Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Член од
23 јуни 2008
Мислења
4.002
Поени од реакции
4.245
Еве ја и мојата слична листа, се преклопуваат доста фестивалски филмови, со тоа што кај мене е 2015/16 потенцијали (башка од 2015 има многу малку, пошто ја правев некаде крајот на 2015).

Еве ми ја и 2017/18 потенцијали, која е во фаза на дополнување.

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
Што е толку фамата за Звиздан
И јас тоа се прашувам, ко демек нешто wow, обичен балкански филм со лоша глума, типично балкански, секоја чест на исклочоците.

Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.917
Поени од реакции
37.112
Што е толку фамата за Звиздан
Лани ја освои Un Certain Regard наградата на жирито во Кан. Наградата се доделува на млади, надежни режисери, и/или дебитантски филмови, и освен Звиздан, само уште еден друг балкански филм ја освоил: Beautiful People на Јасмин Диздар во 1999 (Босна и Херцеговина). Беше хрватски кандидат за Оскар, и пред објавувањето на номинациите, баш заради наградата од Кан се спомнуваше како фаворит за номинација, што на крај изостана. Лани и кај нас имаше премиера, на Cinedays, тогаш сакавме да го гледаме, но јас не можев, па затоа со душа го чекав. 7.3 оценка на IMDB, certified fresh на RottenTomatoes (иако од само една критика :P), и со многу позитивни критики.

Не дека е WOW, ама дека е баш типично балкански, ко што велите погоре, не е, оти типично балканските филмови си остануваат на Балканот, а не земаат награди по фестивали, а уште помалку па во Кан. ;)

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.362
Ја пак за лоши вести....починал Џин Вајлдер..

РИП Вили Вонка :(

B

Blade Torch

Гостин
Некни сум го ухватил на МТВ No strings attached и ми се допадна :pos: Имаше некоја хемија мегу Ештон и Натали :drk::drk::drk:, мада мразам такви женски шо не знаат што сакат.
И сега ми се гледаат и оној со Мила Кунис кога е фак-бади и Бед Тичер со Камерон Дијаз. Лаганици малку :pipi:

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.557
Поени од реакции
87.802
РИП Џин Вајлдер... Баш пред недела дена го гледав The Frisco Kid, еден од моите поомилени комедијанти :'(

Ах морав да го спомнам и see no evil, hear no evil со Ричард Прајор, сигурно сите овде го имаме гледано филмот :)

Del Boy

You plonker!
Член од
28 септември 2012
Мислења
12.387
Поени од реакции
38.837
Conjuring 2 :pos: Ова е можеби најголемото потфрлување во споредба со првиот дел , кога станува збор за продолжеток на некој филм.

Член од
12 март 2013
Мислења
757
Поени од реакции
1.196
Conjuring 2 :pos: Ова е можеби најголемото потфрлување во споредба со првиот дел , кога станува збор за продолжеток на некој филм.
аман бе :shook:
ја па имам тотално спротивно мислење за филмов :toe:

W

wicked_1

Гостин
Mommy (y)
Таман е рејтингот на филмов, да беше малце подобро напишан најверојатно ќе беше 10тка, а и со вака релативно краток текст доловена е огромна комплексност на ликовите.

Долан е пример како треба да изгледа new-age режисер, покрај другото егзекуцијата на филмов е чиста перфекција.

Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.917
Поени од реакции
37.112
Mommy (y)
Таман е рејтингот на филмов, да беше малце подобро напишан најверојатно ќе беше 10тка, а и со вака релативно краток текст доловена е огромна комплексност на ликовите.

Долан е пример како треба да изгледа new-age режисер, покрај другото егзекуцијата на филмов е чиста перфекција.
Година и пол му се спремам да го гледам. Деновиве ќе биде, дефинитивно. (y)

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.659
Поени од реакции
34.089
Ah kako mi fali io denes I only god forgives vreminjata
Sea od koj da go branam Neon Demon
@MyloXyloto? :p

Година и пол му се спремам да го гледам. Деновиве ќе биде, дефинитивно. (y)
Ja ednas I go pustiv, I me napna formatot. Mozda nekad ke go gledam I jas.

Kajgana Shop

На врв Bottom