Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Член од
10 октомври 2011
Мислења
6.165
Поени од реакции
10.129
Одличен Дедпул со мала замерка за краткото времетраење.
Ми летна времето пред да речеш кекс. :ROFLMAO: 9/10 (y)

G

grande-juve

Гостин
Не зафркавај, главниов лик Мајкл Џордан врска немаше... апла под просек глума.
Ти зафркаваш, мојот глумечки радар за слаба глума никаков сигнал не прими, а многу е осетлив за таа работа... А тој за јака глума фати две точки.

What cloud?! What cloud?! :pos:

Последно уредено од модератор:

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959
Не зафркавај, главниов лик Мајкл Џордан врска немаше... апла под просек глума.
Јас мислев до мене е нешто, никаде по нетов не видов некој да се жали, мене ми беше како машка Кристен Стјуарт во филмов.

Член од
1 февруари 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
4.208
Beasts of No Nation одличен! Приказната одлично ја доловува трансформација на детето низ филмот. Стварно добра нарација. Одлична режија од Фукунага што е патем он и кинематографија во филмов. Сите тие герила ситуации беа одлични. Добар депре филм.

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.631
Поени од реакции
31.841
Го гледам чат пат кроз фудбалов на ТВ филмов на Канал 5, македонски ако може таа да се наречи. Колку е очаен нека сиби мајката :D Две прашања ми се вратат: Дали онаа актерска екипа не знае да глуми во филм филм, или пак екипата за снимање абер нема од снимање филм освен приказни?

Ептен некако провидно, лесно и глупаво изведено......

Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.842
Поени од реакции
36.889
Како е можно Бред Пит да нема Оскар, а сите се тепате за овај очајниов Леондаро?

Лео може вода да му носи на Бред.:P
Бред е една класа подобар актер во секој поглед.
Лео има подобри улоги како тинејџер отколку возрасен актер.

*lost my shit
Има Оскар Бред Пит, ама не во категорија: актер. 12 Years a Slave. ;) Лео нема никаков.

Шегата настрана: едни Алан Рикман, Ричард Гир, Џон Кјузак, Стив Бушеми, Џеф Даниелс, Хју Грант, Изабела Роселини, Мег Рајан, Доналд Сатерленд, Миа Фароу... никогаш не биле ни номинирани. (Па дури и Мерилин Монро - исто :P)

Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.842
Поени од реакции
36.889
Била номинирана кај Кенеди. :kuracc:
Кај него може и го освоила „оскарот“, who knows?

Туку, што убави два филмски дена си имав јас: последните 5 филма - оскаровци (намерно избрани), сите до сега негледани и сите одлични. West Side Story (1961), Driving Miss Daisy (1989), Gladiator (2000), Casablanca (1942) и Annie Hall (1977). И месецов ми се погоди со филмовиве. Веројатно ќе си продолжам со истиот терк и до Оскарите годинава ќе изгледам барем уште десет освојувачи на Оскар за најдобар филм. За сега - скор од 29 од 87 (т.е. 30 од 88 сосе годинешниот, кој и да е :P), или 33%.

Член од
26 јуни 2013
Мислења
3.597
Поени од реакции
14.641
You think when you reach a certain age things will start making sense Then you find out you're just as lost as you were before.suppose that's what damnation is.The pieces of your life never to come together.Just splashed out there.

Kajgana Shop

На врв Bottom