Дефинитивно ова Мурињо го изведе мајсторски. Играчите на Лион немаа многу простор и не направија ништо во нападот, додека ние со дисциплинирана игра одлично се браневме од контри и други срања, кои нам ни се случуваа низ сите овие години.
Што се однесува до нашиот тим, сите задоволија. Сите играчи одиграа одлично, почнувајќи од Касиљас до Адебајор. Немам замерки. Ме радува како изгледавме на теренот. Без страв, дисциплинирано, организирано, секогаш знаевме што сакаме. Почнуваме навистина да личиме на оној стар Реал, на еден силен, конкурентен, европски тим.
Еве некое мое видување за играчите:
Касиљас - Без работа вечерва, едино во првото полувреме имаше одлична интервенција кога шутираше Делгадо. Имаше огромна поддршка од одбранбените играчи.
Рамос - Наш најдобар дефанзивец вечерва. Секоја чест и за Карваљо, но Рамос одигра маестрално. Секогаш да затвори, да ја исфрли топката, да покрие на крило, а и во напад беше одличен.
Пепе - Би можел да го намали бројот на глупите фаули и ударања на играчите. Тоа не е во манирот на некој професионалци, а поготово играч на тим како Реал Мадрид. Иначе добар, одличен.
Карваљо - Одигра перфектен натпревар. Едноставно треба да му се восхитуваме него. Големо засилување.
Марсело - Со оглед дека сите играчи одиграа одличен натпревар, тешко ми е да одлучам кој беше најдобар, но кога би бирал би го одбрал Марсело. Во одбрана одигра фантастично, дисциплинирано, немам зборови. А во напад.. Се се виде со оној гол. Уште па и запиша асистенција за Бензема. Браво !
Чаби - Тоа што важи за Карваљо назад, важи за Чаби во средниот ред. Нашиот диригент оваа вечер покажа дека е еден од најдобрите играчи во тимот, без грешка си ги вршеше работите, и напред и назад.
Кедира - Го одработи својот дел од работата, и тоа многу успешно.
Роналдо - Да беше 100% фит, разликата ќе беше огромна. И вака многу допринесе за тимот, неколку пати беше близу до постигнување гол, а и одлично му асистираше на Марсело при првиот гол.
Озил - Сјаен. Асистираше за третиот гол, кога одлично го проигра Ди Мариа. Учествуваше скоро во сите акции, а често беше и иницијатор на истите. Ми се допаѓа и пожртвуваноста која ја покажа.
Ди Мариа - Во второто полувреме не се забележуваше многу, мада одигра коректно. Кога Лион се отвори и тој стана подобар. Сјаен гол за потполно славје.
Бензема - Одличен и тој. Освен што даде гол, се избори за можеби десетина топки, често се враќање назад да му помогне на тимот, а и чести беа контранападите после топките за кои се избори.
Адебајор - Не играше многу, не е лош, мада не ми се допаѓа тоа што стално висеше во офсајд.
Гранеро - Многу благодарен играч. Одигра солидно со оглед на минутажата.
Лас - Добар и тој, иако кратко играше. Целта на овие тројца беше да го приведат натпреварот само мирно кон крајот, и тоа добро го направија.
btw, Лорис во цела кариера има примено три гола меѓу нозе, сите три од Реал.
Уживајте мои мадридисти, заслуживте, сите долго го чекавме овој ден, оваа вечер, конечно ќе го гледам Реал во Лига на шампиони после Март. ХАЛА МАДРИД !