Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.170
Поени од реакции
46.339

Толстој

екс Бомбастичен
Член од
28 септември 2012
Мислења
11.920
Поени од реакции
11.945
Го излгедав и Birdman, во глобала добро филмче, но уште од самиот почеток имаше нешто што ми фали во филмот, неможам да утврдам што но некако не ме влечеше, инаку се друго беше одлично, особено камерата :cuc: едно големо браво, такоџе браво и за саундтракот :cuc:. Е сеа, фаворит за оскари ми останува Whiplash, а ако сакате ѕирнете го и филмот од режисерот на Birdman, Babel кој мене ми беше далеку посериозен, но не и подобар филм од Бирдман.

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.635
Поени од реакции
31.850
Го излгедав и Birdman, во глобала добро филмче, но уште од самиот почеток имаше нешто што ми фали во филмот, неможам да утврдам што но некако не ме влечеше, инаку се друго беше одлично, особено камерата :cuc: едно големо браво, такоџе браво и за саундтракот :cuc:. Е сеа, фаворит за оскари ми останува Whiplash, а ако сакате ѕирнете го и филмот од режисерот на Birdman, Babel кој мене ми беше далеку посериозен, но не и подобар филм од Бирдман.
Mене бабел најслаб ми беше од трилогијата негова, ако можи да ја речиме така.
Прв Amores Perros, втор Biutiful и трет Бабел.

W

wicked_1

Гостин
И Amores Perros и Biutiful се тука негде со Birdman, мене Biutiful сеуште ми е #1 од неговите, Бардем > Китон секој ден

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.681
Поени од реакции
34.172
Are you, are you
Coming to the tree?
They strung up a man
They say who murdered three.
Strange things did happen here
No stranger would it be
If we met at midnight
In the hanging tree.

3/5

Tegla

Interista
Член од
20 февруари 2012
Мислења
5.118
Поени од реакции
9.068
Пуштете некоја критика за Селма... Овој најмалце ме влече за гледање од оскаровскиве.
Немора секој филм номиниран да се гледа. Ѕирни трејлер ако ти фаќа око симнувај.

Јас одлучив да не се ѓнавам со Selma пошто ми изгледа како Lincoln од пред некоја година, т.е. borefest филм во кој целиот акцент е ставен на перформансот а филмот е meh.

AceCaleb

Деспот на Адот
Член од
31 декември 2007
Мислења
5.911
Поени од реакции
11.265
Немора секој филм номиниран да се гледа. Ѕирни трејлер ако ти фаќа око симнувај.

Јас одлучив да не се ѓнавам со Selma пошто ми изгледа како Lincoln од пред некоја година, т.е. borefest филм во кој целиот акцент е ставен на перформансот а филмот е meh.
Па да, чисто сакав да имам фаворит објективно. Трејлери избегавам, колку и да сум љубопитен :)

Tegla

Interista
Член од
20 февруари 2012
Мислења
5.118
Поени од реакции
9.068
Најнова ствар. Избрана е женската главна улога во Дедпул Прегледај го приврзокот 114734
Homeland star?!

Куртизаната од Firefly, добра е добра.[DOUBLEPOST=1424366274][/DOUBLEPOST]
Па да, чисто сакав да имам фаворит објективно. Трејлери избегавам, колку и да сум љубопитен :)
И јас гледам да поминам што е можно повеќе филмови од номинираните за да ми биде интересно вечерта на оскарите. Ама пак по секоја цена да гледам нешто што на прв поглед вришти на досадна драма no thanks.

Не планирам да го гледам ни Foxcatcher а American Sniper може под услов да излезе Bluray до тогаш. Другите гледани ми се и во главно има солидни филмови годинава она јаки 7ци и 8ци ама НИШТО не ми е stand out.

Forza Interstellar

Последно уредено:
Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.105
Поени од реакции
37.567
За Татум дискутираат бе... :facepalm:

#ќесиумрам #неможампојќе
Татум #наневидено е еден од претендентите за Оскар за главна улога во 2016 за Magic Mike XXL. #тисеверуе?[DOUBLEPOST=1424366807][/DOUBLEPOST]Мене па Biutiful ми беше екстремно досаден, пишав еднаш тука - бев хајпнат изгледа. Babel е закон, а Amores Perros не сум го гледал.

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.635
Поени од реакции
31.850
The Devil го изгледав, ито на два пати, по половина.

Филмов иди ко мешавина на стилови од Бергман, Тарковски и Херцог. Имаше прилично ретардирани и одлепени моменти, кај шо остануваш онака со размислување Wtf чоече (до режисерот овие зборови). Како и да е несекојдневно филмско патување. Да се фасцинирав крајно ко на некој од погорниве не се фасцинирав, но ми задоволи некоја внатрешна потреба да наидам не нешто вакво одлепено, нешто кое одамна ми фалеше во некој од филмовите кои ги изгледав.

Член од
5 април 2012
Мислења
8.151
Поени од реакции
8.946
И Amores Perros и Biutiful се тука негде со Birdman, мене Biutiful сеуште ми е #1 од неговите, Бардем > Китон секој ден
Не ни знаев дека тој е режисерот на Birdman, не знам како сте го испуштиле од оваа листа според мене неговиот најдобар филм 21 Grams

Kajgana Shop

На врв Bottom