- Член од
- 29 јуни 2014
- Мислења
- 25.808
- Поени од реакции
- 42.442
Иначе трансформери со подобри од авенџери
Да ти кажам право, TFA би го гледал секаде и едвај чекам да го репризирам коа ќе излезе на двд, филмот е доста масивен. Така да, грев е да го стаиме во кош со овие другиве.Да де, јас сум sucker за блокбастери и гледам и што чини и што нечини ама набројувавме добри филмови од Michael Bay а Transformer му се далеку послаби според мене. Инаку за во кино и The Force Awakens, Avangers, The Winter Soldier, Avatar итн. се исто така добра забава но во исто време се и одлични филмови во рамките на жанрот.
Да го земам за пример Guardians of the Galaxy како филм беше cheesefest од плави, зелени и чудни ликови па имаше каде каде подопадливи карактери и одличен хумор. Реков, барем за мене Transformers (општо како франшиза) не може да се пофали со друго освен со визуелни ефекти и монтажа на звук. Во секоја друга категорија ми се слаби, во рамките на жанрот секако.
Ете различни вкусови, мене Avatar ми важи за еден од најдобрите Sci-Fi Fantasy, репер за блокбастер во задните 5-6 години. Full package ми е филмот од приказна, музика, ликови па се до визуелни ефекти и world building. Не ми е досаден и покрај должината а го имам гледано неколку пати. Би рекол дека добро старее и има rewatch value.Да ти кажам право, TFA би го гледал секаде и едвај чекам да го репризирам коа ќе излезе на двд, филмот е доста масивен. Така да, грев е да го стаиме во кош со овие другиве.
Сега ви се изгледа малце outdated сеќавањата за првиот дел на Трансформерс од 2007ма, ама коа излезе беше помасивен и поголем ефект имаше и од GotG. Квалитетот му опадна со вториот мислам, па после со третиот дел заокружи солидна франшиза. 4ката и се ново што тек ќе иде е цедење на сторијата, холивуд...
Аватар и Авенџерите ми беа комплетно губење време, ниво/две испод овие горе.
My Fair Lady таа година од 12 номинации зема 8 Оскари, дека е филмот добар нема дискусија, не знам со кои други филмови бил во конкуренција, ама филмот е класика.Гледам листата номинирани низ годините за најдобар филм. Па тука да пишам што ме зачуди, а што треба да слегнам за да ми се разјасни.
1957 - номинирани - 12 Angry Men и Witness of Prosecution. неноминиран - Paths of Glory . Оскар за The Bridge of the River Kwai (не ми е гледан, се сомневам дека е подобар од овие три)
1964 - номиниран Dr. Strangelove or: How I Learned to Stop Worrying and Love the Bomb . Oскар за My Fair Lady (негледан)
1971 - номиниран А Clockwork Orange.Оскар за The French Connection (негледан)
1980 - номинрани Raging Bull и Elephant Man. Oскар за Оrdinary People (негледан)
1990 - номиниран Goodfellas и Godfather III . Oскар за Dances with Wolves (oк филм, ама 0 за Goodfellas)
1941 - Citizen Kane, според многумина еден од најдобрите, а според некои и најдобар филм на сите времиња (филмски професионалци од цел свет неколкупати во гласање организирано од магазинот Sight and Sound го бираат за најдобар филм на сите времиња. Ако не се лажам, бр.1 филмот и на Роџер Еберт) - номиниран. Оскарот оди кај How Green Was My Valley.Гледам листата номинирани низ годините за најдобар филм. Па тука да пишам што ме зачуди, а што треба да слегнам за да ми се разјасни.
1957 - номинирани - 12 Angry Men и Witness of Prosecution. неноминиран - Paths of Glory . Оскар за The Bridge of the River Kwai (не ми е гледан, се сомневам дека е подобар од овие три)
1964 - номиниран Dr. Strangelove or: How I Learned to Stop Worrying and Love the Bomb . Oскар за My Fair Lady (негледан)
1971 - номиниран А Clockwork Orange.Оскар за The French Connection (негледан)
1980 - номинрани Raging Bull и Elephant Man. Oскар за Оrdinary People (негледан)
1990 - номиниран Goodfellas и Godfather III . Oскар за Dances with Wolves (oк филм, ама 0 за Goodfellas)