Фан клуб: ЖРК Вардар

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
12.344
Поени од реакции
22.641
Не знам што глеавте, денеска ако немаа дрскост, кога имале. Ја очекував дека ќе им се деси бродолом на овој Ф4 али изиграа над сите очекувања. И вчера и денес утакмицита беа речиси совршено одиграни, гледајќи (а мораме да го гледаме тоа) кој е тренер/ка на тимот.

Nemase dovolno za titula. Vo klucni momenti se izgubija i ne izigraa sampionski. Toa e ona sto go kostase, ne sudii, ne ehf ne publikata, sami sme si krivi, posto i pokraj se imavme momenti koga mozevme i moravme da gi resime. Deka se borea, deka ostavija srce na teren, deka izigraa odlicno apsolutno se slozuvam i sekoja cest, zadovolen sum vo toj pogled ama resavaa nijansi i bas togas potfrlivme.

Neznam zosto si ocekuval brodolom, timot cela sezona e bez trener i si tera super. Nitu indi nitu dibirova & co, nitu kamara ne ostavija nekoj pecat.
 

Nino Manchester

Oŋce α RED, αlwαys α RED
Член од
4 јуни 2009
Мислења
14.530
Поени од реакции
17.887
Taka taka posle ke jadevte gomna ko za Makedonija-Danska, ko ni dadoa gol od kontra.Utakmicava ja dobija sudiite i tocka

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
 
Член од
16 април 2014
Мислења
7.072
Поени од реакции
11.057
@kano
Те разбирам што сакаш да кажеш и потполно те подржувам,ама во оваа ситуација НЕМАШЕ шанса за тоа.Значи на 10 секунди до крајот влегува исклучениот наш играч и ПРИ НОРМАЛНО судење ќе имавме можност со играч повеќе да постигнеме гол.Ама во овај меч се направи фаул на 10 секунди кои поминаа без моржот делегат да го запре времето.
Ако јас би им бил тренер би чекал до тие последни 10 секунди во кои би влегол ОЛ ин со играч плус во поле.Ова во нормални услови каде што би се запирало времето.
 

DimceY

Jimmy
Член од
20 ноември 2007
Мислења
5.705
Поени од реакции
5.336


додека не се повтори оваа слика во Јане Сандански, ЕХФ ќе си продолжи со нивната курвинска и бирократска политика !!!!
 
Член од
10 септември 2016
Мислења
8.970
Поени од реакции
17.800


додека не се повтори оваа слика во Јане Сандански, ЕХФ ќе си продолжи со нивната курвинска и бирократска политика !!!!
После ова лапнале една сезона казна?
 
Член од
19 август 2010
Мислења
3.568
Поени од реакции
8.188
Presedan od najveci razmeri. Ova sto go napravi muzot delegatski vecerva e dosega nevideno na rakometnite tereni. Moze da zborime sho sakame no na ovoj F4 vidovme eden mokjen Vardar koj ne padja taka lesno i na negativa i na atmosfera. Da bea deklasirani ke vikavme deka sakame da vidime kako se borat,kako ostavat srce na teren pa i po cena da ne osvojat. Eve bas toa se desi, ispotija dresovite do maksimum, izginaa za boite na Vardar i ja sum prezadovolen. Normalno deka me boli sto na vakov nacin ja izgubivme titulata, no ova vetuva i so Cvija narednata godina veruvam vo revans. Treba da se obidat da ja donesat i Gulden na centar, odlicno bi se nadopolnuvale so Lekic, plus i dvete bi bile odmorni sto bi bilo mnogu produktivno za Vardar. Isto taka zagrizuva zaminuvanjeto na Mavsar i Herem, taka da i na levo krilo mora da se donese klasa rakometarka ( rutinerka). Nekoj ke rece deka na desen bek gi imame Lakraber i Lazovic, no ja bas i ne sum najzadovolen od ovie dve, taka da ako ja se prasuvam bi zemal i nekoe jako zasiluvanje i na desen bek ( iako e dosta tesko vo momentov da se najde kvaliteten desen bek). Se na se, so ogled na toa kako se odvivase vo poedinecni delovi ovaa sezona i koga ke se setam kolku bev pesimist za krajniot ishod, po mene ova e fantasticen rezultat, i so gospod napred narednata sezona revans so kamata ( neso tipa Flensburg kaj muzite) i da ja osvoime taa tolku posakuvana evropska titula po onaa na Kometal.
 

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
12.344
Поени од реакции
22.641
@kano
Те разбирам што сакаш да кажеш и потполно те подржувам,ама во оваа ситуација НЕМАШЕ шанса за тоа.Значи на 10 секунди до крајот влегува исклучениот наш играч и ПРИ НОРМАЛНО судење ќе имавме можност со играч повеќе да постигнеме гол.Ама во овај меч се направи фаул на 10 секунди кои поминаа без моржот делегат да го запре времето.
Ако јас би им бил тренер би чекал до тие последни 10 секунди во кои би влегол ОЛ ин со играч плус во поле.Ова во нормални услови каде што би се запирало времето.

Da taka bi izigral SEKOJ trener toa e najpravilno i ocekuvano i vo red. Sepak tuka se tie momenti kade ferari ko Vardar so cel kup igraci individualci trebase da izigraat malku poveke, da pokazat drskost i da gi resat ili bar da probaat. Tuka trebase nekoj da povlece, nezavisno od toa sto bevme so igrac pomalku, vo takvi momenti toa i ne treba da e bitno. Jas nemase da se lutam ako nekoja vlezese ko lekic na krajot, pa makar i utnala ili ja iskasapea ama nikoj ne proba. Toa mi e zborot, taa drskost da se izigra sampionski vo takvi momenti ni falese, poslednite sekundi i od utakmicata i od vtoroto prodolzenie gi izigravme premnogu lezarno namesto da se obideme da napravime nesto poveke.

Kako i da e, odlicna sezona, cekor napred, narednata godina so asalen trener povtorno sme vo igra za titula.
 
Член од
12 јуни 2016
Мислења
402
Поени од реакции
82
ЕХФ МАФИЈАААА!!!!!!
ПИЧКИИИИ!!!!
Зошто мора секогаш некои клубови да имаат помош од судиите? Затоа ракометот нема да биде на поголемо ниво на популарност. Иако и во фудбалот има големи грешки како на пример четвртфиналето Реал-Баерн на штета на Баерн.
Иако Вардар веќе 4 сезони Ф4 игра мислам дека имаа шанса во последниот напад 30 секунди. Ама педериве не го враќаат времето ниту пак го стопираат. Ама ова со тренериве што го прават личат на селски клуб. Нека си најдат некој асален тренер. Помошникот го води тајмаутот а главниот тренер само гледа.
 
Џ

Џонтра Волта

Гостин
Со тренер кој што знае што сака ова денеска требаше рутински да се добие, во текот на цел натпревар требаше да се има предност од +5 па тоа вепарот не од рака ако сака од клупа нека му го земе картончето за тајм-аут.
Екипа без тренер, добро е и што не изедоа резил на турниров. Штета на таков начин да изгубат али јеби га.

Највеќе ми е криво за Лекиќ и Пенезиќ, изгазија жениве, поготово вторава, дефинитивно најдобра ракометарка годинава.

Мора да се донесе тренер за следната сезона, нека го молат оној Расмусен да се врати, пошто со оваа грбавава Дибирова ништо не праиме, не е ни тренер жената, овој директоров Кокшаров толку разбира а Ацо Станковски ни не знам што кур бара у клубов. Значи тренер е must.
Под хитно нови договори за Пенезиќ, Лекиќ, Лејно, Лакрабер и Радичевиќ. Да се избркаат Хмирова, Барбара, Дамњановиќ, 2 нови леви крила-нека ја вратат Дембеле штакурац или нека пробаат да ја земат Анико Ковачик мислам дека у Ференцварош игра девојката, сите позиции ги покрива.

Голманките

Дембеле/Ковачик -леви крила :icon_mrgr: (или некоја од франција или холандија)
Пенезиќ/било која резерва за лев бек (по можност некоја од франција или холандија)
Лекиќ/Дамњановиќ? (ако и се игра на оваа, ако мисли да се плаши-мрш) - среден бек
Лакрабер/Кликовац+некоја млада за у напад (по можност некоја од франција или холандија) десно
Јованка/Сара-десно крило
Цвијиќ/Човиќ+некоја наша од школава - пикер

И уште еднаш, асален тренер.

:oeoeoe:
 
Член од
27 јуни 2008
Мислења
9.024
Поени од реакции
5.947
Да знаевме барем еднаш да искористиме последен напад во ракометов немаше ич да се збори за судии, делегати и слично, но веќе е очигледно дека не не бива во такви ситуации кога сме под огромен притисок да решиме утакмица и во случајов да земеме титула. Денес Тата ( :love: ) на 10 секунди до крај наместо да вади топка на 9м за Лакрабер можеше да извади било како шут па може и ќе имаше среќа да ја реши утакмицата и од ич нигде и да стане ‘‘вардаров херој‘‘ ама ...

За продолжението нема што да се збори премногу. Едноставно уште непочнати изгубивме примајќи 3 гола за кратко време и уште тука беше јасно каков ќе биде крајот. Дури и во последниот нивен напад да им ја земеа топката заради пасивен напад, а мораа да им ја земат не верувам дека ќе имавме време да изедначиме. Се на се одиграа девојкиве натпревар со срце и заслужија титула според мене, но ваквите натпревари ги решаваат нијанси или во случајов една топка...надополнето со некои наши недостатоци како последниот напад и промашените зицери, но и судиите кои што во одредени моменти од мечот на Ѓер му дадоа апла домашно судење.
 

Bianconero vero

Il Capitano
Член од
10 ноември 2008
Мислења
9.206
Поени од реакции
7.992
Абе ти пријател на колку титули си се израдувал Јувенташки вакви, па сеа за една на гер се скпа колнење.

Иначе утакмицава РЕЗИЛ.Можеа да победат да,ама покрај вакво судење срамота е д бараш вина во ракометарките.на 10 секунди до крај на регуларен дел прават фаул и ВРЕМЕТО ИСТЕЧЕ.тајмаутот што го зеде од раце, во тие 10 секунди аде што ќе имавме играч повеќе(наместо голманот)ќе беше и тоа како значаен.
Во продолженијава што беше тоа пробивањето,убеден сум дека да беше обратно ќе беше пенал за нив.На крајов па резил, уште ова гонемав видено 45 секунди напад им остави абе да умрат сите и судии и делегати се да им ебам.
Најкорумпирана федерација во свет.
Aбе тие беа одземени а во ракомет немам видено да се одземе титула. Што ти одсудил судијата (па макар бил со ментални пречки и со блага ретардација), тоа ти е. Можеш само да колнеш и пцуеш и пак титулата ќе остане кај тие што со судии ја освоиле. И тоа пази, Јуве е гигант во спортот во светски рамки за Ѓер па пак им се одземале титули, а овие се гомно од екипа од провинција со 20-30000 жители и пак некој им го лиже гзот крвта земјоделска да им ја ебам. Едни сточари и овчари да ја држат за муда ЕХФ. Крв да плукаат сите да даде Господ
 
Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.968
И после неколку часа, уште не можам да сфатам две работи:
- Зошто не тргнаа на гол кога го имаа последниот напад за победа во регуларен дел?
- Зошто претпоследниот напад на Џер во продолженија го играа со фластер во одбрана а последниот ги оставија да си подаваат на центар и ич кур да не им чуе?
 
Член од
4 март 2017
Мислења
2.057
Поени од реакции
5.558
Со тренер кој што знае што сака ова денеска требаше рутински да се добие, во текот на цел натпревар требаше да се има предност од +5 па тоа вепарот не од рака ако сака од клупа нека му го земе картончето за тајм-аут.
Екипа без тренер, добро е и што не изедоа резил на турниров. Штета на таков начин да изгубат али јеби га.

Највеќе ми е криво за Лекиќ и Пенезиќ, изгазија жениве, поготово вторава, дефинитивно најдобра ракометарка годинава.

Мора да се донесе тренер за следната сезона, нека го молат оној Расмусен да се врати, пошто со оваа грбавава Дибирова ништо не праиме, не е ни тренер жената, овој директоров Кокшаров толку разбира а Ацо Станковски ни не знам што кур бара у клубов. Значи тренер е must.
Под хитно нови договори за Пенезиќ, Лекиќ, Лејно, Лакрабер и Радичевиќ. Да се избркаат Хмирова, Барбара, Дамњановиќ, 2 нови леви крила-нека ја вратат Дембеле штакурац или нека пробаат да ја земат Анико Ковачик мислам дека у Ференцварош игра девојката, сите позиции ги покрива.

Голманките

Дембеле/Ковачик -леви крила :icon_mrgr: (или некоја од франција или холандија)
Пенезиќ/било која резерва за лев бек (по можност некоја од франција или холандија)
Лекиќ/Дамњановиќ? (ако и се игра на оваа, ако мисли да се плаши-мрш) - среден бек
Лакрабер/Кликовац+некоја млада за у напад (по можност некоја од франција или холандија) десно
Јованка/Сара-десно крило
Цвијиќ/Човиќ+некоја наша од школава - пикер

И уште еднаш, асален тренер.

:oeoeoe:
За жал Тата и Барбара остануваат (+2 и +1 сезона). Тренер треба да биде приоритер #1! Мене стварно не ми е јасно што к*р се случува внатре во клубот и како може да има толкава разлика помеѓу машкиот и женскиот клуб во поглед на тоа како функционира и како се работи. Далеку од тоа дека РК функционира совршено, меѓутоа за ЖРК е Кил!

Со лево крило стварно немам поим што имаат во план да прават, меѓутоа голем фан сум на идејата да се најде некое саглам крило ете како Ковачик или Кузнецова, а како нејзина замена да бидe Митова или Прленда. Имам чуено дека планираат Керамичиева да ја префрлат од вториот тим како бекап за Пенка ама колку е реален муабетот немам поим. На центар Дамњановиќ бега во Унгарија во Сиофок, Лекиќ си е класа и си останува, а кога веќе и го продолжија договорот на Тата и е преочигледно дека додека Сергеј е тука ќе биде и она, можеше на таа Илина што ја земаа летоска да и се даде повеќе шанса. Па нема шанси да е полоша од Тата! Десен бек Лакрабер, Клик и како што кажав прееска за жал останува и Барби на уште една сезона. Цвијиќ и Човиќ си се океј, додека како трета опција ја потпишаа таа Петровиќ до крај на следна сезона што значи дека нема простор за играч од погоните на Вардар. На десно крило и голман тимот си е покриен супер.
 
Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom