Фан клуб: Милан

Саше?

• Вкупно гласачи
    26
  • Гласањето е завршено на .

Kostic

Sadio smokve oko Tadz Mahala
Член од
31 јули 2009
Мислења
9.856
Поени од реакции
5.611
Честито многу важна победа. Скудетото му се насмевнува на милан.

Steve Ray

Texas Huriccane
Член од
24 ноември 2007
Мислења
1.131
Поени од реакции
182
ancelotti-pirlo.jpg

Треба да се избрка од тимот лиглето смрдливо, нек си иде кај Анчелоти и онака не знае друга формација без Пирло да игра. Милион пати играта во средина е подобра кога не игра Пирло...и ова сеа шо избегал после утакмица си кажува дека не му е местото во Милан веќе.

Milanez`

Tutta lα miα vitα...
Член од
6 август 2007
Мислења
14.533
Поени од реакции
5.523
Берета стартер следната!
Ќе има време за него, првин да си го земемо бодот што ни недостига... после мислим дека појќе шанса треба да добиаат Меркел, Урби и компанија =)))

Член од
30 јануари 2008
Мислења
13.914
Поени од реакции
23.329
Кај сте бе екипо, ја бев у Грчка неколку дена на одмор, искључен од светот бев, без интернет !

Има нешо ново, нешо договорено ме мрзи да читам за цела недела шо се дешава !

Иначе дресовиве се парче, се заљубив и шом излезат у продажба си зеам еден !

Кико Д.

ULTRAS - way of life
Член од
26 јануари 2010
Мислења
11.435
Поени од реакции
9.676
Ќе има време за него, првин да си го земемо бодот што ни недостига... после мислим дека појќе шанса треба да добиаат Меркел, Урби и компанија =)))
Интер ќе ни напрај услуга, ќе киксни следната и готово :)

Сутлијаш

PAZZO PAZZINI
Член од
5 декември 2010
Мислења
2.614
Поени од реакции
1.550
[video]https://www.facebook.com/video/video.php?v=121058504640134[/video]

Член од
29 април 2010
Мислења
1.123
Поени од реакции
170
Амброзини останува по секоја цена, ако треба и за една лира плата ќе игра. Чоекот има премногу сторено за Милан во овие 15 години додека е во клубот и му текнало сеа на некој ќе му давал шут карта :pos:

За Пирло се согласувам дека игра слабо но и тој скоро цела сезона е повреден незнам што очекувате сега од него да земе да издрибла 10 играчи, добро ај не 10 еве 5 :pos: и гол да даде или во најмала рака аститенција во истата прилика. Човекот е класа. Најдобриот плејмејкер во последниве 7-8 години. Е сега ако бара да игра за истата плата, 4 милиони зема ако не се лажам (што не верувам знае колку заслужува) тогаш слободно може да оди во Сити таму ќе зема и дупло.

Не сме клуб што ги ‘шутира’’ своите легенди, се надевам дека ќе најдат решение како и досега.
Што ако Амбро е легенда,ако е легенда ке се пензионира и ке рече ,,ако е за аир доста е ,, а не на 36 години да фака место на помлади кој горат од желба да играат зар не гледасе како губесе топки по терен. Не су да се запостават легендите,но сум да не се дозволи тие да се влечат по терен како трактори се додека не дојде еден Манцестер и Тотенхем да ги натрчаза да им текне дека се за во пензија. Така да според мене од старците освен Гатузо,Замброта и Сидорф друг никој ,Шут карта за Одо,Амбрузини,Јанко и Пирло. Ван Бомел има добри 2 години да изигра за нас , на нивно место треба да дојдат Таиво,Гансо,Мексес и Илнер.

Член од
5 април 2011
Мислења
1.920
Поени од реакции
925
Што ако Амбро е легенда,ако е легенда ке се пензионира и ке рече ,,ако е за аир доста е ,, а не на 36 години да фака место на помлади кој горат од желба да играат зар не гледасе како губесе топки по терен. Не су да се запостават легендите,но сум да не се дозволи тие да се влечат по терен како трактори се додека не дојде еден Манцестер и Тотенхем да ги натрчаза да им текне дека се за во пензија. Така да според мене од старците освен Гатузо,Замброта и Сидорф друг никој ,Шут карта за Одо,Амбрузини,Јанко и Пирло. Ван Бомел има добри 2 години да изигра за нас , на нивно место треба да дојдат Таиво,Гансо,Мексес и Илнер.
прво научи го како се вика па после јади говна
амброзини му е името на капитенот на милан!
еден од најпотценетите играчи во светот

P

PewDiePie

Гостин
Па преку јајцава ако е капитен,Гатузо,Неста или Пирло 100 пати повеќе заслужиле да бидат капитени ако е за тоа.

Работата е што веќе за пенис не го бива,драго мое пекарче,другиот,Сидорф ги игра последните world-class утакмици во кариера најверојатно а Пирло веќе го мрзи да живее а камо ли фудбал да игра.

Сите тројца би ги испратил надвор,не мора и другата година да не мавне од земја просечна англиска екипа.

Член од
24 декември 2007
Мислења
12.694
Поени од реакции
4.520
Пирло не ни славел тоа значи сакал да си оди нека си оди не е стариот Пирло се гледа а и Алегри не му дава шанса да игра мислам дека е со право.За Сидорф имаше шпекулација за во Ајакс ја би да се врати таму доколку си оди во Милан оти и самио рече дека ќе ја заврши кариерата во Ајакс таму каде што ја почнал шо бара по Бразил да си крши нозе..

Синдикат

Мајгада?!
Член од
22 август 2005
Мислења
3.110
Поени од реакции
180
Истата грешка како секогаш ја прајте со Пирло, не е прв пат вака со плитки лаички анализи да се истрчувате. Генерациите се сменаја и во репрезентацијата на Италија исто и неколку селектори се сменија, само едно остана исто, ПИРЛО. Е сега ако тврдите дека го познавате фудбалот подобро од сите тренери досегашни на Милан и селектори на Италија, каде Пирло не само шо е стартер ами е и клучен играч, тогаш слободно ви пишам дијагноза тешка шизофренија и чао пријатно!

Член од
31 јануари 2011
Мислења
779
Поени од реакции
382
Ај не серете по Амброзини не играше пола година, нормално дека е у тапа форма. Со капитен каков и да бил не се понаша така. Видете го Реал за пример што се изглупира со Раул.
Ако некој треба да си оди од стариве тоа е Пирло зошто го мрзи да оди на терен не па да потрча малце. Едино може да остане ако си оди Сидорф.

Stallion

Папион __ •°
Член од
13 септември 2010
Мислења
1.149
Поени од реакции
908
Каде 36 години па 33 има моментално, 34 ќе прави крајов на месецов.. Ван Бомел веќе има 34.. Пирло има 31. Во Ван Бомел има 2 добри сезони, а во овие двајца нема.. :jaj: Сепак не ми е тоа муабетот, праите муабет како сеа појма немаат од фудбал, само место држат итн. Истите муабети се тераа и за Сидорф, а сеа кога му трна на последниве утакмици не важи за него.. Па овие двајца скоро цела сезона се повредени, 2 утакмици немаат сврзано од кај се уочи дека не ги бива, до "вчера" што се вика кога беа главни играчи во средината чинеа, Пирло како што кажав и претходно беше најдобриот плејмејкер 7-8 години уназад, Амброзини секогаш корисен, ама баш секогаш, а сеа ни за клупа не чинат нели? Никој не вика дека треба или мора да играат прва постава, и самите се свесни (ова за Амброзини, Пирло уште не е за резерва), и тоа како се корисни, чист пример е Сидорф не беше во прв план ама еве како се најде овие последниве утакмици, еден од најзаслужните е за тоа што уште сега титулата е веќе освоена.. Најголемиот проблем е платата, Пирло зема 6 милиони, а за него моментално се премногу. Реално заслужува некаде околу 3-4 милиони и веројатно толку би требало да му понудат да остане.

Него овој Фламини бе маме да му ебам 4.5 милиони зема :ija: и него некако мора да му ја скратат барем на 2.5 :)

А иначе Бонера копиљето зема 2 милиона, а Тиаго Силва 2.5 :pos:

--- надополнето ---

Еве како стојат со платите..

Член од
29 април 2010
Мислења
1.123
Поени од реакции
170
прво научи го како се вика па после јади говна
амброзини му е името на капитенот на милан!
еден од најпотценетите играчи во светот
Курназ не врегај бе амебо глупа тоа е мој став ако сакас сложи се ако не еби си векот

OMGWTFBBQ

Bone for Tuna
Член од
3 февруари 2007
Мислења
8.802
Поени од реакции
4.420
"One thing is for sure, we will have to reduce our squad because 31 players are too much. They will have to become 25 or 26." - Adriano Galliani

правете пресметки сега кои би биле тие 5-6 души што ќе си одат (башка нови ако доаѓаат и повеќе од 6 ќе треба да си одат) :). Еден е засега сигурен, Јанкуловски. Како и да е, мене не би ми пречело доколку си заминат Амброзини и Пирло затоа што така Меркел и Страсер би добивале повеќе шанси. Но и да останат тие двајца не верувам дека Милан би бил во зијан, па макар и на клупа да седат.

Kajgana Shop

На врв Bottom