Фан клуб: Милан

Саше?

• Вкупно гласачи
    26
  • Гласањето е завршено на .
P

PewDiePie

Гостин
прво научи го како се вика па после јади говна
амброзини му е името на капитенот на милан!
еден од најпотценетите играчи во светот
Па научи го де,еве ти помош од мене Амброзини сигурно не му е името.......пробај нешто на М.

^Capo^

Креативец во движење:)
Член од
18 февруари 2006
Мислења
2.752
Поени од реакции
285
Пирло, Одо, Јанкуловски, Бонера овие четворица ми се најсигурни за шут карта.

Stallion

Папион __ •°
Член од
13 септември 2010
Мислења
1.149
Поени од реакции
908
Кај сте бе екипо, ја бев у Грчка неколку дена на одмор, искључен од светот бев, без интернет !

Има нешо ново, нешо договорено ме мрзи да читам за цела недела шо се дешава !

Иначе дресовиве се парче, се заљубив и шом излезат у продажба си зеам еден !
Шо си барал Грчка бе ?

Ма да не си бил ти во акцијава со "фоките" некако наеднаш те снема сумлив си :pos:

Шала на страна додека те немаше ги договоривме Гансо, Мексес и Таиво. Робен ни го лапнаа комшивкиве, а се зборува за можна замена Пато - Балотели + Јаја Туре :icon_lol:

Кико Д.

ULTRAS - way of life
Член од
26 јануари 2010
Мислења
11.435
Поени од реакции
9.676
"One thing is for sure, we will have to reduce our squad because 31 players are too much. They will have to become 25 or 26." - Adriano Galliani

правете пресметки сега кои би биле тие 5-6 души што ќе си одат (башка нови ако доаѓаат и повеќе од 6 ќе треба да си одат) :). Еден е засега сигурен, Јанкуловски. Како и да е, мене не би ми пречело доколку си заминат Амброзини и Пирло затоа што така Меркел и Страсер би добивале повеќе шанси. Но и да останат тие двајца не верувам дека Милан би бил во зијан, па макар и на клупа да седат.
Според мене еве кои ќе си одат : Одо, Бонера, гркот, Јанко, Сидорф, Амрозини и Пирло. Можи и Антекурала да го манат по уши да си ги собери куферите.

Член од
24 февруари 2010
Мислења
599
Поени од реакции
407
Абе се убаво тие муабети легенди на клубот се и направиле многу за Милан. Супер е тоа ама џабе ни е кога тоа не го прават сега или пак ќе го направат во иднина. Дечките го имаат освоено секој можен трофеј со Милан. Навистина верувате дека овие ја имаат истата мотивација и желба да играат како што играле пред 5 години? Ако одлучат да останат треба да се навикнат да бидат 2-3 опција во тимот. Да се тука кога некој ќе биде повреден или суспендиран. Галијани рекол даке моментално во тимот имаме 31 играч а намерата е за следната сезона таа бројка да биде 25-26. Не знам вие што подразбирате под реконструкција на тим. Ако им се продолжат договорите на Пирло, Сидорф, Амброзини нема да има никакво унапредување на тимот. Само ќе фаќаат место на некој млад кој има желба да се натпреварува и да освојува трофеи. Секој циклус завршува некогаш. А циклусот на овие тројца и многу други во тимот заврши во 2007-2008. Ако сакаме нови успеси потребна е константна надградба на тимов а ветераниве не се баш некоја надградба

Cuore Rossonero

Rσššσηєјаσ e ιℓ мισ cυσјає
Член од
18 април 2009
Мислења
2.344
Поени од реакции
345
Амелија,АНТОНИНИ,Бонера,Јанко... па и Амбросини може да се стаи у таа листа на путници,ако сакаат ЛШ догодина нема место за него. ништо чудно и тој Бомел да го пуштат мада беше добар..

Глеав слики од новиве дресови и глеам Антонини се сликал со нив :jaj: дај боже да му кажале догодина нема да го носи тој дрес па може само да се слика. . :)

Член од
24 февруари 2010
Мислења
599
Поени од реакции
407
Голмани-Абиати, Маркети, Рома
Одбрана-Неста, Силва, Мексес, Абате, Замброта, Јепес, Таиво, Сократис, Антонини
Средина-Гатузо, Фламини, Емануелсон, Ван Бомел, Страсер, Боатенг, Гансо
Напад-Ибрахимовиќ, Пато, Робињо, Касано, Инзаги

Ако се оди до бројка од 25-26 играчи овие 24 90% ке бидат во тимот за наредна сезона. Сега останатите 2 би требало да се некои нови засилувања или пак да се остават Пирло, Сидорф и Амброзини

Член од
29 април 2010
Мислења
1.123
Поени од реакции
170
Абе се убаво тие муабети легенди на клубот се и направиле многу за Милан. Супер е тоа ама џабе ни е кога тоа не го прават сега или пак ќе го направат во иднина. Дечките го имаат освоено секој можен трофеј со Милан. Навистина верувате дека овие ја имаат истата мотивација и желба да играат како што играле пред 5 години? Ако одлучат да останат треба да се навикнат да бидат 2-3 опција во тимот. Да се тука кога некој ќе биде повреден или суспендиран. Галијани рекол даке моментално во тимот имаме 31 играч а намерата е за следната сезона таа бројка да биде 25-26. Не знам вие што подразбирате под реконструкција на тим. Ако им се продолжат договорите на Пирло, Сидорф, Амброзини нема да има никакво унапредување на тимот. Само ќе фаќаат место на некој млад кој има желба да се натпреварува и да освојува трофеи. Секој циклус завршува некогаш. А циклусот на овие тројца и многу други во тимот заврши во 2007-2008. Ако сакаме нови успеси потребна е константна надградба на тимов а ветераниве не се баш некоја надградба
Конечно некој со прогресивни мисли,како тргнала работава и Малдини и барези ке бараат да се вратат...

Член од
30 јануари 2008
Мислења
13.908
Поени од реакции
23.321
Шо си барал Грчка бе ?

Ма да не си бил ти во акцијава со "фоките" некако наеднаш те снема сумлив си :pos:

Шала на страна додека те немаше ги договоривме Гансо, Мексес и Таиво. Робен ни го лапнаа комшивкиве, а се зборува за можна замена Пато - Балотели + Јаја Туре :icon_lol:

Спринг Брејк !

Нека го земат Робен, он е јак само на Пес, у живо е игра 15 утакмице по сезона, 30 мил за него не ми е добра зделка !

Ф

Фил Ајви

Гостин
го бркате Пирло од тимот како вие да му давате плата, нека си размисли човекот што како мене нема да ми пречи уште сезона-две тоа не значи дека ќе игра во прв тим, ќе има ситуации кога ќе е корисен

него треба да се спасиме од другиве што се набројани а тука не верувам дека спаѓа Антонини, не е многу стар, има доста утакмици од прв тим во него, ќе му биде замена на Таиво т.е. може да се најде начин да се подвали на некоја екипа од долниот дел на табелата па да им ебе матер нив малце ние доста го трпиме, гркот најверојатно назад во Џенова тука малку непријатно ќе биде Неста или Мексес на клупа но во целина што се однесува до одбраната ќе се склопат сите коцки и ќе биде уште подобра

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.800
Поени од реакции
49.858
Со евентуално доаѓање на Гансо, Сидорф е најзагрозен за одење, ама дека е Сидорф и дека страшно добро влијае на колективот, а и не покажува некоја одбивност на клупа(сезонава си преседе бајаги време) сигурен сум дека ќе остане.
Амброзини и Гатузо мислам дека мора да останат поготово што нивна алтернатива е Фламини кој е неук, а на пазар таквите ко нив ем коштаат ем се ретки.

Доаѓаме до кризниот играч. т.е Пирло. Играше што играше додека не се повреди, мене ме импресионираше во тој период, се прилагоди и на нова поставеност на теренот кога играше добри 20 метра понапред.
Он за разлика од Гатузо/Сидорф/ Амброзини е помлад и нема да се помири со клупа лесно како нив, 31 година за таков играч ништо не е.
Единствена алтернатива со слични квалитети на него во моментов се Фабрегас/Сахин/Чави, ниеден од овие ние не може да купиме, Сахин е пред Реал, Фабрегас кошта многу а Чави го ставив чисто онака.
Жал ми е ама мислам дека ќе лета на своја воља некаде зошто без минтажа на година на Европско првенство е проблем.

За Антонини/Фламини/Бонера не се секирајте, они на своја воља никад нема да си отидат, каква год понуда да добијат пак ќе си седат, си знаат они кај е фино остајте вие тоа.

пс. уште една мајсторија од еден мајстор...

сакам да го видам на Сан Сиро да прослав со сите. Можда сезонава не ја играше ама за оноа лани мислам дека заслужува доживотна пензија да му се исплаќа, он да не беше ќе си газевме со Јуве у Уефа :D

Stallion

Папион __ •°
Член од
13 септември 2010
Мислења
1.149
Поени од реакции
908
Убава ти е замислата за иднина со просек на играчи од 25-6 години, само што Милан досега никогаш немал таква политика, секогаш се одело на сигурна карта- искуството. Затоа и сега го земаме Мексес, а не некој 20 годишен талент, како што би направил Арсенал или некој сличен тим со таква политика. Затоа и го земаа Ван Бомел, а не некој друг. Процесот на реконструкција што го кажуваш не се прави во една сезона. Почната е реконструкцијата уште оваа сезона со засилувањата кои ги доведовме, цела една постава беше донесена. Нормално е дека треба да има отпуштања на некои играчи да се направи баланс на тимот но одлуката да падне на играчи од кои тимот сеуште зависи и да им се даде шанса на Меркел и Страсер да пополнат место за мене е погрешна.

Ако им се продолжат договорите на Пирло, Сидорф, Амброзини нема да има никакво унапредување на тимот. Само ќе фаќаат место на некој млад кој има желба да се натпреварува и да освојува трофеи.
За во ваква средина
Голмани-Абиати, Маркети, Рома
Одбрана-Неста, Силва, Мексес, Абате, Замброта, Јепес, Таиво, Сократис, Антонини
Средина-Гатузо, Фламини, Емануелсон, Ван Бомел, Страсер, Боатенг, Гансо
Напад-Ибрахимовиќ, Пато, Робињо, Касано, Инзаги
не се согласувам. Не ми се свиѓа оваа средина, со само еден креативец Гансо, кој прашање е дали ќе дојде, и само еден играч на позицијата организатор каде што е само Ван Бомел кој со неговите 34 години прашање е како ќе изигра следната сезона, а таа најважната позиција од средината. Гатузо, Фламини и Страсер не се компетентни за тоа место, а и тројцата се ист тип играчи. Тука фалат Амброзини и секако Пирло. Ако не се доведе некој играч тука не е на арно, а и како што кажува Пејо, (Курајбер де), нема некој избор, би го додал и Инлер во листата (желбата на Гоки Миланело :)) и Поли (има и уште некои други со сличен профил) со што би се вклопиле во таа замисла од 25 до 26 години просек, мада што не се знае како ќе се развијат понатака. Едно е сигурно, добри се за на менаџер како и самата замисла за правење тим за иднина. Трофеи не се освојуваат со "деца", а најмалку Лигата на Шампионите (на која "би требало" да атакуваме следната сезона според изјавите на Галијани и Алегри) типичен пример за тоа е "младиот" тим на Арсенал и "стариот" тим на Интер лани, да не се навраќам назад на нашиот од 2007ма..

Член од
30 јануари 2008
Мислења
13.908
Поени од реакции
23.321
Има уште такви што го сакаат КА назад у екипа (Ка дека е више пола играч, уште малу само К ќе биде) :pos:

Член од
29 април 2010
Мислења
1.123
Поени од реакции
170
Има уште такви што го сакаат КА назад у екипа (Ка дека е више пола играч, уште малу само К ќе биде) :pos:
К како машки полов орган,да ти ебам мизеријата од Кака 100 Пати поарно Робинјо и Боаенг него тој.

^Capo^

Креативец во движење:)
Член од
18 февруари 2006
Мислења
2.752
Поени од реакции
285
^ Во споредба со крпењето за таа позиција што го видовме сезонава со две раце би го донел на Сан Сиро КА.

Да се надоврзам на муабетот за засилувања одбраната со Мексес и Таиво би ја скоцкале тип топ чат пат ке улетува и некој од младинциве и таму сме одлично склопени.

Е сеа средината е малце проблем таму имаме вишак на старци и се соочуваме да станеме Манчестер Јунајтед до средина просек од 34 и кусур години а тие што се помлади да бидат класа љупење компир.

Пирло мора да си оди веќе 2 години не покажува ништо (добро освен голот со Реал и со Парма) ама тоа е премалку за тоа што се бара од него, башка он е класичен лигаватор на топката со прв пас одма да му ја врати на Неста или да пушти лубеница напред. А и платата што ја добива би можело многу подобро да се искористи.

Сидорф би го оставил уште една сезона заради искуството и за влијанието врз тимот што го има, според мене он и Пато го дадоа последниот фор за титулата. Ке им биде и од корист на Меркел и остала младина да имаат некој тутор што може да ги подучи малце. Значи во него гледам Гигс што е во јунајтед...

Амброзини може да остане уште една сезона ни плус голем ке има ни голем минус, освен ако не се планира да се купи некој модерен box to box играч како Ласана што трча како машина и е поткован со колку толку техника. Мислам дека Ласс баш нешто не се мириса со Реал имаше некои шпекулации дека сме биле заинтересирани дрн дрн...
Мвила, Муса Сисоко ти се млади копачи од менаџер а у живо појма неам што како е работава али чичковците си знаат :)

Фламини нека си седи знае да одвали некој добра утакмица трча како коњ, сеа тоа што нема мозок јебига ке му простиме.

Ван Бомел ни е одличен полусезонава, таква константност и борба за секоја топка на свои 34 години е нешто ретко видено. Плус е дека не бара голема плата и е спремен да изигра уште една фул јака сезона.

Е сега ова се што се наброја со исклучок на Сидорф се дефанзивно ориентирани играчи, а за модерен фудбалски свет и освојување ЛШ ке треба некој креативец. Монтоливо, Поли, Хамшик, Фабрегас (ако му се даваат 30м + ама 10 години да си го ладиш на таа позиција) мора да се купи некој таков.

Нападот си е одличен, Амаури како замена за Ибра би го признал хиена е дечкото само треба да не игра во Јуве. Нешто Галијани денеска пушти муабет за Хулк али тоа е друг муабет... ако дојде ке бидам презадоволен. Полека мислам дека Алегри следната сезона ке им дава почесто шанса на Берета и Верди.

Тоа е тоа у принцип, ајде да лапаме бод и да се прославам ко човек после 7 години!!

MILAN MILAN !

Kajgana Shop

На врв Bottom