Не ми го чепкајте чилеанецот оти че ве
Она шо го напрај братот и го остави како нешто реализирано, и пркоси на секоја здраворазумска логика (пошто доста количини на дрога се користени за истите, се кладам да се скоцкат ко финален продукт). Башка за мене за да почитувам еден режисер, пред се гледам да си има некој својствен трејдмарк за себе, да е препознатлив по нешто, да смисли топла вода во филмската уметност. Кај Јодоров, то е задоволено и тука веќе го оправдува моето главно барање. Да пуштиш филм и да речиш, еј ова е негово дело, или во некој рандом филм да пронајдиш некој сличен елемент, каде си сигурен дека режисерот дрпнал креативност и инспирација од веќе постоечко.
Е сега шо не се придржува до приземнам, опиплива логика е друга тема на муабет, али мене искрено многу многу не ми менува
![Насмевка :) :)](/styles/default/xenforo/smilies/smile.png)
Се додека делото е крајно специфично, оригинално, авангардно (во негов случај) и му пркоси на времето, и е тешко истото да се направи пошто бара специјални квалитети, ќе го вреднувам. Зато почесто ја хејтам холивудскава кинематографија која со веќе купени финти, ни го труја мозокот со разно разни бљувотини во кое гледаме се помалку и помалку оригиналност.
Го разбирам wicked шо сака да кажи, само шо поинаку го гледам јас истото.
И дај гледајте го Even Dwarfs started small од Herzog
![Јазиче :P :P](/styles/default/xenforo/smilies/tongue.png)