Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.125
Поени од реакции
83.735
Луди Макс>Hateful Eight>Martian

Тоа се трите најбољи филмови, али Маршн е политички исправен во контекст на новата студена војна, па ќе ги победи другиве.

Del Boy

You plonker!
Член од
28 септември 2012
Мислења
12.362
Поени од реакции
38.661
Не се напнувајте де , секој си има различни критериуми во кои ужива. :) Можда грешка се изразив за Ди Каприо , се слагам дека го извади максимумот за лично неговата глума , али зборот ми беше било кој друг глумец да беше немаше толкава оценка да има филмот , ниту пак ќе се дигаше толкава прашина за него. Моменталната 8.6 е лудост по сите мерки. Максимум 6 , ништо повеќе.

Џ

Џонтра Волта

Гостин
21 Grams гледај го, многу добар филм е.
21 Grams одамна ми е на тапет, не знам зашто сум го испуштил а заредив едно време филмови со Шон Пен.
@Erich Zann , ќе ги глеам немај гајле, само да дојдат на ред, ќе ме копка иначе. Мора да видам за што режисер станува збор, овдека изгледа бајаги го поштувате.

Иначе што се однесува на членот од погоре кој сака да си наметне статус на `џек` на форумов, значи само одбрана фела смее да пишува на темава, сите со исто мислење и ќе си цутите, еве мене не ми се свиѓа Ревенант и што сеа, не смеам да си кажам мислење зашто не ми се свиѓа? Божем сите овдека имате завршено факултет за драмски уметности, Тарантино у мало сте па не смее човек контра да ви отиде.
Бог да чува.

devilko

♆ wicked one ♆
Член од
28 август 2014
Мислења
1.889
Поени од реакции
6.165
Го изгледав денес Revenant и мене не ми се допадна. Далеку е од лош филм, но не би му дал ништо повеќе од 7.
Покрај тоа што филмот на начинот на кој е сниман е на највисоко можно ниво и движењето на камерата која е некако малку во стилот на Birdman ми се допаѓаше.. И визуелно беше прекрасен, иако снимката не беше HD, јас го гледав на 32" ТВ и беше поприлично задоволителна. Глумата исто така феноменална.. Но тоа за мене како обичен гледач кој нема никаква поврзаност со филмски уметности, иако ми значи, сепак не е пресудно.
Она со што не успеа да ме освои во филмов беше приказната. Мноогу лошо истата беше претставена и не вроди никаква емоција кај мене, ни среќа, тага, воодушевување, омраза, адреналин, мачнина.. НИШТО.. Гледав 2 и кусур саати филм со тап поглед на кој му го предвидив крајот уште пред да почне. Не се поврзав со ниеден лик(главниот де) во филмот, па така бев и тотално рамнодушен.
Поради сето тоа, е само еден надпросечен филм, но ништо повеќе од тоа. Иако не ми се другите оскаровци(освен Мартиан) изгледани за годинава, верувам дека има далеку подобри.

Tegla

Interista
Член од
20 февруари 2012
Мислења
5.113
Поени од реакции
9.062
Јас ги чекам на Bluray овие подобрите филмови ама многу доцна искачаат. Не ми се гледаат на срање слика само за да можам да дискутирам и да бидам во тек за оскарите.

Член од
6 септември 2007
Мислења
8.193
Поени од реакции
8.277

Tegla

Interista
Член од
20 февруари 2012
Мислења
5.113
Поени од реакции
9.062
Ќе чекам од трет да ја реши :D
Пробај де и види дали ти е ОК квалитетот на сликата и звукот.

За драма ај некако може да се проголта од оние Web-DL ама блокбастер или некој филм каде акцентот е ставен на кинематографијата (кадри, бои, пејсажи, атмосфера) јас не би ги гледал на BRrip, DVDSCR, Web-DL и слични формати. Не е само сликата туку и аудиото е битно. Филмовите сакам да ми бидат со DTS звук и стакло слика, затоа што ако не го гледам во кино барем да го доловам колку е можно повеќе тоа искуство (иако е неспоредливо).

Затоа симни скринер и ако тебе ти го прави меракот, не е битно што јас мислам. Субјективно е.

Член од
10 октомври 2011
Мислења
6.163
Поени од реакции
10.129
Да тибам Синедејсо со 300ката за Ирејшнл. Денес блуреј излегла. :D

Член од
5 април 2012
Мислења
8.151
Поени од реакции
8.946
Речиси сите филмови во кои има геј врска мислам дека стартна оцена на имдб им е 8, живи глупости

Kajgana Shop

На врв Bottom