Фан Клуб: Реал Мадрид

Статус
Затворена за нови мислења.

iggo_s

.. sangre blanca en mis venas!
Член од
30 јуни 2009
Мислења
1.389
Поени од реакции
1.077
^ Така стои на официјалната на Реал, ама еве гледам на Марка и Ас уште пишува дека не е одреден терминот. Може и да не е точно...

Член од
21 септември 2008
Мислења
14.617
Поени од реакции
14.490
Со Ајакс Вторник или Среда играме ?
Среда.

Perez (12.09.10 – Генерално Собрание 2010):

Наш голем сон е 10-та титула во ЛШ, таму се вперени сите наши погледи. И нема да се откажеме додека не го постигнете тоа.

Mourinho или Pellegrini, за се може да се дискутира. Сите кои работеле овде ја имаат нашата поддршка. Саксвме да го промениме тренерот затоа што имавме можност да го донесеме најдобриот. Мислиме дека со овие млади играчи потребен ни е човек-лидер и ја имавме можноста, која мината сезона ја немавме.

Sneijder и Roben секогаш ќе ја имаат нашата поддршка. Минатата сезона решивме дека треба да го замениме Robben за Cristiano, не можеа двајцата да останат, и решивме да дојде Kaká наместо Sneijder. Со претходниве Liverpool ни даде 4 гола, а од Barcelona примивме 6. А вториве не знам дали се најдобрите или најлошите, но во споредба со некои трети беа најдобри во светот.

Не е моја опсесија да носам играчи, тоа е моделот кој дава приходи кои ни овозможуваат да бидеме лидери и сопственици на нашиот клуб. Не е важно дали е тоа стил Mourinho или некој друг, важно е да се победува, да се приредува спектакл.

Guti и Raúl го направија она што го сакаа. Сами ги донесоа одлуките и си отидоа на голема врата.

Real Madrid тежнее кон тоа да биде екипа и институција лидер во светот на фудбалот. Живееме со константен предизвик, тоа е најможниот импулс. Веќе 13 месеци сме на чело на Real Madrid. За тоа време почнавме процес на регерација и стабилност. Му служиме на Real Madrid за да го зголеми својот престиж. Пред една година покажавме смиреност после една темна етапа низ која помина клубот.

Сега мораме да гледаме напред, но да не заборавиме на минатото. Имаме комисија која работи на тоа да се спречат несоодветни и неодговорни настани, кои не соодветствуваат на историјата на клубот. Ги познаваме нашите фанови, на почетокот на оваа сезона илузијата е поголема од било кога. Надежта и работата мора да го одржат историскиот идентитет на клубот. Ние се залагаме за повторно да бидеме најдобар клуб на векот. Се уште сме најтрофејниот клуб, но сакаме да бидеме уште подобри.

Сакаме екипа – шампион и формиравме солидна база за да освоиме титули што поскоро. Во првата година направивме економски напор од 250 милиони во нови играчи и вративме 100 милиони. Донесовме двајца играчи со Златна топка и го зголемивме бројот на Шпанци во екипата. Pellegrini достоинствено си ја изврши својата работа, 96-те бода се рекорд, сите претходни првенства се освојуваа со многу помалку бодови. Но во клубот сфативме дека мораме да направиме промена, дека некој мора да си оди и дека мораме да ја подмладиме екипата.

Сега имаме тренер кој е роден победник, чија опсесија е работата и кој користи современи методи на работа. Mourinho има многу работа и знае дека титулите се многу важни. Los madiridistas можам да бидат смирени. Имаме млада екипа, но и треба поддршката од фановите. Оваа екипа ќе знае како да одговори на барањата.

Сметаме на играчи кои во наредните години ќе го најдат своето место во светот на фудбалот. Од нашата младинска школа излегоа многу играчи. Денес 41 од нив играат во Прва Шпанска Лига, а 16 во останатите европски првенства, а во Втора Шпанска Лига денес играат 42 наши играчи. На младите им е потребно време, а нивното искуство е во корист на клубот.

Ќе направиме една ревизија на Bernabéu. Новата реформа мора да го претвори стадионот во икона на спортската архитектура. Работиме на систем за покривање на стадионот. Не е лесно и потребна ни е соработка со градската власт. Сакаме современост, сигурност и комфорност. Нашата економска сила ќе ја насочиме кон тој аспект. Мораме да бидеме лидери во се.

Ќе направиме неколку измени на Bernabéu, ќе го зголемиме сигурносниот систем со повеќе камери, повеќе ќе обрнеме внимание на трибините. Сакам да истакнам дека Bernabéu е единствен симбол и потребна му е естетска надворешна и внатрешна реформа за да се адаптира на потребите.

Исто така ќе вложиме и во архитектонска модернизација на музејот кои фановите имаат можност да го посетат при Tour por Bernabéu.

Работиме и на Забавниот парк Real Madrid, кој ќе ги обедини забавата и културата на клубот, во кој ќе се рефлектираат 108-те години историја.

Имаме 2091 официјални фан клубови и уште 71 кои се во процес на формирање и наскоро ќе ни се придружат. Различни претставници на лубот учествуваа во повеќе од 600 настани кои ги организираа овие фан клубови. Ќе ја зголемиме таа релација со фановите кои се основниот елемент на клубот.

Фудбалот е повеќе од игра и спектакл. Може да биде и алатка преку која ќе се пренесуваат вредностите и ќе се соборуваат неправдите. Се залагаме и со социјалната сфера преку Фондацијата Real Madrid. Солидарни сме. Ќе ја искористиме димензијата на клубот за да им помогнеме на оние на кои им е најпотребна помош. Фондацијата сака да го зголеми своето интернационално присуство со повеќе спортски училишта, а веќе ги има во повеќе од 14 држави. Сакаме да ја завршиме оваа сезона со повеќе од 100 училишта.

Денес имаме и нова мултимедијална платформа со која ги покриваме потребите на фановите низ целиот свет. Најновите официјални информации за клубот денес може да се најдат и на јапонски и на арапски јазик.

Шурикен

Hard Core !
Член од
8 ноември 2008
Мислења
6.559
Поени од реакции
4.072
За жал, во сабота во 22:00 е утакмицата.. Нема везе ако ти честитаат и порано, нели? :)
Па добро, се трпи и сабота ништо страшно, али така па ке ја пропуштам утакмицата. А вака баш и на мој ден башка и нема да ја пропуштам... :smir:

Член од
18 декември 2009
Мислења
6.125
Поени од реакции
872
Роналдо: Во совршена форма сум

Португалската фудбалска ѕвезда на Реал Мадрид Кристијано Роналдо за шпанските медиуми изјави дека максимално подготвен и е целосно рехабилитиран од својата повреда.

Роналдо синоќа се врати на фудбалските терени против Осасуна и ги одигра сите 90 минути од натпреварот, точно како што предвидеа лекарите на клубот.

Многу сум задоволен што одиграв цел натпревар. Сега се наоѓам во совршена форма и доколку не бев максимално подготвен немаше да бидам на теренот. Задоволен сум што отсуствував само 13 дена.“ - изјави Роналдо по натпреварот.

Така всушност, Роналдо пропушти само два натпревари од европските квалификации на Португалија, но неговите пропусти се покажаа како клучни за португалците со оглед на тоа дека освоија само еден бод, а резултатот од целата ситуација беше отказот на селекторот Карлос Кеирош.

Vo sovrshena forma e???:icon_eek::icon_eek::icon_eek:

Член од
2 јули 2009
Мислења
495
Поени од реакции
83
Е, кондиционо. Со оглед на “повредата“ , заради која паузираше 13 дена, а е спремен да изигра цел натпревар :) Значи каква варка им направија на Португалциве, чудо :)

spaso

Search Pretty Girls from your city for night
Член од
5 септември 2008
Мислења
2.746
Поени од реакции
779
Ozil vi e zver , ke prerasne detevo vo eden od najdobrite igraci na denesnicata samo uste e mnogu mlad a ima oset za pass kako nikoj dosega .

Член од
9 декември 2008
Мислења
656
Поени од реакции
37
Слушнав нешто дека Суарез нема да игра. Ај ако дознае некој нешто повеќе нека пише.

Член од
18 декември 2008
Мислења
1.277
Поени од реакции
323
Слушнав нешто дека Суарез нема да игра. Ај ако дознае некој нешто повеќе нека пише.
На официјална ништо нема, така да се очекува да ја продолжи својата голгетерска низа, 5 натпревари 6 гола, вие сте му следна мета
http://soccernet.espn.go.com/stats/topscorers?league=ned.1&cc=5739

Freddy Krueger

The Dream Master
Член од
18 март 2009
Мислења
2.236
Поени од реакции
2.028
Чим 2 поста си пишала исти, значи многу те интересира па ај ја ке се нафатам да ти објаснам. :baeh:

Зборувам само за последниве 2 утакмици Игуаин и Роналдо се дрва невидени, овој првиов као поголемо ми изглеа али вториов као покус да не остане и он по негови стапки. Одмор немаат играчите, во среда ги чека нов натпревар ЛШ 20 45 со Ајакс во Мадрид. За вчерашнава утакмица Озил доби највисока оценка од Марка и Ас. Имавме уште 5 шанси најмалце чисти за гол али Игуаин и Роналдо не се на висина на задачата. Бензема си е стуб као и по обичај, ме радува тоа што Игуаин барем се труди и влегува во шанси, овој ни тоа не го прави. Игуаин кога тогаш ке почне да реализира, а овој што уште не знае во шанса да влезе, незнам кога ке почне со реализација. Пепе конечно го видовме како стартер на Бернабе после мнооогу месеци, ако не се лажам 9 беа. За Кака најновите вести што ги чув беа дека ке се врати пред Класико, опоравувањето одело доста брзо. Рамос е пред нов побогат договор со висока откупна клаузула и толку, друго незнам. :D
чоек,не може да се очекува од бензема да влегува во шанси кога го играат како крило,и така сите топки од него,од роналдо, од озил,од кедира и алонсо одат кон игуаин, а тоа што игуаин се изнапромаши поседниве две утакмици, јбг не е во форма!!

и да,суарез нема да игра поради суспензија од жолти картони!!
:D :D :D

Шурикен

Hard Core !
Член од
8 ноември 2008
Мислења
6.559
Поени од реакции
4.072
чоек,не може да се очекува од бензема да влегува во шанси кога го играат како крило,и така сите топки од него,од роналдо, од озил,од кедира и алонсо одат кон игуаин, а тоа што игуаин се изнапромаши поседниве две утакмици, јбг не е во форма!!

и да,суарез нема да игра поради суспензија од жолти картони!!
:D :D :D
Шефе, и ланската сезона играше шпиц и не влегуваше во шанси. И Роналдо играше на минатава утакмица на истата позиција како Бензема само на другата страна во иста линија беа, а Роналдо се најде во 5-6 шанси и тоа две утакмици по ред, а Бензема во ниту една, сеа сваќаш за што зборувам ?.

Член од
4 јули 2009
Мислења
4.795
Поени од реакции
3.493
Роналдо: Во совршена форма сум

во совршена форма со само 1 гол(од пријателската со Клуб Америка) и безброј промашени 100% шанси??:nesum:

--- надополнето ---

Praise for Mesut Ozil

Press, team-mates and Mourinho highlight the German's performance against Osasuna Mesut Ozil's stellar performance against Osasuna has garnered much praise from the press, his team-mates and coach Mourinho.
Mourinho
"Ozil makes things very easy for me and for his team-mates with his football vision and the decisions he makes. It's easy for him to make decisions on the pitch, which is actually the hardest thing there is in football. It is an art to make football look easy and he has that quality. Ozil is improving. He worked hard for the team on Saturday and the Bernabeu thanked him for it. This is very important for a newcomer who needs the crowd's approval in order to be confident in his game."

Pepe
"Ozil has such quality that we just have to leave him room to showcase it."

Agencia EFE (Spanish news agency)
"Ozil makes it look easy. He is elegant, doesn't make broad gestures and doesn't complain. His handling of the ball is elegant and he showcased wide vision against Osasuna. He is a true relief for Higuain, Cristiano and Benzema."

El Pais (newspaper)
"The Germany player won the crowd at the Bernabeu in a decent game that marked the coach's debut at the stadium."

El Mundo (newspaper)
"Ozil did what his coach wanted and was Real Madrid's best player against a weak Osasuna side."
AS (sports newspaper)
"Hope is in Ozil. He is elegant, intelligent and participative. He served two clear assists and the Bernabeu fell in love with him."

Marca (sports newspaper)
"Ozil, Real Madrid's best player by far, showcased his quality many times. The German attacking midfielder was the team's lighthouse, lighting the way whenever the ball touched his left foot. He was brilliant at serving assists."
Kicker (German sports journal)
"Ozil led a champion team to victory against Osasuna. The player was one of Real Madrid's standout players thanks to his passes."

Bild (German newspaper)
"Ozil celebrates the team's first triumph."

Член од
28 јули 2010
Мислења
39
Поени од реакции
0
Каналес : Пред нас е светла иднина

Серхио Каналес исто како и Икер Касиљас е уверед дека овој тим на Реал Мадрид има светла иднина бидејки се многу млад тим.Реал е еден од најмладите тимови во Шпанија со најдобриот тренер.И Канелес како и Икер им порачаа на навивачите да се стрпат бидејки овој тим е .......... Прочитај повеке

Херкулес го откупува Дренте?

Ројстон Дренте стана еден од милениците на навивачите на Херкулес.Победата над Барселона е изненадување на колото а Дренте,Трезеге и Валдез станаа нови миленици на навивачите.Реал Мадрид е во потрага по нов лев бек па тоа е можност за Херкулес да го .......... Прочитај Повеке

Гаго ги пропушта Ајакс и Сосиедат

Фернандо Гаго сигурно ги пропушта Ајакс и Сосиедат.Аргентинецот се повреди на натпреварот на Сантијаго Бернабеу купот против Пењарол по што во 53 минута беше заменет.Повредата на лигаментите ке го одалечат од терените уште саме една недела и поради тоа ........ Прочитај повеке

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom