Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Expecto Patronum

Citizen Erased
Член од
13 јули 2011
Мислења
1.331
Поени од реакции
3.281
Кои страни ги користите за пребарување на филмови, освен ИМДБ и Rotten Tomatoes, некои добри страни каде што филмовите се категоризирани по жанр и година и се некако рангирани ?
Letterboxd.com

• Ми се допаѓа
Reactions: wot

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.666
Поени од реакции
59.759
Почина Васил Шишков, на 44 години :(

R.I.P.

Васил Шишков најверојатно починал од срцев удар, дознава Press24 од неофицијални извори. Срцето на легендарниот македонски актер не издржало. Според информации кои ги добивме од негови пријатели тој починал денеска околу 18 часот.
Актерската заедница во земјава е во шок. Сите со голема тага и неверување ја примија веста дека Шишков веќе не е меѓу живите.

Шишков (44) беше син на познатиот македонски актер и легенда Ристо Шишков.

Тој глумеше ролји во серијалот Македонски народни приказни, и во филмовите „Џипси меџик“, „Бог да ги убие шпионите“, „Македонија може“ „Бумбари“ и други.

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.744
Поени од реакции
27.744
Освен grande juve, немаше уште некој пред 15-20 страни ставено своја имдб листа?
Никако не можам да најдам, нека се пријави виновникот ве молам.
Иако постои шанса да сум ја смешал со летербокс или друга листа од имдб, ама се мислам имаше уште некој со своја имдб листа.

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.697
Поени од реакции
34.224
Освен grande juve, немаше уште некој пред 15-20 страни ставено своја имдб листа?
Никако не можам да најдам, нека се пријави виновникот ве молам.
Иако постои шанса да сум ја смешал со летербокс или друга листа од имдб, ама се мислам имаше уште некој со своја имдб листа.
според имдб јас до сеа сум изглеал 1148 филма а сигурно има уште некои кои што сум ги глеал на тв а не ги памтам. Инаку годинава сум чекор до 300 да комплетирам ама тешко дека точно таа бројка ќе ја задржам за мене успех беше и тоа сето што го изгледав :)

Еве јавна ми е листата
:чда:

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.189
Поени од реакции
37.807
Еве моја листа на летербокс, првата страна е за обичните смртници а втората за wot.

Ќе апдејтирам лека полека, ставив тоа што ми текна во моментот.
Multiplicity со 5 ѕвездички? Io бе...

Не кажувам колку од филмовите во листата на Io сум изгледал. Срамота е, ќе ме исфрлите од подфорумов. :sramezliv:

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.666
Поени од реакции
59.759
Не знам ништо за ѕвездички, само ги прикачив филмовите на кои ми текна. Уште немам разгледано да видам што има по тој сајт, ништо не ми е јасно.[DOUBLEPOST=1419251094][/DOUBLEPOST]Иначе тоа ми е листа на омилени филмови, без разлика на квалитетот. Ќе ја проширам со уште едно 200 филмови, или ќе направам помали листи.

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.189
Поени од реакции
37.807
Не знам ништо за ѕвездички, само ги прикачив филмовите на кои ми текна. Уште немам разгледано да видам што има по тој сајт, ништо не ми е јасно.
Аааа, не - моја грешка, sorry. Само еден филм имаш рангирано: The Godfather - тој има 5 ѕвездички.

Според досегашниот прогрес, имаш 4 пати повеќе следачи од изгледани филмови во животот. :bravobe:

W

wicked_1

Гостин
Redirected , режисеров пробува да го копира Гај Ричи :coffee: тапа некако.
8.4 рејтинг :facepalm:, цела Литванска нација масовно на гласање

Член од
5 април 2012
Мислења
8.152
Поени од реакции
8.946
Redirected , режисеров пробува да го копира Гај Ричи :coffee: тапа некако.
8.4 рејтинг :facepalm:, цела Литванска нација масовно на гласање
Ептен чудно ми беше на мене филм со таков постер да има толку добар рејтинг

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.666
Поени од реакции
59.759
Што се чудите, и Трето Полувреме едно време се одржуваше над 9 ене го уште е над 8.

Kajgana Shop

На врв Bottom