Вака, една кратка анализа.
Касиљас - Нема збор со кој можам да го опишам неговото одбрането од вчера. Едноставно, не беше возможно да му дадат гол.
Рамос - После подолго време одигра катастрофална утакмица.
Гарај - Беше добар додека играше.
Карваљо - За прва утакмица и деби беше вистински предводник на одбраната.
Марсело - Доста солдино, подобрен во дефанзива, страната на Марсело не беше ниту еднаш пробиена сериозно, добро Рибери играше лево крило, кај Рамос но треба да се земе в предвид и одиграното и борбеноста на Марсело.
Чаби - Исто така не ме воодушеви, не даваше добри пасови, односно ниту еден забележителен, а направи и некој грешки кој можеа да бидат казнети ако бранеше Дудек место Касиљас.
Кедира реков, за прва утакмица и не беше така лош, тешка дилема меѓу него и Лас.
Лас - Исто така лош, десен бек не му појде и не му појде.
Роналдо - Можда трчаше у 90 мин спритнови али тоа се должи зашто цела утакмица го дрвеше ку*рот
. Не се залагаше за одбрана, неколку загубени топки. Еве ке си дадам за право да ги споредам со Рибери на вчерашниот натпревар, Роналдо 5,5 ... Рибери 9.
Леон - Инзвонреден, прочитајте и поназад велев дека ке има добра битка за стартна позиција со Марија и се надевав дека Леон ке игра. Тоа до сега така се покажува, Леон засега мене ми е подобар.
Каналес - Се изгуби во целост, плејмејкер на 18-19 години кој ке ги држи Роналдо, Игуаин, Бензема и остали звезди не може. На све тоа стајте го и притисокот врз него и неикуството епа неможе така. Со тек на време тоа ке си дојде како што треба.
Вдв - Промаши една шанса во свој стил. Како и да е подобро ми делуваше одколку Каналес, највеке ради тоа искуство и силата.
Марија - Еднаш нафрли поопасно од 15тина метри странично, неколку загубени топки, но ајде ... имам доверба и во него.
Игуаин - Промаши една убава шанса уште на почетокот со глава по нафрлување на Леон, бркаше колку можеше но немаше доволно контакти со топката и убави шанси највеке поради некреативноста во средниот ред.
Бензема - За разлика од Игуаин се враќаше поназад да прими топка направи некоја акција, се на се поактивен беше од Игуаин, но и ништо посебно.
Албиол - Да не го заборавам одигра солидно, ништо поесбно.
Дренте - Влезе на крајот, мислев ке има уште некој пенал + за Баерн али добро беше, Касиљас од наша бранеше
.