Новости од Реал.....
Реал размислува да го доведе Маикон на зима
Бразилецот Маикон беше многу блиску до преселба во Реал Мадрид , но разликата од 5 милиони евра го откажа трансферот.
Поради многу повредени играчи во одбраната , Перез,Валдано и Мурињо размислуваат да доведат уште еден играч во одбраната.По повредите на три стопери , Пепе,Албиол и Гарај , Рамос беше присилен да игра позицијата стопер а Арбелоа како десен бек.Мурињо ке се обиде на зима да го доведе Маикон од Интер овој пат за 25 милиони евра , понуда која Интер ова лето ја одби.Доколку не успеат највероватно ке побарат нов лев бек бидејки моментално само Марсело го имат на таа позиција , со исклучок на Арбелоа кој треба да биде замена и за десната страна.
Извор:
РеалМадрид-МК
-----------------------------------------------------------------
Каналес:Ке успеам во Реал
Младиот и талентиран играч на Реал Мадрид даде изјава за медиумите во Шпанија за која тврди дека доколку во првата сезона не ги докаже очекувањата за него нема да се предаде и да го напушти клубот.Серхио Каналес ја започна фантастично својата кариера во Реал Мадрид.Еден од најмладите во клубот играше сјајно на позицијата офанзивен плејмејкер.Затоа тој е уверен дека ке успее во Реал Мадрид па клубот не би го напуштил дури и тоа да го побарат од него.
Каналес:"Овде штотуку дојдов и немам намера да се откажам.Уверен сум дека ке успеам во овој тим.Рафаел Ван Дер Варт е класа играч и многу добaр човек.Жал ми е што мораше да не напушти но околностите беа такви.И сега имаме доста квалитетен среден ред, и јас ке се борам за моето место во стартниот тим."
Извор:
РеалМадрид-МК
-----------------------------------------------------------------------
Mурињо:Понекогаш играчите треба ги нервираш
Жозе Мурињо откри еден од начините како да се мотивираат играчите за време на тренинзите и натпреварите.Кога Мурињо во неколку наврати го подигна гласот на Бензема и му изнакажа некои работи закои Бензема сигурно не сакаше да ги слуша , сите беа по малку зачудени , но овој потег на Португалецот барем засега се исплати бидејки го разбуди Бензема на мечот против Херкулес постигна два гола.Сепак на мечот против Мајорка , Бензема не покажа игра како претходно против Херкулес.
Мурињо: "Понекогаш играчите треба се мотивираат на начин кој ги нервира.Тоа е еден од начините за да се докажат на терените и овој начин првпат го применив кога работев во Челзи.
Барселона има многу јак состав и секогаш ме прашувате што мислам за нив.Во сезоната не играме 38 пати против Барселона , играме против други 18 екипи и сите мечеви се тешки , па не мислам само на Барселона."
Извор:
РеалМадрид-МК
-----------------------------------------------------------------------
Марсело подготвен за Осасуна , Бензема за БИХ?
По повредата здобиена на тренингот , Марсело се очекува да биде спремен за мечот со Осасуна на домашен терен.
Карим Бензема сепак го пропушти мечот на Франција против Белорусија но се очекува 22-годишниот напаѓач да биде спремен за мечот против Босна и Херцеговина во Сараево.Иако беше спремен за вчерашниот дуел сепак во договор помеѓу лекарите на Реал и Француската Репрезентација , селекторот Лорен Блан се одлучи да не ризикува со Бензема на мечот против Белорусија.
Извор:
РеалМадрид-МК
-------------------------------------------------------------
Ван Дер Варт:Минатото лето останав во Реал поради сопругата
Летното засилување на Тотенхем , Рафаел Ван Дер Варт откри на медиумите дека минатото лето останал во Реал само заради тоа што неговата сопруга имала рак на дојката.
"Му благодарам на бога , мојата жена сега е добро.Боледување од многу сериозна болест и мораше да мирува и да не се преоптеретува.Минатата сезона од клубот сакаа да ме продадат но јас не сакав да одам за да не ја вознемирувам женами со преселби и сл.Сега е добро , и единствена работа што се случи е тоа што Реал сакаше и оваа лето да ме продаде и покрај мојата желба да останам.Тотенхем е голем клуб кој има светла иднина и ми ги пружи сите услови кои ми требаат.Понудата на Баерн не беше конкретна но на самиот крај и Атлетико Мадрид ме посакуваше но поради почитта кон клубот и навивачите не ја прифатив нивната понуда".
Извор:
РеалМадрид-МК