Фан Клуб: Челзи

JimmyFloydBottleBank

Rimtutituki
Член од
29 ноември 2010
Мислења
6.801
Поени од реакции
8.600
Ако останеме со Коста како единствен класа шпиц на коју може да се потпреме а замени му се ново дете и Реми што се сопнува од топка сме го ебале векот.
Место да се засилуваме ние се ослабнуваме недела дена пред почеток.
Well played.
Toa dete kosta 40+ miliona.:LOL:

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Баш ова и јас сакав да го кажам :D

Ич не ми се свиѓа работава до сега. Ако не се сменат драстично работите наредниве три недели, треба да сме среќни ако завршат топ 4 на крај :toe:
Мејт уат?
Дали ти сериозно уште си забеган од лани?

Прво - "Ако не се сменат работиве драстично" Ја ова го зборам 3-4 сезони. Факт е дека нема дасе сменат.
Второ - Дали ти сериозно очекуваш нешто повеќе од топ4?

Не се ни зезам, буквално целта оваа сезона е топ 4. Ја мислев ова е нормално и е стрејтфорвард у темава...да не има уште некој што мисли ко Донев дека "треба среќни да сме ако завршат топ4". Дури и одбранбен да купат и напаѓач да купат фактот останува дека целта е топ4. Титула нема шанса да освоиме, а ако освоиме треба сите останати менаџери и управи да се самоубијат..

Да не очекуваше за Олимпијадава "Македонија треба среќна да е една бронза ако освои.." ? :D[DOUBLEPOST=1470938673][/DOUBLEPOST]
Toa dete kosta 40+ miliona.:LOL:
Или евентуално машина за враќање низ времето.
Што е поефтино тоа.
:D

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.762
Поени од реакции
52.738
Мејт уат?
Дали ти сериозно уште си забеган од лани?

Прво - "Ако не се сменат работиве драстично" Ја ова го зборам 3-4 сезони. Факт е дека нема дасе сменат.
Второ - Дали ти сериозно очекуваш нешто повеќе од топ4?

Не се ни зезам, буквално целта оваа сезона е топ 4. Ја мислев ова е нормално и е стрејтфорвард у темава...да не има уште некој што мисли ко Донев дека "треба среќни да сме ако завршат топ4". Дури и одбранбен да купат и напаѓач да купат фактот останува дека целта е топ4. Титула нема шанса да освоиме, а ако освоиме треба сите останати менаџери и управи да се самоубијат..

Да не очекуваше за Олимпијадава "Македонија треба среќна да е една бронза ако освои.." ? :D[DOUBLEPOST=1470938673][/DOUBLEPOST]
Или евентуално машина за враќање низ времето.
Што е поефтино тоа.
:D
Е што пишав јас бе? Дека моментално, тешко ќе биде и за топ 4. А ако изненадат до крај и купат играчи, секако дека целта е осигурување на место во топ 4, не очекувам титула во никој случај.

D_T

Чорбаџи Димко
Член од
8 март 2009
Мислења
2.119
Поени од реакции
1.571
Не се потресувајте толку... само Конте може да извади максимум од веќе постоечкиве фаци !!!

Член од
16 јули 2010
Мислења
3.090
Поени од реакции
2.036
Бачуаи не е платен 15 мил па да очекуваш да биде скуад плеер.

Незнам зошто го потценувате тимот, да се санира одбраната со еден квалитетен штопер за мене Челзи ќе биде фаворит број 1 за насловот.

Јунајтед и Сити внесоа по 4-5 нови играчи во првиот тим, треба време за да се уиграаат... Арсенал останува и Тотенхем... Што според мене не ги прави ништо поквалитетни од нас.
Кај нас само влегува Канте и евентуално нов штопер... што не се некои драстични промени т.с главните играчи (костурот) е тој.
Лани проблемот беше што тимот не беше спремен за трчање, а не дека нема квалитет.

H

HoT IcE

Гостин

Незнам зошто го потценувате тимот, да се санира одбраната со еден квалитетен штопер за мене Челзи ќе биде фаворит број 1 за насловот.

Јунајтед и Сити внесоа по 4-5 нови играчи во првиот тим, треба време за да се уиграаат... Арсенал останува и Тотенхем... Што според мене не ги прави ништо поквалитетни од нас.
Кај нас само влегува Канте и евентуално нов штопер... што не се некои драстични промени т.с главните играчи (костурот) е тој.
Лани проблемот беше што тимот не беше спремен за трчање, а не дека нема квалитет.
Кажи ме дека не си озбилен.
Челзи нема квалитетен состав моментално за да биде фаворит број 1 за наслов.
Челзи има состав да биде фаворит за топ4.
Челзи има дефицитарна и неквалитетна одбрана за наслов.

Кажи ми дека не тролаш поштено и да не ти реплицирам, не биди ВМРО со постовиве, кај виде Челзи дека има квалитетен состав за да биде број 1 фаворит за наслов.

Johnny B

Misogynist, racist, anti woke
Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.821
Поени од реакции
12.231

A Ливерпул каде е брич еден? :boksix: Така ако гледаш ние сме фаворити за титула пошто Клоп е од лани тука, плус одлично го спреми тимот физички на припремите :coffee:

Член од
16 јули 2010
Мислења
3.090
Поени од реакции
2.036
Кажи ме дека не си озбилен.
Челзи нема квалитетен состав моментално за да биде фаворит број 1 за наслов.
Челзи има состав да биде фаворит за топ4.
Челзи има дефицитарна и неквалитетна одбрана за наслов.

Кажи ми дека не тролаш поштено и да не ти реплицирам, не биди ВМРО со постовиве, кај виде Челзи дека има квалитетен состав за да биде број 1 фаворит за наслов.
Кажи ми според тебе кои засилувања треба Челзи да ги донесе за да биде фаворит број 1 за титула?
(во тие немој да вбројуваш штопер)...
Дали Коста, Фабрегас, Хазард, Вилиан, Канте, Матич, Зума, Кехил, Тибо, Аспи не се доволно квалитетни за шампиноски тим?[DOUBLEPOST=1470950125][/DOUBLEPOST]
A Ливерпул каде е брич еден? :boksix: Така ако гледаш ние сме фаворити за титула пошто Клоп е од лани тука, плус одлично го спреми тимот физички на припремите :coffee:
Без навреди ама Ливерпул игра премногу топло ладно за да биде фаворит за титула. Можеби од сенка.
Исто како двата тима од Манчестер и вие купивте премногу играчи... ама ниту еден докажан фудбалер, кој има играно на високо ниво.
Мане можеби е, ама и он како наш Осакар има менструална форма. :)
Одбраната (освен десен бек) ви е попара, Ловрен врати форма колку толку, ама сепак за шампионска одбрана треба уште.
Исто и Мињоле за мене е матрејал за Свонси и Кристал Палас.

Последно уредено:
H

HoT IcE

Гостин
Кажи ми според тебе кои засилувања треба Челзи да ги донесе за да биде фаворит број 1 за титула?
(во тие немој да вбројуваш штопер)...
Дали Коста, Фабрегас, Хазард, Вилиан, Канте, Матич, Зума, Кехил, Тибо, Аспи не се доволно квалитетни за шампиноски тим?
Лев бек, штопер, шпиц.
Коста е доволен под услов да игра цела сезона во јака форма и без повреди, што е квантна физика.
Фабрегас нема никако да се вклопи под Конте а веќе долго време влече лоша форма и лоша игра.
Канте е прејак играч ама не е магионичар, во средина со Матиќ од ланска сезона и со Матиќ што го видовме на подготовки ќе треба да игра за двајца.
Зума веќе реков
Кехил - Не.
Тибо кој кур фактор?
Аспи ти носи титула тебе?
Во тимов имаме тројца клучни играчи: Хазард, Коста и Вилиан. Кога еден од овие тројца не игра или не се во форма, Челзи се мачи да креира шанси.
За одбрана нејќам ни да коментирам.
Не знам кој Челзи и у која сезона си моментално, не сум знаел дека ФИФА Менаџер има и на ВР, треба да пробам и ја.

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.762
Поени од реакции
52.738
Можам да го сфатам Иван од една страна, ама сепак не е исто така на хартија кога го гледаш тимот, и реално како ќе се одвива се на терен.

Иначе да, ако повеќето играчи ја изиграат цела сезона во одлична форма, имаме тим кој би можел да освои. Истиов тим пред само две сезони освои, ама треба премногу коцки да се поклопат. Ако Хазард ја има најдобрата сезона до сега и даде 20+ голови, ако Коста даде 30 голови во ПЛ, ако Фабрегас ја изигра цела сезона како што играше првата половина од 2014/2015, ако целата одбрана ја повтори таа иста сезона заедно со Куртоа, дефинитивно освојуваме. Ама тешко сето тоа да се случи :D

Член од
16 јули 2010
Мислења
3.090
Поени од реакции
2.036
Лев бек, штопер, шпиц.
Коста е доволен под услов да игра цела сезона во јака форма и без повреди, што е квантна физика.
Фабрегас нема никако да се вклопи под Конте а веќе долго време влече лоша форма и лоша игра.
Канте е прејак играч ама не е магионичар, во средина со Матиќ од ланска сезона и со Матиќ што го видовме на подготовки ќе треба да игра за двајца.
Зума веќе реков
Кехил - Не.
Тибо кој кур фактор?
Аспи ти носи титула тебе?
Во тимов имаме тројца клучни играчи: Хазард, Коста и Вилиан. Кога еден од овие тројца не игра или не се во форма, Челзи се мачи да креира шанси.
За одбрана нејќам ни да коментирам.
Не знам кој Челзи и у која сезона си моментално, не сум знаел дека ФИФА Менаџер има и на ВР, треба да пробам и ја.
Никој од тие што ги набројав не се постари од 29 год... значи фудбал во нив има уште.
Минатата сезона проблем беше неквалитетната припрема за сезона и подоцна нарушениот однос со Мурињо.
Од како дојде Хидинг работите тргнаа на подобро.
Фабрегас речиси 80% од бројите ги постави со Хидинг.
Коста постигна 12 гола што не е лошо бидејќи цела сезона се мачеше со повреди и суспенизии и имаше нарушен однос со Мурињо.

Матич е енигма, 1 сезона беше убедливо најквалитетн дм во лигата.
Аспи покрај Кол е најконстантен бек кој има играно во Челзи.
Аина е топ бек.[DOUBLEPOST=1470952883][/DOUBLEPOST]Бонус е што нема да играме лига на шампиони, играчите за 50% ќе се посвежи, за разлика од Сити, Арсенал.
Друга работа нов тренер, нова мотивација желба за докажување. Свежа крв штопер (најверојатно), Канте, Бачуаи, Мозес. Надградба на веќе постоечкиот тим.
Хазард 20, Коста 30 нема шанса... реално да правиме муабет... ама тие бројки се премногу за некој да биде шампион.
Во Англија доволно е напаѓачот да даде 20 - 23 гола за тимот да биде шампион. Едно растрчано крило кое ќе направи дабл учинок и плејмејкер кој ќе има 15+ асистенции...
Одбрана со 15+ чисти мрежи...
Сезонава ќе се губат многу бодови...

Последно уредено:

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Да се надополнам на инфото за лига купот 23ти август: Дома против Бристол Роверс

А еве што беше кажано на пресот:

The expectations for all the teams are very high, and also for Chelsea.

It's important not to forget last season, but it's also important to think to the present and to build a good future

the market is 'crazy' and we must be patient to 'find the right solutions and improve the squad

Conte says his players have shown him great commitment every day and he is very happy to work with them

It's a very tough league. There are many great clubs who can fight to win the title

Conte says the league will be a 'great battle'. He says he and his players are excited: 'We are ready'

'I bring my experience as a former player. A manager must try and improve the players in different aspects

Conte says the habit of playing music before a game in the dressing room is new to him and one he really likes.

Conte is asked which music he would choose before a game: 'Discotheque. Boom boom! (се надевам Нови Дечки ќе им пушта)

Conte, on looking relaxed, smiles: 'I'm not! It's the first time I have managed a new team in a new league in a new country.

We are working on a new idea of football. The team lost their confidence a bit in the last season. We are working on this.

Conte says his approach in the dressing room can change depending on the situation. He adds his experience as a player helps him

I had these situations and so you know the right time to go strong or soft or in a good way.

The transfer market is a bit crazy. When you try to buy a player the cost is very expensive and not the real evalution

Conte says he has used different systems for the different teams he has managed, and he is never afraid to adapt.

We've found 2 different tactical solutions. In the future it can change. I hope to very quickly find the right fit.

In my past I played with 4 or 3 defenders. It's important for the coach to understand the right fit for the team

Conte says he prefers to discuss possible transfers with the club and not the media.

I speak a lot with all of my players. Usually when you arrive at a new club it's important to get to know all the players.

It's important to speak with them, to understand, and to listen to why last season was so bad. (живо ме интересира шо му кажале)

Nemanja is an important player for me. He knows this. There isn't a problem with him. Nemanja is a Chelsea player.

Conte confirms Bertrand Traore will go on loan to Ajax: 'He's a good player and we prefer he plays every game this season.' (Па шо не го пративте у Македонска лига бе, ќе имаше зашто на стадион да се иде :( )

The match will be very tough. We face a strong team. They have a good manager, a squad with physical, fast, talented players

It's a derby and we know these games are very tough, but we want to play, start the season and give satisfaction to our fans

It's the first time for me for everything. To start with a derby is tough. I am excited. My players must have the right will.

Kajgana Shop

На врв Bottom