D
dobramuzika
Гостин
пред малку бев да трчам на стадион, имаше двајца од кореа, јапонија... којзнае, знае некој нешто повеќе?
Уште нешто да те прашам: Тони Мирчевски што играше за вас минатата сезона, што позиција играше? Напаѓач или десен бек?Само на проба. Кореецот инаку замина во Работнички
Иловски 99% нема веќе да игра, замина странство на печалбаМустафа и Георгиевски се први 2 голмани а трет изгледа е Миленков. Против Работнички овие 3 настапија мислам.
Sent from my SM-N950F using Tapatalk[DOUBLEPOST=1562588472][/DOUBLEPOST]
Фала на одговорот.
Иловски целосно се откажува од фудбал (или само нема да игра за Борец)?
Каков е ростерот моментално?Иловски 99% нема веќе да игра, замина странство на печалба
Марче беше прв напаѓач на Борец. Пред да дојде во Борец играше во регион во ССК во Трета северОФИЦИЈАЛНО: Вождовац е новата средина на „бисерот“ Марко Ѓорѓиевски
Еден од најзаслужните за промоцијата на Борец во ПМФЛ, 19-годишниот напаѓач Марко Ѓорѓиевски од денес е нов член на српскиот Вождовац. Тој се обврза на четиригодишен договор и одлучи да направи скок во соседството како би се дооформил пред да замине во некој од посилните шампионати на стариот...www.gol.mk
Сериозно оваа статистика ја имало детево лани кај вас? 16 гола на 12 утакмици?
Ако е така, многу ми е мило за него. Беше еден од најталентирани во негова генерација заедно со Чурлинов од Келн, со страшни физички предиспозиции, знам дека проба да се пробие во Германија исто како него али не успеа и се врати тука во екипи од општинска лига, не го ни гледав да го повикуваат за младински репрезентации и мислев дека тотално пропаднал. Вчера прочитав за трансферов и статистиката и се надевам дека ќе се снајде и успее и во појака лига.
postojano bese del od mladinskite reprezentacii, posledno U18 i U19. sega zaradi vozrasta samo za U21 moze da igra, no tamu na centarforskata pozicija gi ima milan ristovski i mario krstovski pred sebe, a dodatna konkurencija mu se na primer kolevski i ibishi od vardar.ОФИЦИЈАЛНО: Вождовац е новата средина на „бисерот“ Марко Ѓорѓиевски
Еден од најзаслужните за промоцијата на Борец во ПМФЛ, 19-годишниот напаѓач Марко Ѓорѓиевски од денес е нов член на српскиот Вождовац. Тој се обврза на четиригодишен договор и одлучи да направи скок во соседството како би се дооформил пред да замине во некој од посилните шампионати на стариот...www.gol.mk
Сериозно оваа статистика ја имало детево лани кај вас? 16 гола на 12 утакмици?
Ако е така, многу ми е мило за него. Беше еден од најталентирани во негова генерација заедно со Чурлинов од Келн, со страшни физички предиспозиции, знам дека проба да се пробие во Германија исто како него али не успеа и се врати тука во екипи од општинска лига, не го ни гледав да го повикуваат за младински репрезентации и мислев дека тотално пропаднал. Вчера прочитав за трансферов и статистиката и се надевам дека ќе се снајде и успее и во појака лига.
Најголем дел од тоа шо кажа е така, е сеа дали ова му е изговор за да се откаже од финасирање на клубот тоа не знам.Интервју со Кочо Анѓушев | Интервју со Кочо Анѓушев. | By Batali.NET | Facebook
Интервју со Кочо Анѓушев.www.facebook.com
Сериозен е или пак блефира циганот
Sent from my CLT-L29 using Tapatalk
nemam namera da go gledam celoto intervju, no toa demek sudiite bile protiv borec e glupost. nema nitu eden klub vo makedonija koj ne se buni, koj togas dobiva pomos od sudiite? sudenjeto ne e dobro vo makedonija, ima mnogu greski, no cesto greskite se izednacuvaat vo tek na sezonata.Најголем дел од тоа шо кажа е така, е сеа дали ова му е изговор за да се откаже од финасирање на клубот тоа не знам.
И ова со данокот не знам колку е точно као податок.
@nsan може повеќе знаеш нешто за ова.
Си тоа се согласувам но дека судиите свиреа за Слога, дека најаверојатно Омер Буњаку влегува кај судиите на полувреме и се задржува 15 минути и тоа е точно. Е сеа тоа за жал секадр го има во фудбалот, Кочо малку глуми жртва а тоа дека он е главен конкурент за европа тоа е само лажна надеж, овој успех е благодарение на тренерот.nemam namera da go gledam celoto intervju, no toa demek sudiite bile protiv borec e glupost. nema nitu eden klub vo makedonija koj ne se buni, koj togas dobiva pomos od sudiite? sudenjeto ne e dobro vo makedonija, ima mnogu greski, no cesto greskite se izednacuvaat vo tek na sezonata.
toa sto e fakt e deka borec ima eden od najmalite budgeti vo 1. MFL. da frla koco mnogu povise posle neka se buni ako nema rezultati, no mizerno e da si skrzav i posle da ja baras vinata kaj sudiite/FFM. ete marjan ristovski koj im bese najdobar poedinec im izbega sred sezona zaradi mizernite uslovi i toa potpisa za rabotnicki, zar sudiite se krivi za toa? neka go otvori novcanikot i ke ima poveke uspeh, najvise e do toa. shkendija i shkupi momentalno gi imaat najvisokite plati vo makedonija i toa e glavnata pricina sto se na vrvot. ne moze koco da ocekuva nekoj koj igra za 600€ da ima ist kvalitet kako nekoj sto dobiva 3.000€ mesecno. kako biznismen valjda bi trebal da znae kako toa funkcionira.
ne sum tocno zapoznaen, no vo sekoj slucaj e ista prikazna odnosno isti se uslovite za site, taka sto ako mu smeta zakonot neka se buni kaj zajko, dobro go poznava. destani do sega ima 15+ milioni potroseno za shkendija, pa nego ne go slusam da se buni za toa kolku danok mu se vratil.Си тоа се согласувам но дека судиите свиреа за Слога, дека најаверојатно Омер Буњаку влегува кај судиите на полувреме и се задржува 15 минути и тоа е точно. Е сеа тоа за жал секадр го има во фудбалот, Кочо малку глуми жртва а тоа дека он е главен конкурент за европа тоа е само лажна надеж, овој успех е благодарение на тренерот.
Кочо е во право само затоа што во Велес, град кој е паднат на секое поле, па и во спортско и Борец е единствена светла точка, некој пробуе да му прави сопки. За делегатите исто, Лаки Ракиџиев си одбира негови луѓе за делагати за да му донесе гласови на Мети, човек од Велес а работи против Блрец за негов интерес, плус почнаа да го напаѓаат и останатите затоа што не можат да му крадат лари од клубот.
А може и сето ова го користи за да има алиби при откажување. Јас те прашав конкретно за враќањето на данок, он вика дека за 5 сезони од коа го зема клубот, потрошил 1 милион евра, а добил од повраток само 60.000е. Како оди таа работа дали си запознат?