Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.631
Поени од реакции
31.841
Член од
10 октомври 2011
Мислења
6.163
Поени од реакции
10.129
Што лајк бе, за ова треба дислајк. Отиде еден од веројатно најзначајните ликови во југословенската, а потем и српската кинематографија. Пораснав со Отпишани и неговиот лик на Прле, потоа го дознав и во Ко то тамо пева, Зоне Замфирско, Балкан Експрес, Национална класа, оној филмот кај што е тркач не ми текнува името и многу други. RIP легендо. :(

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.736
Поени од реакции
27.727
Јас сум си нубче и ќе си го памтам по најдобрата југословенска серија на сите времиња „Породично Благо“.
Иначе, за мајка ми овој беше починат уште пред неколку месеци кога кружеа неофицијални информации. Никако не можев да ја убедам дека тогаш не беше вистина.

Del Boy

You plonker!
Член од
28 септември 2012
Мислења
12.362
Поени од реакции
38.661
Долго време беше болен , и неколку пати беше во критична состојба у болница , затоа кружеа разни гласини и на неколку пати беше прогласуван мртов.

Бог да го прости.

Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.828
Поени од реакции
36.854
Mockingjay 2 убав. Многу подобар од Mockingjay 1, но остануваат првите два светлосни години подобри од последниве два. Како и да е, убав крај на целата сага. Она што не ми се допадна, сега, откако ми се прочитани и книгите е што исто онолку колку што во Mockingjay 1 преспоро ми се случуваше сѐ, тука обратно - ко на fast forward да ги ставиле случувањата од книгата. По мое мислење, можеле да вметнат некои од случувањата од овој дел во претходниот, или барем да го направат последниов подолг. Еден таков момент кој ми сметаше беше:
загинувањето на ликовите од четата на Кетнис, кои беа задолжени да ги снимаат мотивационите спотови зад првите борбени редови на отпорот. Во книгите повеќе простор беше одделен за сите нив: двете сестри близначки, Багс, Кастор, Полукс, Палин... па по секоја смрт повеќе сочувствував. Тука, дур сфатив кој е кој - сите испозагинаа.
Јас сум сепак генерално задоволен од целокупниот изглед на серијалот. (y)

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
Член од
6 септември 2009
Мислења
2.641
Поени од реакции
1.239
Што лајк бе, за ова треба дислајк. Отиде еден од веројатно најзначајните ликови во југословенската, а потем и српската кинематографија. Пораснав со Отпишани и неговиот лик на Прле, потоа го дознав и во Ко то тамо пева, Зоне Замфирско, Балкан Експрес, Национална класа, оној филмот кај што е тркач не ми текнува името и многу други. RIP легендо. :(
Национална класа се вика филмот кај што е тркач, а главниот лик кој го глуми Гага Николиќ е Брана Флојд. И песната на Дадо Топиќ му додава посебен шмек на филмот.

Цел ден сум избедиран. Омилен глумец ми беше од таа стара гарда на глумци. Израснав прво со „Отпишани“ (ја знам скоро секоја негова реплика пошто ја имам гледано серијата едно 100х пати), па „Балкан Експрес“, гореспоменатиот „Национална класа“, „Последњи круг у Монци“, „Ни на небу ни на земљи“ и многу други. Увек некако се издвајаше од другите. Прав господин, шмекер, а како таков ќе остане и запаметен. Кога доби награда од СД Црвена звезда, како верен навијач, изјави „мени ову награду за верност може само Звезда да додели, нема шансе да је добијем од жене“.
И баш пред некој ден налетав на едно негово постаро интервју и се запрашав што се дешава со него, пошто знам дека имаше здравствени проблеми уште од поодамна и долго време го немаше у јавност. И ете...:(

Урке, нека ти е вечна слава :(

Член од
10 октомври 2011
Мислења
6.163
Поени од реакции
10.129
Национална класа се вика филмот кај што е тркач, а главниот лик кој го глуми Гага Николиќ е Брана Флојд. И песната на Дадо Топиќ му додава посебен шмек на филмот.

Цел ден сум избедиран. Омилен глумец ми беше од таа стара гарда на глумци. Израснав прво со „Отпишани“ (ја знам скоро секоја негова реплика пошто ја имам гледано серијата едно 100х пати), па „Балкан Експрес“, гореспоменатиот „Национална класа“, „Последњи круг у Монци“, „Ни на небу ни на земљи“ и многу други. Увек некако се издвајаше од другите. Прав господин, шмекер, а како таков ќе остане и запаметен. Кога доби награда од СД Црвена звезда, како верен навијач, изјави „мени ову награду за верност може само Звезда да додели, нема шансе да је добијем од жене“.
И баш пред некој ден налетав на едно негово постаро интервју и се запрашав што се дешава со него, пошто знам дека имаше здравствени проблеми уште од поодамна и долго време го немаше у јавност. И ете...:(

Урке, нека ти е вечна слава :(
Да, ги мешам цело време Шеста брзина и Национална класа. :D

Член од
12 март 2009
Мислења
20.233
Поени од реакции
16.379
This friday it was announced that the 71 year old actor, Michael Douglas tongue cancer was back and that the cancer is in terminal state, giving him only 6 months to live.
http://moviepilot.com/posts/3819002

таткому, познатиот актер Кирк Даглас во декември треба да наполни 100 години..

Kajgana Shop

На врв Bottom