Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.736
Поени од реакции
27.727
Имаше некој што го осуди на негледано 13hrs ко лош филм зашто режисер му бил Беј.. :icon_mrgr:
Кој бил тој? Сигурно хејта акции/експлозии.
И ја хејтам ама во таа работа Беј е супер.

Hurin

Pokerface bastard
Член од
3 јуни 2009
Мислења
8.543
Поени од реакции
14.678
Имаше некој што го осуди на негледано 13hrs ко лош филм зашто режисер му бил Беј.. :icon_mrgr:
Jas bev toj, seuste ne mi e izgledan filmot ama i da e super nema da mi se smeni mislejneto za bay i za negoviot humor i character development. I kako dokaz ti gi ostavam trnasformerite(osven kecot) pearl harbour, pain and gain a i drugite filmovi se napumpani proseci

Член од
10 октомври 2011
Мислења
6.164
Поени од реакции
10.129
Трансформери не ми се гледани и не планирам да ги гледам. Целата фама околу нив ми е глупа, автомобили се претвараат у роботи. Ако суперхеројскиве беа за деца, овие се за ембриони - али буквално. :icon_mrgr:
Аrmageddon ми беше океј, а Pearl harbor стварно не знам зашто го хејтате?
Одамна го имам гледано, ама мислам дека ми има оставено добар впечаток? :cautious: Али ај пак ќе збориме ко ќе го прегледам, а имам подолго време желба за тоа.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.813
Поени од реакции
42.447
беј е добар режисер, од толку глупо сценарио како the rock направи спектакл филм а и другите му се такви освен пеарл харбор кој е правен според вистински настан.

Tegla

Interista
Член од
20 февруари 2012
Мислења
5.113
Поени од реакции
9.062
беј е добар режисер, од толку глупо сценарио како the rock направи спектакл филм а и другите му се такви освен пеарл харбор кој е правен според вистински настан.
Да да го заборавив The Rock, добар е и тој.

Член од
10 октомври 2011
Мислења
6.164
Поени од реакции
10.129
The Lobster ми се чини е најчудниот филм што некад го имам гледано, цело време додека го гледав имав како некоја тегоба, и целата таа weirdness на филмот преку гледањето ми влијаеше да паѓам у депресија. Ебате филмот. Почна чудно, продолжи океј, за преку досаден втор саат да заврши безврска. После првиот саат, очигледно е дека снемал идеи, па нафрлал само глупи сцени. А жално е покрај онакви актерски имиња, да немаш добро сценарио. Нема да речам дека замислата му е добра, али кад веч одел лудо, требало да оди до крај, вака само уште еден обид на депресивен, what-the-fuck филм, да се претстави ко уметност. Жалам али не пали кај мене. 5/10

W

wicked_1

Гостин
the fuck

Не ги разгледувајте Трансформерс како психолошки трилер драми... Action, Adventure, Sci-Fi е жанрот, франшизава створи фан база од обична линија на играчки, постави нови стандарди со визуелните ефекти, содржински е со добро напишана сторија која не е монотона и репетитивна (барем во трите дела) + има солиден хумор.

Не викам дека е врв во жанрот, ама далеку од тоа дека е потфрлање на Беј.

Corvus

Latrodectus
Член од
24 јануари 2011
Мислења
4.002
Поени од реакции
15.328
the fuck

Не ги разгледувајте Трансформерс како психолошки трилер драми... Action, Adventure, Sci-Fi е жанрот, франшизава створи фан база од обична линија на играчки, постави нови стандарди со визуелните ефекти, содржински е со добро напишана сторија која не е монотона и репетитивна (барем во трите дела) + има солиден хумор.

Е ова истово јас на тебе кога ти кажувам за MCU :pipi:

Tegla

Interista
Член од
20 февруари 2012
Мислења
5.113
Поени од реакции
9.062
the fuck

Баш хуморот ми е премногу cheesy а главниот лик е тотален спастик. Со кого да се поврзам во филмот, со Shia Labeouf? (n) Не знам мене ми се онака, добра забава за во кино и толку.

Ефекти и експлозии да, врв!

Член од
30 мај 2009
Мислења
10.155
Поени од реакции
23.299
Па тоа е то, да гледаш роботи кај шо се тепаат. Се феноменално, само шо ко ќе почнат не се гледа кој кого го удира и со шо, тој дел е хаотичен. :(

W

wicked_1

Гостин
Е ова истово јас на тебе кога ти кажувам за MCU :pipi:
:duel:

Абе новиве проекти на MCU не донесоа ништо ново и сама знаеш... трилогијата на Беј имаше неверојатно CGI од кое учеа нови режисери, а и тоа беше клучот за Трансформерс да успее како франшиза, ефектите. MCU и адаптациите треба да се нешто повеќе од vfx и паушални приказни.. ама мислам дека ќе се опраат, новите од MCU ептен ветуваат. :smirce:

Баш хуморот ми е премногу cheesy а главниот лик е тотален спастик. Со кого да се поврзам во филмот, со Shia Labeouf? (n) Не знам мене ми се онака, добра забава за во кино и толку.

Ефекти и експлозии да, врв!

И сам напиша.. popcorn cinema e, не е драма на Кјубрик, Полански или Лумет па да се пронаоѓаш у ликови. :tvg:

Tegla

Interista
Член од
20 февруари 2012
Мислења
5.113
Поени од реакции
9.062
:duel:

Абе новиве проекти на MCU не донесоа ништо ново и сама знаеш... трилогијата на Беј имаше неверојатно CGI од кое учеа нови режисери, а и тоа беше клучот за Трансформерс да успее како франшиза, ефектите. MCU и адаптациите треба да се нешто повеќе од vfx и паушални приказни.. ама мислам дека ќе се опраат, новите од MCU ептен ветуваат. :smirce:

И сам напиша.. popcorn cinema e, не е драма на Кјубрик, Полански или Лумет па да се пронаоѓаш у ликови. :tvg:
Да де, јас сум sucker за блокбастери и гледам и што чини и што нечини ама набројувавме добри филмови од Michael Bay а Transformer му се далеку послаби според мене. Инаку за во кино и The Force Awakens, Avangers, The Winter Soldier, Avatar итн. се исто така добра забава но во исто време се и одлични филмови во рамките на жанрот.

Да го земам за пример Guardians of the Galaxy како филм беше cheesefest од плави, зелени и чудни ликови па имаше каде каде подопадливи карактери и одличен хумор. Реков, барем за мене Transformers (општо како франшиза) не може да се пофали со друго освен со визуелни ефекти и монтажа на звук. Во секоја друга категорија ми се слаби, во рамките на жанрот секако.

Kajgana Shop

На врв Bottom