Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Член од
6 септември 2007
Мислења
8.219
Поени од реакции
8.328
Бев го гледав Legend, чак само 2 бевме присутни на филмов, тапа приказна акција слабо и тоа.
И тој преводот минијатурен бојата на титлот некоја си го.но ужас.

Член од
13 април 2008
Мислења
7.592
Поени од реакции
6.959
MCU updates од ЊЈ комик-кон :) ..

1. Gossip: Марвел за дво-делниот ''Аvengers - Infinity War'', имале буџет од 1 милијарда долари :shook: . Ако е точно, анализите велат дека би требало да заработат барем дупло од двата филма, за да не испадне флоп. Give James Cameron a call maybe!?

2. Official : Ентмен ќе има продолжение. Премиера - 06.07.18 и ќе се вика ''Ant-man & Wasp'' :гик:. Со букирањето на тој термин, премиерите на соло филмовите на Black Panther и Captain Marvel се поместени за првиот квартал од 2018-та, односно 2019-та.

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.120
Поени од реакции
37.612
Ако е реприза нема да ти го рачуна, пак ќе ти остане на 99 изглеани :D

175, али малце ми е климава листава, јас за вистинско водење низ филмскиот свет би ја препорачал оваа, нема утка.
На Ио му го објаснував еднаш истово - сите филмови што ми се гледани пред 2003 не ми се обележани како изгледани на Letterboxd, од проста причина што речиси и не се сеќавам на ништо од нив. А Кум мислам дека го гледав многу порано од 2003. Затоа. ;)

Другава ја знам, со неа сум 197/1001. :)

Tegla

Interista
Член од
20 февруари 2012
Мислења
5.118
Поени од реакции
9.068
San Andreas

Јако е како само се воздржуваат да бидат сериозни кога ги изговараат херојските реплики. Ефектите пак се посебна приказна. Најверојатно се семинарски труд на некој од студиото, јебига имал 3ка по физика ама за копјутерс го бива. Зградите паѓаат странично или чекаат сите луѓе да се евакуираат пред да се срушат. Бродот. :pos:

The Rock за Оскар? Многу јасно!

Член од
10 октомври 2011
Мислења
6.187
Поени од реакции
10.204
San Andreas

Јако е како само се воздржуваат да бидат сериозни кога ги изговараат херојските реплики. Ефектите пак се посебна приказна. Најверојатно се семинарски труд на некој од студиото, јебига имал 3ка по физика ама за копјутерс го бива. Зградите паѓаат странично или чекаат сите луѓе да се евакуираат пред да се срушат. Бродот. :pos:

The Rock за Оскар? Многу јасно!
болдираново го помислив при гледањето. :pos:

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.683
Поени од реакции
34.186
Lele se iznasmeav na glupostite u Cooties (2015)

A toj x+y na kraj iskoci dobar, razmrduva emocionalno.. inaku slabo ke go ocenev (y)

Член од
5 април 2012
Мислења
8.152
Поени од реакции
8.946
Се надевам дека ќе успеам да ја прочитам книгата пред да го изгледам The Martian

Член од
10 октомври 2011
Мислења
6.187
Поени од реакции
10.204
Во последниот период, Chappie ме изненади. Убаво, feel-good филмче.
И препорачувам едно француско филмче La French што такоџе ме обори са ногом што би рекле србите со Жан Дужардан во главна улога.

Од друга страна, Heat ми легна лошооо. Многу преценет филм. Добри глумци, добра глума, ама далеку ми е од 8ца, а не пак во 250 најдобри филмови

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.683
Поени од реакции
34.186
Ne pisav kolku me razocara Jurassic.. kecot e seuste nedostizen!

Inaku use dva meseci od godinava.. znam sea ke iskacaat oskarovcite, kvalitetnite... ama koi vi se top5 za sega?

mene bez redosled:

mad max
cobain montage of heck
me, earl and dying girl
ex machina
Inside out

tapa godina nekako sea za sea, sporedeno eve so lani, recimo.

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.405
Поени од реакции
25.269
me, earl and dying girl
Имаш негде напишано зошто ти е во топ филмови овој, а да сум пропуштил? :D

Сериозно ме интересира вака, една мини рецензија, пошо филмот не е во ништо особено оригинален ниту посебен, а не е ни инди филмче, буџетот му е колку одбранбен тандем во Серија А.

Kajgana Shop

На врв Bottom