Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Одвај чекам да излезе филмов.

Член си од 2006 на форумов и би требало да знаеш дека на подфорумов не се отвора тема за секој филм посебно. Сега ти го преместив мислењето овде, за друг пат, бери памет.:star:

D

D_NazGUL

Гостин
Член си од 2006 на форумов и би требало да знаеш дека на подфорумов не се отвора тема за секој филм посебно. Сега ти го преместив мислењето овде, за друг пат, бери памет.:star:
Пријателе никад не сум постирал на овој подфорум така да не ни знаев дека има такво правило. Биди ми со здравје!

Член од
9 август 2008
Мислења
218
Поени од реакции
109
Индиски филм: МИКС од Матрикс, Терминатор, Трансформерс... (Endhiran)

Endhrian (2010) е индиски турлитава филм со микс од Матрикс, Терминатор, Трансформерс и кој знае уште кој супер херои на едно место. Жива комедија е, вреди да се гледа, на IMDb 7.2 (оценка), тешка акција (фантазија).
Индиска акција и све е могуче (бандини бе батака) :pos:

IMDb
Trailer:

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.684
Поени од реакции
34.187
Прегледај го приврзокот 39812

Не знам дали е добар или лош филм, ама дефинитивно е тензичен во поголемиот дел од времето.
Наназад мислам некој имаше дадено рецензија, но еве и една од мене.
Станува збор за млада девојка - писателка која ќе отиде во една куќичка за да ја пишува својата нова книга. Меѓутоа наместо да ја напише новата книга,
таа е силувана и измачувана од 5 мажи кои мислат дека умрела. Една година подоцна таа ќе се врати по својата одмазда.

Вреди да се гледа, меѓутоа 8/10 е доволно за филмов мислам:)
Ahahahaha, 2ka maksimum. Idiotski film. 8ka be alo, hahaha.

Pred nekoj den go gledav Candy so Heath Ledger i bev onaka premnogu zelen za drama, kvalitetna drama, mi legna na srce. Sekoja cest na glumata, dopirliva prikazna, znaci na mesto film. Ne mi se pisuva mnogu so latinicava, ama kolku za komparacija da vidi Gladius sto e 8ka film. Duri i na ovoj mu e premnogu ama go stavam vo Requiem for a Dream i Trainspotting, ne samo radi istata obrabotuvana tematika, tuku onaka deka te tera da se zamislis.

Ajde poz.

Vlatko_Gjorce

Ѓубре
Член од
17 април 2009
Мислења
2.561
Поени од реакции
2.524
Дај препорачајте некој филм како LOTR.
Овој, прекрасна фантазија, неправедно заборавен :

Krull 1983

Нека не те одвраќа тоа што има само 5.8 на ИМДБ, би требало барем 7 да има

T

Tetro

Гостин
Endhrian (2010) е индиски турлитава филм со микс од Матрикс, Терминатор, Трансформерс и кој знае уште кој супер херои на едно место. Жива комедија е, вреди да се гледа, на IMDb 7.2 (оценка), тешка акција (фантазија).
Индиска акција и све е могуче (бандини бе батака) :pos:
На Англиски се вика Robot :)
Го гледав трејлерот пред некој ден, како и првиот 10-минутен дел.
Филмот е страшен. :vozbud:

Член од
4 февруари 2009
Мислења
7.733
Поени од реакции
7.549
На Англиски се вика Robot :)
Го гледав трејлерот пред некој ден, како и првиот 10-минутен дел.
Филмот е страшен. :vozbud:
Најскапиот индиски филм некогаш направен, и тоа доста добро направен.

Ги има сите предуслови за одлична акција - скапи ефекти, кретенска приказна, дебилни дијалози и жешки актерки во главна улога.

T

Tetro

Гостин
Најскапиот индиски филм некогаш направен, и тоа доста добро направен.

Ги има сите предуслови за одлична акција - скапи ефекти, кретенска приказна, дебилни дијалози и жешки актерки во главна улога.
Скапи ефекти пошто некој ги собрал парите, кретенска приказна - дебилна сцена :kez:, дијалозите како за деца од три години, жешка актерка (само една видов у цел филм).

Го гледав само 10-тина минути, со Руска синхронизација. Не го препорачувам.

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.327
Поени од реакции
15.587
Фала на сите за препораките. (сеуште неам зеленки у пм)

Ај брз одговор.

Дали да се симне The king's speech од zamunda, скринер има само ми се чини.

(ако не смее вакви прашања, модератори бришете и одговорете ми преку ПП)

Kajgana Shop

На врв Bottom