se fatil za Defrost na Amberot (od prikaskite na Vlavot), za da utre sabajle Vlavot ima sto da pisuva.
Patetiki cobani.....slikajte se cure!!

Eve go Cobanot
coban.jpg

Vo prviot post ICko mu se obrakja na @mdeni.....kao strucnjakov @mdeni ima amber pa ke mu kaze iskustvo, a retardava Icko bozem nevidel deka mdeni nema Amber tuku nesto drugo....pacienti....a be Diznilend, i Paramount im se malku.

coban1.jpg[DOUBLEPOST=1542413020][/DOUBLEPOST]За овие од Пара-Манипулант режисериве што прават филмови
Некој се потрудил па снимал 12 саата дека нема дефрост, а и бугарите ви го кажуваат тоа, какви амеби едни мрсулави сте, легачи со ништо не сте допринеле да едуцирате, репете барате и ке си го добиете, очигледно малку ви било 12 саата...вашите на 15минути јапанците прават дефрост хахахах голтари едни комшиката на климе ми кажа, и она има FH35VE :D
https://youtu.be/4GqOD8oMk7U

coban2.jpg

Последно уредено:
НОЕМ. 29
Научна фантастика на платно
Организирано од Makedonska Filharmonija

Музика од најдобрите научно-фантастични филмови на сите времиња:

R. Strauss: 2001: A Space Odyssey (Also sprach Zarathustra)
J. Horner: Apollo 13 (Theme)
J. Horner: Avatar (Suite)
A. Silvestri: Back To The Future (Main Title)
J. Williams: E.T. (Suite)
A. Courage, M. Giacchino, J. Goldsmith, L. Rosenman, J. Horner: Star Trek (Extended Suite)
J. Goldsmith, J. Horner: Aliens (Suite)
H. Zimmer: Inception (Suite)
D. Arnold: Independence Day (Suite)
J. Williams: Star Wars (Extended Suite)
– Main Title, Anakins Theme and Love Theme, Duel of the Fates, Luke and Leia, The Imperial March (Darth Vader's Theme), Yoda's Theme, Finale, Throne Room & End Title
H. Zimmer: Interstellar (Suite)

Sto dobro sme napravile kako forum zaednica za da go zasluzime Mandy? Mu dolzime na univerzumot sea fuckers.

Intro: king crimsons starless sviri dodeka, kako so miluva dzimay, gospodinot nicolas cage sece drvo i ne poglednuva nazad koga paga kako sto kul momcite ne gledaat nazad vo eksplozii.

A toa ne bese ni vrvot na nadrealizmot, momentot koga placese i se derese u tesna soba sto potseka na lynch set...

Oof.
Лани читав за филмов и го чекав да излезе :D во меѓувреме ептен сум за'рѓал и само собирам филмови за гледање :D Николас Кејџ ми е еден од омилените глумци, летнати му се буквално сите чафки, мој човек, јебо факич :angel:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom