Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Член од
1 февруари 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
4.208
а и тие што планираат да го пуштат, препорачливо да се запознаат(ако не се) барем површно со сторијата за Macbeth, за да имаат ориентација оти е ептен тежок за пратење.
Да, тоа што бев запознаен со Macbeth многу ми помогна. Стварно е екстремно тежок за пратење поради архаичниов англиски. А и тоа што кажа претходно, скоро 3 саати ми траеше филмов бидејќи враќав моменти да ги преслушам :D
И мислам дека филмов не се гледа со друг титл освен англиски, скроз се губи магијата.

Член од
10 октомври 2011
Мислења
6.165
Поени од реакции
10.129
Да, тоа што бев запознаен со Macbeth многу ми помогна. Стварно е екстремно тежок за пратење поради архаичниов англиски. А и тоа што кажа претходно, скоро 3 саати ми траеше филмов бидејќи враќав моменти да ги преслушам :D
И мислам дека филмов не се гледа со друг титл освен англиски, скроз се губи магијата.
евентуално македонски титл од преводот на Макбет на Драги Михајловски. :D

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.396
Поени од реакции
25.219

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.631
Поени од реакции
31.841
Мислев дека разговарате што се подразбира под уметност и кои се намерите на режисерите или арт киното, и таман да реплицирам сфатив дека разговарате за публиката :toe:
Остај, заеби ги муабетите, ми накурчија и мене, иако поминаа 2-3 дена :D

Инаку 50/50 го изгледав денеска. Конечно онака собрав некоја храброст да го гледам. Не мислев дека е хепи ендинг. Како и да е одлично скоцкан.

И да, моментот кога почна песнава. Штета шо ја нема сцената на јутуб.

Член од
29 јануари 2012
Мислења
2.172
Поени од реакции
3.719
Само што го изгледав Spectre meh..... очекував многу ме разочараа ...... али ај нека иде :D

Leo Bonnie

Кад се врате скитнице
Член од
20 декември 2008
Мислења
4.483
Поени од реакции
5.579
Само што го изгледав Spectre meh..... очекував многу ме разочараа ...... али ај нека иде :D
Waltz, Andrew Scott, Fiennes, една од најдобрите актерски екипи на Бонд филм, и јас очекував страшни негативци според нивни претходни улоги ама ете потфрли режисерот премногу.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.817
Поени од реакции
42.453
јаки беа експлозиите, го дигнаа у ваздух цел јужен тек у пм

Член од
29 јануари 2012
Мислења
2.172
Поени од реакции
3.719
Waltz, Andrew Scott, Fiennes, една од најдобрите актерски екипи на Бонд филм, и јас очекував страшни негативци според нивни претходни улоги ама ете потфрли режисерот премногу.
Премногу брзо се издешава и некако ногу исфорсирано ми излгедаше, како да се брзаат ај секако наредниот ќе биде поинтересен ваљда заради нов Џејмс Бонд

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.645
Поени од реакции
34.067
ja obicno gi sakam bond filmovite, ama eden mission impossible da e podobar... tazno e

mnogu los bond

Kajgana Shop

На врв Bottom