Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.709
Поени од реакции
34.251
Не бе, не, ова кајганава се поремети начисто. Пишав коментар: дај линк за да те аднеме. Џе је? Папала маца.
Vo citatot si go pisal prasanjeto.

Dzontra vlezi na necij profil so ima 2-3 izgledano pa samo gi dodavaj.

Corvus

Latrodectus
Член од
24 јануари 2011
Мислења
4.002
Поени од реакции
15.328
Џ

Џонтра Волта

Гостин
Пиздо!
Јас кога ти реков да направиш ми речe „Не ми треба мене тоа“
Анон еден пост пиша и одма очи му истекле, мрш!
Одма да си ме заследел :misticen:
Од тогаш почнав сериозно да размислувам за тоа и вчера ми беше досадно коа го видов Анон, си викам ајде бе. :D[DOUBLEPOST=1474985712][/DOUBLEPOST]Као да ги додадам тие у 2016та што сум ги глеал?

Последно уредено од модератор:
Член од
20 ноември 2009
Мислења
8.150
Поени од реакции
8.891
Од тогаш почнав сериозно да размислувам за тоа и вчера ми беше досадно коа го видов Анон, си викам ајде бе. :D[DOUBLEPOST=1474985712][/DOUBLEPOST]Као да ги додадам тие у 2016та што сум ги глеал?
Кога му даваш оценка штиклирај specify the date you watched it и ќе можеш дневникот да си го започниш со филмови. :D

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.746
Поени од реакции
27.745
Кога му даваш оценка штиклирај specify the date you watched it и ќе можеш дневникот да си го започниш со филмови. :D
Каде беше оваа информација кога јас ТРАНЗИТИРАВ (всушност не баш) од IMDB во Letterboxd?
[Смајлито од MSN со ножот и оганот]

Член од
22 јуни 2010
Мислења
3.688
Поени од реакции
5.444
Каде беше оваа информација кога јас ТРАНЗИТИРАВ (всушност не баш) од IMDB во Letterboxd?
И јас ко тебе долго време запишував. Педери се, не кажуваат. :D[DOUBLEPOST=1475004650][/DOUBLEPOST]Sausage Party некој??

Последно уредено:
Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.260
Поени од реакции
37.958
Сега во еден ден, мислам вчера беше, имаш означено милион филмови изгледани. :P

Член од
20 ноември 2009
Мислења
8.150
Поени од реакции
8.891
И јас тоа го видов после 300+ филмови начукани, и затоа го оставив профилот. :D Кога ќе имам повеќе време ќе си го средам со рандом датуми.

Него незнам дали го имам пофалено Brick дело на режисерот од епизодата со мувата во ББ и Ozymandias со Џозеф Гордон Левит, најверојатно го имаат повеќето овде гледано али за тапчовците е задолжително четиво според мене. :D

пример @Џонтра Волта :D

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.709
Поени од реакции
34.251
Член од
29 јануари 2012
Мислења
2.174
Поени од реакции
3.729
Zaso pobogu kec na children of men???
Koja tenzija, koja kamera i kinematografija...

Retko da se osetam ko da sum tamu so film ko so ovoj.
не ми беше по мерак филмов ич очекував многу али се разочарав и затоа си доби кец :D

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
War Dogs (y) (y) (y)

За мене лично еден од подобрите филмови годинава. Тоа што го очекував од Nice Guys го добив во филмов. Џона Хил е ѕвер. Значи некој можеби мисли дека глуми само исти ликови, али многу е битно да имаш screen presence. Секад кога се појавува на сцена (а 90% од филмот е тоа) е фациште и ја доминира секоја сцена максимално. Мајлс Телер за прв пат у историја не ми беше антипатичен. Хуморот си е топ. Причата си е топ (а и базирано на вистински настан е), некоја си социјална порака шо праќа исто топ. Ма све ми беше топ у филмов. Сега можда и ја претерувам и вие би очекувале некој неверојатно опасен филм. Али од мене филмов добива добра оценка, не може да го гледате а да не ви се допадне. (ваљда :D )

За мене лично (се повторувам со фразава али шо знам, ваљда мора у темава да не дојде до "Aaa vrska nemas ti kako taka gi lazes lugjeto deka e dobar mene ne mi bese"), филмов ги има сите makings за да биде култен филм во иднина.
Добри ликови - чек
Struggle на просечниот човек да стигне до пари што го прави филмов рилејтбл и после Х години - чек
Забава - чек
Позитивни критики - чек (ма да...можда за да биде култен треба да има тапа критики али не би требало да е проблем)
Не преголем хит на боксофисот - чек

ГАД БЛЕС ДИК ЧЕЈНИС АМЕРИКА![DOUBLEPOST=1475087041][/DOUBLEPOST]
Sausage Party некој??
Ја. Кај мене или кај тебе? hehe

Мене не ми беше нешто посебно. Као пробува Сет Роген нешто social commentary демек да направи со хранава, али пред се како комедија и не ми е нешто смешна.

Ма да...за фанови на Сет Роген е филмов. Ако ви се смешни повеќето негови филмови исто и овој ќе ви биде ваљда.

B

Blade Torch

Гостин
Subtitle англиски за Complete Unknown се наоѓа? Нема некој рејтинг ама ми се гледа.

Kajgana Shop

На врв Bottom