Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.011
Поени од реакции
37.345
Swiss Army Man е дефинитивно најоригиналното парче филм некогаш направено во Холивуд, според мене. :P А за тоа дека е тежок, дефинитивно е, но ако го издржиш првиот пола саат, не гледам зошто не би го издржал и цел. Најмногу што ми се допадна е што под превезот на целата таа несериозна приказна, која што наликува на (овде ќе ја цитирам жена ми на поминати 15 минути од филмот) „комедија режирана од некој кој дефинитивно бил на тешки дроги“, изграден е еден комплексен лик (Хенк) каков што ретко кога можеме да сретнеме во денешно време во Холивуд. Додека го гледав филмот, цело време мислев дека нема шанси да добие погоре од 5 од мене. Измеѓу 4 и 5 се мислев, до душа. Но неколку саати откако легна, сфатив дека е само едно малку чудничко, одвратно парче уметност, поинакво од сѐ што некогаш било снимено за на филмското платно. За оригиналноста заслужува чиста десетка. Затоа се одлучив сепак мојата оценка за филмот да биде една солидна 7/10 - т.е. нешто измеѓу 4 и 10. :P

Ретклиф - :pov:+ :love:, Дејно - :zver: + :love:, музиката - :love::love::love::love::love::love::love::love:

Многу чуден филм! Ако нешто може да одговара најсовршено на описот - „не е за сите“, ова дефинитивно е тоа!

Член од
1 февруари 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
4.208
Imperium искочи добар. Предвидлив но сепак тензичен. Редклиф изглуми јако под стрес но не ми беше до толку убедлив на мене како што им беше на нацистиве :D

А Hunt For The Wilderpeople партали! Се неам смеено така на понова комедија. И оргиналниот саундтрак си гази.

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.665
Поени од реакции
34.117
Isto so zlate se soglasuvam za swiss army man, cudno legnuva odposle, imase nesto najjako i original ama odma slednata minuta te treskaat od zemja so retardirana glupost. Cudno funkcioniraat ipak. Obozavam filmovi so eksperimentiraat.

Wilderpeople oooodlicen.
Tuka ne se soglasuvam so zlate. Fundamentals of caring e polos. Basicaly e intouchables, samo so poveke klisea. Ok filmce ali nisto zapamtlivo.

I sramno da priznaam sabajle go gledav ghostbusters i ne mi bese najlos godinata. Ni blisku, somewhat uzivav.

:sramezliv:

B

Blade Torch

Гостин
Новиот Тарзан го гледав и ми беше ок, ама Индепенденс и Гоустбастерс не ги пипам па да нема ништо друго на свет за гледање. Ни па новиот нинџа желки ( уште ми е мака за првиот што го гледав).

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.665
Поени од реакции
34.117
Новиот Тарзан го гледав и ми беше ок, ама Индепенденс и Гоустбастерс не ги пипам па да нема ништо друго на свет за гледање. Ни па новиот нинџа желки ( уште ми е мака за првиот што го гледав).
Ja gi gledav site ovie. :sramezliv:

Independence mi se dopadna najmnogu.
Ghostbusters mi bese ok.

Glupi se ali ne im e poentata drugo osven suva pointless zabava. Toa go dobiv

Ali TMNT bea mnogu losi, pogotovo poso i prequel. A Tarzan treba da se izbrise od postoenjeto. Dno.

Moze nekoj da mi prati torent za toj od filmskiot klub. Ne mozam bas od mob. Fala.

W

wicked_1

Гостин
@Џонтра Волта American Beauty e апсолутен уникат во киното, неспоредлив со било што друго, иако некои филмови на Ињариту и ПТ Андерсон се структурно слични - ама многу повеќе заплеткани, а тоа во основа ги дистанцира од гемов.

Филмот е толку генијално и паметно напишан што уопште не обраќаш внимание на приказната со целата таа динамика и инатеракција на карактерите меѓу себе. Дури при крајот како станува се похаотичен и налик вон контрола, како гледач разбираш уствари каква студија за човекови емоции е филмов.
Дискутабилно е колку може подобро од ова..

Како психолошка драма во самиот врв филмов е дисекција на целата таа рекламирана квазиутопија за Американскиот сон и слични лажни животни предизвици.

99/00, комплетно заслужено.

Последно уредено:
Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.011
Поени од реакции
37.345
Isto so zlate se soglasuvam za swiss army man, cudno legnuva odposle, imase nesto najjako i original ama odma slednata minuta te treskaat od zemja so retardirana glupost. Cudno funkcioniraat ipak. Obozavam filmovi so eksperimentiraat.
Хахахаха, и тоа баш ретардирани глупости. Најмногу се смеев на компас-курот на Ретклиф. :pos: А најодвратен момент - со водата, дефинитивно. :pov: Тука жена ми театрално ме остави да гледам сам. :D
Wilderpeople oooodlicen.
Tuka ne se soglasuvam so zlate. Fundamentals of caring e polos. Basicaly e intouchables, samo so poveke klisea. Ok filmce ali nisto zapamtlivo.
Ако не грешам, јас и на двата им дадов седмици. Fundamentals ми беше за нијанса појак зашто се мочав од смеа на моменти. И не ми беше баш ко Intouchables, немаше многу self-pity моменти + крајот ми беше многу јак, морам да признаам дека
и мене ме заеба.
[DOUBLEPOST=1475174358][/DOUBLEPOST]И не го заборавајте Tallulah. И тој е од истиот калибар на филмчиња како и Hunt..., Fundamentals..., Swiss Army Man, Goat...

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.742
Поени од реакции
27.738
па како не ви текнува дека имаше премиера на некој фестивал и бевме преплавени со коментари од типот: 50% од гледачите ја напуштија салата по првите 15 минути

Член од
23 јуни 2008
Мислења
4.002
Поени од реакции
4.245
па како не ви текнува дека имаше премиера на некој фестивал и бевме преплавени со коментари од типот: 50% од гледачите ја напуштија салата по првите 15 минути
Да не си грешка? Тоа да не беше за The Sea of Trees на Гас Ван Сант каде во Кан беше исвиркан и пола сала се испразни. Swiss Army Man имаше премиера на Санденс и генерално позитивни беше прифатен од критичарите.

Freddy Krueger

The Dream Master
Член од
18 март 2009
Мислења
2.236
Поени од реакции
2.028
Star Trek Beyond = не е лош филм, но дефинитивно најслаб во триологијата!

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.011
Поени од реакции
37.345
Да не си грешка? Тоа да не беше за The Sea of Trees на Гас Ван Сант каде во Кан беше исвиркан и пола сала се испразни. Swiss Army Man имаше премиера на Санденс и генерално позитивни беше прифатен од критичарите.
Не, не, во право е @Anon . И за Swiss Army Man имаше првично такви реакции на Санденс.

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.742
Поени од реакции
27.738
th.jpg
Да се фокусираме на главното, не знам да спелувам theater :D на е-то побрзо ми иде прстот

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.011
Поени од реакции
37.345
МКЦ facebook page:
Македонскиот кандидат за Оскар, во договор со продуцентите на филмот, со бесплатни проекции на БЕЛА НОЌ. Поради студеното време филмскиот маратон нема да биде во Градски парк, туку во кино Милениум, кое на 1 октомври продолжува со работа по санирањето на оштетувањата од земјотресот.
Проекциите се во 00:00, 02:00, 04:00 и 06:00 часот.
Секој посетител може да си земе два бесплатни билети, на билетарницата на кино Милениум, од петок од 10 часот.

Kajgana Shop

На врв Bottom