Да ги гледаш и тие што не ти се гледани!Гледам листата номинирани низ годините за најдобар филм. Па тука да пишам што ме зачуди, а што треба да слегнам за да ми се разјасни.
1957 - номинирани - 12 Angry Men и Witness of Prosecution. неноминиран - Paths of Glory . Оскар за The Bridge of the River Kwai (не ми е гледан, се сомневам дека е подобар од овие три)
1964 - номиниран Dr. Strangelove or: How I Learned to Stop Worrying and Love the Bomb . Oскар за My Fair Lady (негледан)
1971 - номиниран А Clockwork Orange.Оскар за The French Connection (негледан)
1980 - номинрани Raging Bull и Elephant Man. Oскар за Оrdinary People (негледан)
1990 - номиниран Goodfellas и Godfather III . Oскар за Dances with Wolves (oк филм, ама 0 за Goodfellas)
Ремек дело е филмот. Крајот е еден од најсилните во цела кинематографија по мое.Топла препорака за Bicycle Thieves
Италијански филм од 48ма, одлична режија и глума. 90 минути. Не за џабе котира толку високо.
fixedЗадолжително гледање, Bicycle Thieves
Италијански филм од 48ма, одлична режија и глума. 90 минути. Не за џабе котира толку високо.
Бергман рекол дека овој филм му е омилен, така да мора да се гледа
Слаб е тој ама предходниот Red Dragon е добар. Со Edward Norton и Ralph Fiennes е, го имаш гледано?Добро кој ги излажал Ридли Скот и тој другиот од Red Dragon дека ќе успеат да го достигнат нивото на Silence of the Lambs не ми е јасно.
Не знам кој е полош, дали обидот за копија на Јагнињата или овој на Ридли Скот коа му исече череп на Реј Лиота и овој се гази од смеење.
Да да, за тој зборев. Добар е, не е лош ко Ханибал на Ридли Скот само некако ми се виде ко да е обид за копија на Јагнињата. Поготово во сцените со Докторот доле.Слаб е тој ама предходниот Red Dragon е добар. Со Edward Norton и Ralph Fiennes е, го имаш гледано?
Така де, првиот е најјак, па вториот па третиот.Мене и двата ми беа ок. Сцената пример кога ќе го провисни инспектор или што беше детектив на сред плоштадот, ми е една од појаките од тој жанр.
Кецот е без конкуренција нај нај. Ама и другиве не се за фрлање. Крајот на Ред Драгон, исто ми беше прилично мадафкерски.