Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Lenny

Seventh Son of a Seventh Son
Член од
16 февруари 2012
Мислења
335
Поени од реакции
406
Многу убав филм е Inherent Vice.
Ама не најдов ниту еден пост на форумов за него, не знам дали search-от ме зеза, ама нека пише некој што мисли за филмов. Ме извози јако мене. П.Т. Андерсон е генијалец.
Еден од филмовите кој најдобро ја доловил сликата за Лос Анџелес као град во 70-тите и од авион се примеќа дека е на Андерсон филмов,после Магнолија овој ми е омилен само незнам шо така слабо на имдб

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.401
Поени од реакции
25.262
Еден од филмовите кој најдобро ја доловил сликата за Лос Анџелес као град во 70-тите и од авион се примеќа дека е на Андерсон филмов,после Магнолија овој ми е омилен само незнам шо така слабо на имдб
Многу лоши критики трпи на имдб, не знам зошто и затоа се изненадив... Андерсон е според мене најдобриот режисер моментално, нема промашен филм. Во темата Актери и режисери зборуваат за (ја има подолу во подфорумов) вчера постирав добар подкаст со Андерсон, вреди да се одвои време, баш и за филмов зборуваат :)
а Катерин Ватерстон е нешто неверојатно, немам зборови

пм=MGLpM

Stelar
Член од
11 декември 2009
Мислења
1.409
Поени од реакции
3.317
Секогаш викаат дека sequel-от е полош од оригиналот. Ма да мене ме тепа една идеја дека The Terminator (1984) е најслаб од сите делови кои се излезени до сега. Тоа нели ради специјалните ефекти и ред други ствари како глумата во тоа време.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.044
Поени од реакции
42.757
Секогаш викаат дека sequel-от е полош од оригиналот. Ма да мене ме тепа една идеја дека The Terminator (1984) е најслаб од сите делови кои се излезени до сега. Тоа нели ради специјалните ефекти и ред други ствари како глумата во тоа време.
послаб е, највеќе ради ефектите

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.401
Поени од реакции
25.262

Del Boy

You plonker!
Член од
28 септември 2012
Мислења
12.405
Поени од реакции
38.921
The Experiment од 2010 со Forest Whitaker и Adrien Brody во главни улоги , не го пропуштајте. Повеќе од вас сигурно го имаат гледано , али тие што го пропуштиле нека им е задолжително четиво. Страшно добар. :zver:

пм=MGLpM

Stelar
Член од
11 декември 2009
Мислења
1.409
Поени од реакции
3.317
И да се надоврзам, Terminator трилогијата не ми беше гледана одамна, ја изгледав викендов и сфатив уште едно нешто. Првиот и вториот, а и третиот дел си личат како јајце на јајце, само што во вториот дел специјалните ефекти се каде-каде подобри од првиот, актерите се постари и нов актер Џон Конор, додека во третот овој пат женски терминатор, минус Сара Конор заменета со некоја си Катрин Брустер . Приказната иста, само пак ќе речам ефектите после скоро 2 децении се многу подобри, терминаторката овој пат си дојде апгрејтирана со пософистицирано оружје и помоќна .
Останува четвртиот и петтиот дел да ги изгледам и ако и тие се копи пејст, тогаш цело мое детство сум го поминал лажејки се себе си колку се добри Терминатор филмовите.

Последно уредено:
Член од
5 април 2012
Мислења
8.151
Поени од реакции
8.946
Rise of The Machines - 7/10
Се надевам дека 7/10 не е твоја оценка. Дали на 3 филмови меѓу кои и овој му имам дадено кец[DOUBLEPOST=1436191907][/DOUBLEPOST]
Во знак на револт кога го видов ова го изгледав уште еднаш оригиналот.
Нема подобар филм што зел оскар во последно стварно...
Го симнував можеби цела недела во HD од piratebay, мојот омилен филм

Толстој

екс Бомбастичен
Член од
28 септември 2012
Мислења
11.920
Поени од реакции
11.945
Се надевам дека 7/10 не е твоја оценка. Дали на 3 филмови меѓу кои и овој му имам дадено кец[DOUBLEPOST=1436191907][/DOUBLEPOST]Го симнував можеби цела недела во HD од piratebay, мојот омилен филм
мене не ми беше толку лош филмот, иако би сакал после вториот дел да се стави крај на терминатор. Башка третиов не е и од Камерун.

Дим4е

NZT-48, want some?
Член од
24 октомври 2007
Мислења
7.283
Поени од реакции
8.462
Добро бе кога мислат да го испиратираат True story? :D

Член од
10 октомври 2011
Мислења
6.169
Поени од реакции
10.138
На тие што не им се чека (и не им смета корејскиот превод), има добра снимка од Spy.
Spy 2015 1080p HDRip KORSUB x264 AAC2 0-RARBG

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.044
Поени од реакции
42.757
го глеав spy, добар иако до половина е просечен после станува more intense:D

Kajgana Shop

На врв Bottom