Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.683
Поени од реакции
34.186
Се обидувам со сила да се држам на темана Moviespotting ама пак ми е страв да не ми спласне ентузијазмот. Ама редовно ја посетувам, ме интересира дали @wot ќе напише рецензија за The Holy Mountain. Морам вака јавно, таму не можам да цитирам, а многу ме интересира зошто 4ката. :D
Ej, go hejtas be? :D Najgolemoto bogohulie i natripanost so mnogu boi. Dvosmislenost i kuropeckanje, plus breaking the fourth wall.

Whats not to like? :ojeaa:

Pa sledi masakrot! :ojeaa:

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.405
Поени од реакции
25.269
Ej, go hejtas be? :D Najgolemoto bogohulie i natripanost so mnogu boi. Dvosmislenost i kuropeckanje, plus breaking the fourth wall.

Whats not to like? :ojeaa:

Pa sledi masakrot! :ojeaa:
Не, туку напротив, сакав да прашам зошто 4? Комотно може да биде 5 :D

Толстој

екс Бомбастичен
Член од
28 септември 2012
Мислења
11.920
Поени од реакции
11.945
uploadfromtaptalk1424457784394.jpg

Мора да се погледне уште еднаш пред оскари.

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.683
Поени од реакции
34.186
Не, туку напротив, сакав да прашам зошто 4? Комотно може да биде 5 :D
Hahah, bas toa i ke pisav koga go vidov postot (koa mislev go hejtas).. ne samo deka stojam zad 4kata tuku mozebi e i 5ka. :D
Ne znam, deka pred toa go gledav toj the devils i nekako so poseriozna nota bese.. i za nijansa poveke vpecatok mi ostavi, pa rezultirase kaj ovoj so 4ka.

@grande-juve Sunset Boulevard ne mi se dopadna mnogu, ama ovoj Night of the Hunter.. :cuc:
Koa veke se spomnaa noir ponazad..

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.405
Поени од реакции
25.269
Hahah, bas toa i ke pisav koga go vidov postot (koa mislev go hejtas).. ne samo deka stojam zad 4kata tuku mozebi e i 5ka. :D
Ne znam, deka pred toa go gledav toj the devils i nekako so poseriozna nota bese.. i za nijansa poveke vpecatok mi ostavi, pa rezultirase kaj ovoj so 4ka.
Го немам гледано The devils, баш ќе го спуштам да видам што е фрката. The holy mountain е брутален, или е 1 или е 10, не знам дали постои нешто измеѓу :) Визуелно мислам дека е пред своето време филмот.

Инаку кај што спомна Noir, мислам дека немаме таква тема, да не сака @grande-juve да склопи некоја тема така, да продискутираме и по некој предлог? :)

W

wicked_1

Гостин
Јас на вакви филмови како тие на Јодоровски кои се за крајно селективна публика никогаш не би дал 10тка(5), дури и да го разглабам до детаљ и му ги фатам сите намери и идеи на режисерот.
Сепак не презентираат објективни вистини, да презентираат вакво нешто да, така би биле легитимни за било кој случаен гледач кој и површно би ги валидизирал без да навлезе длабоко у приказната и видувањата на режисерот

AniMagus

ペルソナ
Член од
20 октомври 2012
Мислења
1.161
Поени од реакции
4.293
Добро, титл за Big Eyes зошто уште нема? Дури ни англиски не објавиле...
Некој ако најде (preferably српски/хрватски, па макар и б'лгарски), одма нека пинга.
На мајка ми сакам да и го пуштам, да го изгледа. :D

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.683
Поени од реакции
34.186
Добро, титл за Big Eyes зошто уште нема? Дури ни англиски не објавиле...
Некој ако најде (preferably српски/хрватски, па макар и б'лгарски), одма нека пинга.
На мајка ми сакам да и го пуштам, да го изгледа. :D
Nema. I jas ke ja gledav ovaa verzija: Big.Eyes.2014.720p.WEB-DL.x264.AAC-brucelee
Grande vika taka da sum go gleal, eve i ti taka si go, ama ja mnogu ropkam so cips.. ne mozam. :D

Izgleda ke izleze prevod koga ke izlezat i drugite verzii.

Сепак не презентираат објективни вистини
Ova ne postoi. :D

W

wicked_1

Гостин
Зашо бе? Пример пороците на секојдневниот човек, карактеристики на секојдневие, позитиви и негативи на човечки односи, овие муабети Кјубрик, Инариту, Аронофски, Лумет и слични се искинаа да ги пренесат на на филмско платно. Би го ставил и Куросава ама малце дели од нив и е делумно поекспериментален (највеќе ради Нох театарските техники)
Ниту еден од нив не вметнува свои авангардни ставови филозофии \'' , единствено ги обработуваат секојдневните човекови проблеми, мани и судири. Никој од нив нема експериментален филм, златна средина се, обожавани а ако не ова - респектирани од секоја публика. :v

G

grande-juve

Гостин
Инаку кај што спомна Noir, мислам дека немаме таква тема, да не сака @grande-juve да склопи некоја тема така, да продискутираме и по некој предлог? :)
Нема проблем, може утре/прекутре, првпат вистински да отворам една тема :D

Член од
1 февруари 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
4.208
Зашо бе? Пример пороците на секојдневниот човек, карактеристики на секојдневие, позитиви и негативи на човечки односи, овие муабети Кјубрик, Инариту, Аронофски, Лумет и слични се искинаа да ги пренесат на на филмско платно. Би го ставил и Куросава ама малце дели од нив и е делумно поекспериментален (највеќе ради Нох театарските техники)
Ниту еден од нив не вметнува свои авангардни ставови филозофии \'' , единствено ги обработуваат секојдневните човекови проблеми, мани и судири. Никој од нив нема експериментален филм, златна средина се, обожавани а ако не ова - респектирани од секоја публика. :v
Се сложувам скроз, само што нема ништо лошо и во некоја јака авангардна филозофија од режисерот :D

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.635
Поени од реакции
31.850
Не ми го чепкајте чилеанецот оти че ве :uzi:

Она шо го напрај братот и го остави како нешто реализирано, и пркоси на секоја здраворазумска логика (пошто доста количини на дрога се користени за истите, се кладам да се скоцкат ко финален продукт). Башка за мене за да почитувам еден режисер, пред се гледам да си има некој својствен трејдмарк за себе, да е препознатлив по нешто, да смисли топла вода во филмската уметност. Кај Јодоров, то е задоволено и тука веќе го оправдува моето главно барање. Да пуштиш филм и да речиш, еј ова е негово дело, или во некој рандом филм да пронајдиш некој сличен елемент, каде си сигурен дека режисерот дрпнал креативност и инспирација од веќе постоечко.

Е сега шо не се придржува до приземнам, опиплива логика е друга тема на муабет, али мене искрено многу многу не ми менува :) Се додека делото е крајно специфично, оригинално, авангардно (во негов случај) и му пркоси на времето, и е тешко истото да се направи пошто бара специјални квалитети, ќе го вреднувам. Зато почесто ја хејтам холивудскава кинематографија која со веќе купени финти, ни го труја мозокот со разно разни бљувотини во кое гледаме се помалку и помалку оригиналност.

Го разбирам wicked шо сака да кажи, само шо поинаку го гледам јас истото.

И дај гледајте го Even Dwarfs started small од Herzog :P

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.120
Поени од реакции
37.612
Овие двајца се новите Џони Деп и Хелена Бонам Картер...
...but less eccentric.[DOUBLEPOST=1424466565][/DOUBLEPOST]American Sniper - нема да коментирам многу, зошто за разлика од Selma барем успеа да го задржи моето внимание без око да ми трепне, што значи - може не е којзнае што, ама за Selma е masterpiece.

Но (мора да има едно големо НО), why, oh why мораа толку очигледно да употребат кукли како реквизити наместо бебиња? Огромни facepalm-ови попи моето чело на тие две-три сцени. Уште пече.

Последно уредено:
H

HoT IcE

Гостин
Дур си чекам снимка да го репризирам Интерстелар, го изгледав денес Контакт за првпат, и стварно не знам шо кур барам у темава, и како може да се нарекувам филмоман а немам гледавно ваква класика. Предобар филм!

Kajgana Shop

На врв Bottom